Ministerul Energiei: În doi, trei ani există riscul renunțării la producția de energie pe carbune

Ministerul Energiei: În doi, trei ani există riscul renunțării la producția de energie pe carbune
Publicat: 07/10/2019, 13:17

„Nu am niciun stres pe dezvoltarea capacităților de interconectare. Pe gaze, semnalele sunt pozitive, relația cu Ungaria este foarte bună, BRUA, cu alunecările sale, se va încadra foarte bine, interconectarea cu Bulgaria merge pe drumul cel bun. Sigur că sunt dificultăți și incertitudini în zona Ucraina, dar cu sprijinul Comisiei Europene, acestea se vor rezolva. Totodată, nu am niciun stres privind dezvoltarea capacității de interconectare cu energie electrică”, a spus Vișan, luni, la conferința „Energie pentru Responsabilitate”.

Oficialul ministerului Energiei a menționat că, în ceea ce privește energia nucleară, cel mai important pas este retehnologizarea Unității 1, un proces de pregătire cea poate dura trei sau patru ani.

Vișan a mai susținut că România nu își „permite să omoare cărbunele, sub nicio formă”. „Am făcut câțiva pași importanți, care arată foarte clar că în țara noastră, din 2021-2022, dacă nu se iau masuri privind procesul de tranziție și de susținere graduală, corelate cu procese investiționale ale cărbunelui, vor exista probleme majore, care ajung până la deconectare”.