Ministrul Afacerilor Externe participă, luni, la cea de-a 63-a sesiune a Conferinței Generale a AIEA

Ministrul Afacerilor Externe participă, luni, la cea de-a 63-a sesiune a Conferinței Generale a AIEA
Publicat: 15/09/2019, 14:40

Cu această ocazie, ministrul Afacerilor Externe va avea întrevederi cu directorul general interimar al AIEA, ambasadorul Cornel Feruță, precum și cu reprezentanți de nivel ai statelor participante.

„Delegația României va reconfirma sprijinul pentru continuarea și consolidarea rolului AIEA la nivel global și va evidenția programul nuclear național, care se ridică la cele mai înalte standarde internaționale în materie de securitate și siguranță nucleară”, au transmis reprezentanții MAE, într-un comunicat de presă remis, duminică, MEDIAFAX.

Conferința Generală (CG AIEA) este cel mai înalt for decizional al AIEA care reunește reprezentanții tuturor statelor membre Agenție. CG se întrunește anual, începând din 1957, în cursul lunii septembrie, pentru a analiza și aproba programul și bugetul organizației, potrivit sursei citate.

Totodată, în cadrul Conferinței Generare a AIEA sunt luate decizii referitoare la probleme de interes pentru statele membre și pentru comunitatea internațională.

Pe 5 septembrie, ministerul de Externe a anunțat că România susține candidatura ambasadorului Cornel Feruță pentru funcția de director general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, în contextul alegerilor care vor avea loc în acest an la nivelul Consiliului Guvernatorilor AIEA.

În prezent, Cornel Feruță este director general interimar al AIEA, după decesul lui Yukiya Amano, potrivit Reuters.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase