Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, după moartea afaceristului din Arad într-o explozie: „Luăm în calcul orice pistă și nu excludem nicio variantă”/ „România este o țară sigură”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, după moartea afaceristului din Arad într-o explozie: „Luăm în calcul orice pistă și nu excludem nicio variantă”/ „România este o țară sigură”
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode / Sursă FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax Foto
Publicat: 31/05/2021, 10:33
Actualizat: 31/05/2021, 10:40

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a transmis în cursul dimineții de luni, 30 mai, faptul că a trimis în Arad cei mai buni specialiști care să investigheze moartea lui Ioan Crișan și explozia mașinii în care se afla. De asemenea, acesta a anunțat că autoritățile analizează orice variantă referitoare la cazul care a șocat o țară întreagă. 

Omul de afaceri Ioan Crișan a murit în dimineața zilei de sâmbătă, 29 mai, într-o parcare din Arad. Acesta se afla în apropierea unui supermarket unde își băuse cafeaua de dimineața. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zonă arată cum mașina bărbatului a explodat la câteva momente după ce acesta s-a urcat în ea. Anchetatorii analizează și ipoteza conform căreia omul de afaceri a fost asasinat printr-un atentat cu bombă. Serviciul Român de Informații a transmis că a fost exclusă varianta unui atac terorist. Sindicatul Europol susține că este vorba de o „execuție în stil mafiot”.

Cei mai buni specialiști ai Poliției Române, trimiși la Arad

Ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode a făcut luni dimineață primele declarații referitoare la acest caz.

„Vă rog să îmi permiteți să transmit condoleanțe familiei persoanei ucise în tragedia de la Arad.

În legătură cu acestă tragedie am fost informat imediat ce s-a produs, sâmbătă dimineața, și împreună cu conducerea Ministerului Afacerilor Interne am decis să trimitem la Arad cei mai buni specialiști din Poliția Română. Am luat legătura cu instituțiile partenere și împreună am gestionat sâmbătă și duminică cercetările la fața locului astfel încât cei mai buni specialiști ai Poliției Române să reușească într-un timp cât mai scurt să identifice autorii astfel încât să fie aduși în fața instanței de judecată”, a susținut Lucian Bode.

Asasinatul cu bombă, „un caz singular”

De asemenea, acesta a anunțat faptul că cercetările la fața locului au fost finalizate duminică, iar epava autoturismului a fost ridicată și depozitată într-un loc unde se continuă cercetările.

„De asemenea, luăm în calcul mai multe ipoteze de lucru. În acest sens am audiat martori, membri ai familiei, angajați ai sociatății comerciale, prieteni, vizualizăm imaginile de la fața locului și de pe traseul parcurs de victimă în dimineața zilei de sâmbătă și numai. În istoria post-decembristă a României, au mai fost tentative de infracțiune de omor, prin acest mod de operare. Din fericire, au fost toate fără finalitate. Astfel, vorbim de un caz singular”, a anunțat Ministrul Afacerilor Interne.

Anchetatorii analizează „orice pistă”

Lucian Bode a dat asigurări că uciderea lui Ioan Crișan cu o bombă este un caz singular, punctând că „România este o țară sigură”.

„Cunosc modul de operare al Instituțiilor statului român, modul de implicare, profesionalismul lor. Vorbim de un caz singular și în paralel de o acțiune a Poliției Române și spun, încă o dată, că România este o țară sigură și nu vorbim de acțiuni pregătite în serie. Vinovații vor fi identificați și aduși în fața instanței de judecată”, a transmis acesta.

Totodată, ministrul a anunțat faptul că autoritățile nu exclud nicio variantă și analizează toate relațiile pe care omul de afaceri le-a avut.

„Luăm în calcul orice pistă și nu excludem nicio variantă. De aceea cercetăm toate posibilele variante, că vorbim de compania pe care o administra, că vorbim de posibilele relații conflictuale, în acest sens specialiștii evaluează toate relațiile personale și comerciale pe care le-a avut”,a susținut ministrul afacerilor Interne.

CITEȘTE ȘI

Noi detalii ies la iveală în dosarul morții lui Ioan Crișan. Un bărbat necunoscut, surprins de camerele de supraveghere în timp ce privește nepăsător cum mașina omului de afaceri începe să ardă

Ioan Crișan, bărbatul decedat în explozia mașinii din Arad, avea datorii, dar voia să își mărească afacerea: Firma lui fusese executată silit

Ipoteza asasinatului la comandă în cazul lui Ioan Crișan. Criminalul ar fi avut timp să fugă din țară

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Marea Britanie îşi întăreşte legislaţia împotriva pornografiei deepfake
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
Capii lumii interlope, la priveghiul lui Costel Corduneanu. Hotelurile din Iași nu mai au camere
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU