Ministrul Cuc anunță ZONA în care se va circula cu 160 KM/H până la sfârșitul anului

Ministrul Cuc anunță ZONA în care se va circula cu 160 KM/H până la sfârșitul anului
Publicat: 14/03/2019, 13:18

Ministrul Răzvan Cuc verifică, joi, împreună cu reprezentanții CFR SA, stadiul de realizare al obiectivelor de investiții din infrastructura feroviară, situate pe șantierele deschise pe Coridorul IV paneuropean (Coșlariu – Vințu de Jos – Simeria – Gurasada – Radna).

După ce a văzut stadiul lucrărilor din județul Alba, Cuc a declarat că a primit promisiuni ferme din partea constructorului că tronsonul va fi finalizat până la sfârșitul acestui an.

Răzvan Cuc s-a oprit, joi, în Gara Coșlariu, din județul Alba, care, potrivit antreprenorului, va fi finalizată la mijlocul lunii mai, la podul peste Mureș și în gara din Alba Iulia.

Oficialul a declarat că lucrările sunt finalizate în proporție de 89% și că tronsonul va fi finalizat până la sfârșitul anului.

„Am vizitat gara de la Coșlariu, am vizitat gara de la Alba Iulia, am mers pe tronsonul de cale ferată unde se lucrează, constructorii ne-au prezentat stadiul lucrărilor care sunt undeva la 89% pe întreg tronsonul. Din punct de vedere administrativ le-am spus că vor avea tot sprijinul meu. I-am rugat, de de o parte să fie mobilizați, iar pe de altă parte să ia în serios și subcontractorii. (…) În zona aceasta antreprenorul și-a asumat, până la sfârșitul anului, că închide acest lot și va fi finalizat, astfel încât să putem circula cu 160 de km/h pentru călătoriile de persoane și cu 120 km/h pentru transportul de marfă”, a declarat ministrul Cuc.

Potrivit reprezentantului CFR, termenul de construcție al acestui lot era anul 2015, dar lucrările au întârziat din cauza unor probleme la podul peste Mureș, aflat într-o zonă inundabilă.

„A trebuit să schimbăm proiectul și să adoptăm niște soluții pentru a face o cale ferată fezabilă și să nu ne trezim că se surpă după ce o deschidem. Am găsit soluția, acum suntem într-o fază destul de avansată de execuție, am ieșit cu lucrările la suprafață, deci anul acesta vom finaliza tronsonul și vom circula între Simeria și Sighișoara cu 160 de km/h”, a declarat reprezentantul
CFR SA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase