Ministerul de Interne a anunțat câți ucrainieni au cerut, până acum, azil în România. Centrele pentru refugiați sunt pregătite

Ministerul de Interne a anunțat câți ucrainieni au cerut, până acum, azil în România. Centrele pentru refugiați sunt pregătite
FOTO - Caracter ilustrativ
Publicat: 26/02/2022, 12:22
Actualizat: 26/02/2022, 12:42

De la începerea conflictului din Ucraina, 54 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Acești cetățeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională, potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Sursa citată a precizat că pe întreaga perioadă a procedurii, solicitanții de azil pot beneficia de cazare în centrele Inspectoratului General de Imigrări, dacă doresc acest lucru, precum și de măsuri de asistență materială, financiară, medicală, consiliere psihologică și juridică de specialitate, acces la piața forței de muncă și activități de adaptare culturală.

În plus, refugiații pot beneficia și de suportul organizațiilor internaționale și neguvernamentale care își desfășoară activitatea în domeniul migrației.

Peste 14.000 de ucrainieni au venit în România

Conform MAI, la acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 56,4 la sută.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, 73.030 de persoane, dintre care 14.188 de cetățeni ucraineni, au intrat în țară, iar 72.022 de persoane, dintre care 7.298 de cetățeni ucraineni au părăsit teritoriul României.

Totodată, 22.105 mijloace de transport au trecut frontiera pe sensul de intrare și 21.131 pe sensul de ieșire.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase