Ministrul Comunicațiilor este REVOLTAT de creșterile de tarife din comunicații

Redactor:
Dorin Oancea
Ministrul Comunicațiilor este REVOLTAT de creșterile de tarife din comunicații
Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale Alexandru Petrescu se declară revoltat de creșterile de tarife din comuncații, apărute în ultimele săptămani, și așteaptă clarificări din partea operatorilor.

Într-o postare pe Facebook, ministrul a declarat: „Remarc creșteri de prețuri la tarifele în comunicații, într-o abordare de scumpire anticipativă, în condițiile în care OUG114/2018 cu modificările și completările ulterioare în sectorul telecom nu are un impact de cost imediat asupra operatorilor de telefonie mobilă. Dialogul cu industria este deschis în parametri de echitate și câștig partajat între cetățean, stat și industrie. Amendamentele aduse recent la actul normativ menționat mai sus-suspendarea aplicării penalitătilor până pe 1 septembrie 2019 pentru dezvoltarea infrastructurii de telecomunicații fără autorizații de construcție-reprezintă tocmai o dovadă de încredere pe care Guvernul României o acordă sectorului telecom, în dorință de a creă premisele unei dezvoltări a industriei în condiții de conformare și simplificare a procesului de obținere a autorizațiilor de construcție.

În timp ce mingea e la operatorii de telefonie, ministerul așteptând propunerile acestora de simplificare a legislației în domeniu precum și discuții privind și alte elemente prevăzute în OUG 114/2018, milioane de abonați primesc notificări prin SMS în care sunt înștiințați de creșteri de prețuri.

În dialogul constructiv, bună credintă a părtilor este o componența esentială în atingerea scopului propus! În acest sens, aștept că alături de clarificări privind recentele scumpiri să primesc din partea operatorilor și modele de tarifare care să aibă că rezultat reducerea prețurilor pentru abonați!”.

Operatorii din telecomunicații au anunțat că au majorat sau că vor majora tarifele pentru serviciile oferite, invocând creșterea costurilor, în urma modificărilor legislative apărute.

 

Inchide