Ministerul Culturii a depus plângere la Poliție, pentru distrugerea mașinii lui Daniel Barbu

Ministerul Culturii a depus plângere la Poliție, pentru distrugerea mașinii lui Daniel Barbu
Publicat: 18/10/2013, 16:54
Actualizat: 18/10/2013, 16:54

Ministerul Culturii a înaintat o plângere la Poliția Capitalei, pentru distrugerea autoturismului în care se afla ministrul Daniel Barbu, joi seară, când a fost agresat de mai mulți protestatari, în Centrul Vechi al Capitalei, potrivit unor surse din Poliție.

Totodată, Ministerul Culturii s-a constituit parte civilă în acest caz.

Conform surselor citate, anchetatorii au primit plângerea ministerului care este de altfel proprietarul de drept al autoturismului pe care îl folosea ministrul Daniel Barbu.

Ca urmare, anchetatorii au deschis un dosar penal pentru distrugere, faptă pentru care, fără plângerea prealabilă a păgubitului, nu se putea demara o anchetă.

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, care participa, joi seară, în Club A, în Centrul Vechi al Capitalei, la o dezbatere culturală, a fost huiduit de câteva zeci de protestatari față de proiectul Roșia Montană, care au intrat în local și nu l-au lăsat ulterior să plece, spărgându-i luneta mașinii.

Daniel Barbu a participat, joi seară, la evenimentul „Cafeneaua critică”, de la ora 19.00, în Club A. Câteva zeci de manifestanți veniți la local au întrerupt dezbaterea, au desfășurat pancarte în jurul lui Barbu și au aruncat înspre acesta cu bancnote false, pe care era tipărit portretul lui. Tot ei i-au întins lui Barbu o pungă cu monede și l-au huiduit, întrebându-l „Câți bani ți-ai luat?” și cerându-i demisia.

Dezbaterea nu a mai fost reluată, ministrul hotărându-se să plece. Afară, protestatarii au blocat drumul autoturismului în care se afla demnitarul și au lipit pe mașină bancnote cu portretul lui Barbu. De asemenea, ei au spart luneta mașinii, ministrul reușind să plece datorită intervenției forțelor de ordine – polițiști și jandarmi, sosiți de urgență la fața locului.

Poliția Capitalei s-a autosesizat în acest caz, protestatarii care s-au manifestat agresiv fiind identificați cu ajutorul imaginilor filmate de camerele de supraveghere din zonă.

Șaisprezece persoane implicate în acest incident au fost identificate, cinci au fost deja audiate, fiind identificați și martori care pot furniza informații despre incident, a anunțat vineri șeful Poliției Capitalei, Mihai Pruteanu.

El a mai spus că se fac cercetări pentru stabilirea cu exactitate a condițiilor în care s-a produs incidentul, ancheta fiind derulată sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi seară, că a cerut identificarea persoanelor care l-au agresat pe ministrul Culturii, Daniel Barbu, și sancționarea acestora contravențională sau penală, apreciind că o astfel de agresiune este inacceptabilă și că, în lipsa unor măsuri, țara poate fi cuprinsă de anarhie.

El a precizat, la Antena 3, că a fost informat de către șeful Serviciului de Protecție și Pază (SPP) și reprezentanții Jandarmeriei despre această agresiune și că a discutat imediat cu ministrul, care „este bine”.

Premierul a mai afirmat că, într-o societate care trebuie să accepte diversitatea opiniilor, el nu-i consideră dușmani pe cei care protestează pașnic împotriva Guvernului și nici nu ar accepta ca cineva să intervină violent împotriva acestora.

„Faptul însă ca un ministru, care are o anumită opinie și care foarte greu stârnește o dorință de agresiune, să fie agresat este inacceptabil”, a adăugat Ponta.

Din 1 septembrie, în Capitală și în mai multe orașe din țară, dar și peste hotare, au loc proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Roșia Montană.

Manifestanții cer ca Parlamentul să respingă proiectul de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roșia Montană și să interzică, prin lege, folosirea cianurilor în activitățile miniere din România, Guvernul să respingă, prin hotărâre, în regim de urgență, acordul de mediu, Roșia Montană să fie inclusă pe lista tentativă a României pentru includerea în patrimoniul UNESCO și demisia premierului Victor Ponta și a celor patru inițiatori ai proiectului de lege: miniștrii Dan Șova, Rovana Plumb, Daniel Barbu și directorul ANRM Gheorghe Duțu.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pescobar, cu 12 gagicuțe la mare: Și-a lăsat iubita acasă și a făcut show de...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Ies la lumină noi detalii în cazul fetiței și bătrânei din Călărași, care ar fi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Toți românii vor fi verificați. Ce documente trebuie să ai la tine din 31 martie
Profețiile lui Traian Băsescu. Firea, scoasă din sărite
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Nebuloasa Cap de Cal, observată în detalii fără precedent cu Telescopul Webb