Ministrul Economiei dă atacul la Hidroelectrica. Planul Guvernului Orban pentru colosul de pe piața energetică! „Sunt mână în mână cu furnizorii, să ţină piaţa în sus!”

Ministrul Economiei dă atacul la Hidroelectrica. Planul Guvernului Orban pentru colosul de pe piața energetică! „Sunt mână în mână cu furnizorii, să ţină piaţa în sus!”
Ministrul Economiei dă atacul la Hidroelectrica. Planul Guvernului Orban pentru colosul de pe piața energetică! „Sunt mână în mână cu furnizorii, să ţină piaţa în sus!”
Publicat: 16/07/2020, 10:18

Lovitură de proporții pe piața energetică: ministrul Economiei cere Hidroelectrica să înceapă numaidecât livrarea de energie electrică direct către populație! Și la un preț mult mai mic decât cel din prezent, atrage atenția Virgil Popescu!

Hidroelectria are forța și capacitatea să livreze energie consumatorilor casnici la un preţ mult mai mic decât se practică, ceea ce ar putea duce la scăderea tarifelor în toată piaţa, crede ministrul Economiei.

Acuze grave aduse conducerii Hidroelectrica

De ce nu s-a întâmplat asta până acum? Din dezinteres, dintr-o lipsă de strategie coerentă de marketing, aproape că nici nu mai contează. Virgil Popescu arată că, deşi există o ofertă pentru consumatorii casnici pe site-ul companiei Hidroelectrica, reprezentanţii acesteia nu au făcut nimic să o promoveze în rândul populaţiei.

„Hidroelectrica şi-a pierdut licenţa de furnizor de ultimă instanţă (FUI). Nu poţi să fii FUI dacă nu ai 3.000 de clienţi şi ANRE le-a retras această licenţă în urmă cu câteva luni. Ce companie eşti tu, fără 3.000 de clienţi naţionali?”, a răbufnit Popescu.

FUI (furnizorul de ultimă instanţă) este cel care preia un consumator casnic dacă furnizorul acestuia dă faliment sau nu mai poate livra energie.

„Oferta pe care o are Hidroelectrica, cu 255 de lei pe MWh, este o bătaie de joc. E doar pe site, ei nu o promovează… Pentru cine este ea, pentru salariaţii lor? Ei nu se duc către oameni să încheie contracte. Să-şi facă un departament de vânzări cum trebuie! Au doar trei oameni la vânzări. Nu au capacitate de facturare? Să-şi ia un soft!”, a tunat ministrul Economiei!

Strategie: Hidroelectrica poate influența decisiv piața energiei!

Potrivit politicianului liberal, livrarea de energie către clienţii casnici ar putea reprezenta pentru Hidroelectrica un business foarte bun.

Mai mult, preţul mic oferit de compania cu capital românesc va duce la ieftinirea întregii pieţe a energiei! „De exemplu, ei vând energia către furnizorii clienţilor casnici în prezent cu 140 de lei pe MWh, tarif impus de ANRE. Dar tariful de vânzare către casnic este 255 de lei, deci aproape dublu. Şi pot vinde liniştit cu 200 de lei/MWh, câştigă mai mult decât 140 de lei. Ar trebui să facă o campanie agresivă cu 200 de lei/MWh pe piaţă, câştigă şi ei mai mult decât dacă ar vinde cu 140 de lei unor intermediari şi fac şi presiune pe preţ în jos la toţi ceilalţi!”, afirmă Virgil Popescu.

De ce nu fac asta șefii Hidroelectrica? Ministrul Economiei are un răspuns tranșant: „Nu-i bănuiesc că nu-i duce mintea. Sunt comozi sau sunt mână în mână cu furnizorii, să ţină piaţa în sus!”. „Dar aşa nu merge”, a ținut să avertizeze Virgil Popescu.

În final, Ministerul Economiei transmite următorul mesaj tuturor producătorilor de stat din domeniul energiei: „Vom intra prin pârghiile pe care le avem, prin Adunarea Generală, prin Consiliul de Supraveghere şi vom face schimbări. Vom impune în primul rând schimbarea contractelor de mandat şi vom pune indicatori clari pentru intrarea pe piaţa de furnizare către clienţii casnici. Nu-i respectă, pleacă! Nu se poate să fii obişnuit de ani şi ani de zile ca tu, mare producător, să nu intri pe piaţa de furnizare către clienţii casnici!”.

Hidroelectrica este cel mai mare, dar şi cel mai ieftin producător de energie din România. Compania este controlată de statul român (Ministerul Economiei deține 80% din acţiuni), iar Fondul Proprietatea are 20% din acțiuni.

Un nou transfer de TOP la CFR Cluj. Şefii campioanei României îi îndeplinesc toate dorinţele...
Prodanca a aflat cine e amanta lui Reghe şi o AMENINŢĂ în ultimul hal: 'O...
FOTO. Mihaela Rădulescu, apariție interzisă! O rochie transparentă, prin care s-a văzut prea mult
Alimentul care scade temperatura corporală. 10 mâncăruri pentru caniculă
Andreea Marin ARUNCĂ BOMBA! Vedeta, însărcinată? ‘Vom avea şi un copil!’
Motivul pentru care Ilie Năstase o sfătuiește pe Simona Halep să nu rateze Wimbledonul |...
E oficial! De când vor fi MAJORATE ALOCAŢIILE pentru copii. Câţi bani vor lua micuţii
Energia electrică a atins cel mai mare preţ înregistrat vreodată pe piaţa spot din România
BANCUL ZILEI – Amor nebun cu vecina, din răzbunare!
Anthony Fauci trage un semnal de alarmă: Cine este mai predispus să se infecteze cu...
Prodanca a aflat cine e amanta lui Reghe şi o AMENINŢĂ în ultimul hal: 'O...
O RACHETĂ de mari dimensiuni a fost descoperită pe un câmp. Din ea iese ceva...
Alimentul oltenesc după care nemții sunt înnebuniți. Producția ia imediat drumul Germaniei, românii nu apucă...
Euro 2020. Cum se răzbună Germania pe UEFA după ce forul european a interzis iluminarea...
Fiica lui Michael Jackson, dezvăluire șocantă despre un incident petrecut alături de tatăl ei
Ultima oră: Celebrul om de afaceri S-A SINUCIS... Primele informații
Lovitură pentru cei vaccinați cu ambele doze de PFIZER! Boala cumplită care poata apărea ca...
Are CANCER! Încă o dramă în lumea muzicală. ”E nașpa și sunt speriat. Vă iubesc...
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cine este prima femeie din clubul miliardarilor din ţara noastră. Ea a construit de la...