Ministerul Sănătății face anchetă în cazul fetiței de la Huși, diagnosticată cu laringită, care a murit la nicio oră de la internare

Ministerul Sănătății face anchetă în cazul fetiței de la Huși, diagnosticată cu laringită, care a murit la nicio oră de la internare
Publicat: 09/10/2014, 14:22
Actualizat: 19/05/2015, 09:06

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a anunțat că o echipă de control a MS merge la Spitalul Municipal Huși, unde o fetiță de patru ani diagnosticată cu laringită acută a murit la mai puțin de o oră de la internare, părinții copilei acuzând cadrele medicale de malpraxis.

Bănicioiu a declarat că a dispus să fie făcut un control de către o echipă a Ministerului Sănătății, care să stabilească dacă au fost respectate toate normele și protocoalele de acordare a asistenței medicale.

Ministrul a mai spus că echipa de control va face un raport și, în funcție de concluziile specialiștilor, în cazul în care se va stabili că a fost o culpă medicală, vor fi făcute recomandările de sancționare a celor vinovați.

Ministerul Sănătății a precizat, într-un comunicat de presă, că verificările la Spitalul Municipal Huși vor fi făcute de o echipă mixtă alcătuită din reprezentanți ai MS și ai Direcției de Sănătate Publică Vaslui.

„Având în vedere că unitatea sanitară se află în administrarea autorităților locale, la finalul anchetei, recomandările Comisiei MS vor fi transmise instituțiilor abilitate pentru punerea în aplicare a măsurilor ce se impun”, a precizat MS.

Famila fetiței, din localitatea vasluiană Bunești-Averești, acuză de malpraxis cadrele medicale de la Spitalul Municipal Huși.

Diagnosticată de către medicul de gardă cu „laringită acută, cu sindrom febril”, fetița a primit tratamentul adecvat pentru o astfel de boală. Părinții fetiței cred însă că medicul i-a administrat antibiotic fără a i se face înainte un test în urma căruia să se stabilească dacă este alergică la respectivul medicament.

Conducerea Spitalului Municipal Huși consideră decesul fetiței de patru ani drept „un eveniment absolut nefericit”, pentru care însă nu găsește o explicație până la pronunțarea medicilor legiști.

„Este un eveniment absolut nefericit, care ne-a șocat pe toți. Fetița a intrat în stop cardiac și respirator în 40 de minute de la internare și, în ciuda manevrelor de resuscitare, nu a mai putut fi salvată. Este un deces subit și de aceea lăsăm Poliția să definitiveze ancheta”, a spus managerul Spitalului Municipal Huși, Lucia Rotaru.

În aceste condiții de moarte suspectă, polițiștii de investigații criminale au declanșat o anchetă pentru a stabili dacă este vorba de culpă medicală, fiind ridicate toate documentele de la spitalul din Huși referitoare la acest caz.

Polițiștii fac cercetări pentru a stabili împrejurările în care a survenit decesul. În acest sens, s-a dispus și efectuarea autopsiei de către medicii legiști, care va fi relevantă în derularea anchetei”, a declarat corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Mihaela Ștraub.
Polițiștii vasluieni nu au interogat, deocamdată, familia fetiței decedate în condiții suspecte, fiind așteptată mai întâi înmormântarea copilei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Miliardarul Umar Kamani, nuntă de 25 de milioane de dolari pe Coasta de Azur. Mariah...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Care este melodia cea mai periculoasă pentru șoferi, dacă o ascultă la volan. E una...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
AJUTOR OBLIGATORIU în România. Este vestea pe care o așteptau aproape un milion de români
O bancnotă de colecție îți aduce o avere. Mulți români o mai au prin casă
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Kim Jong Un a primit „cadou” de ziua sa jurăminte de loialitate de la nord-coreeni