Ministrul Economiei dă atacul la Hidroelectrica. Planul Guvernului Orban pentru colosul de pe piața energetică! „Sunt mână în mână cu furnizorii, să ţină piaţa în sus!”

Ministrul Economiei dă atacul la Hidroelectrica. Planul Guvernului Orban pentru colosul de pe piața energetică! „Sunt mână în mână cu furnizorii, să ţină piaţa în sus!”
Ministrul Economiei dă atacul la Hidroelectrica. Planul Guvernului Orban pentru colosul de pe piața energetică! „Sunt mână în mână cu furnizorii, să ţină piaţa în sus!”
Publicat: 16/07/2020, 10:18

Lovitură de proporții pe piața energetică: ministrul Economiei cere Hidroelectrica să înceapă numaidecât livrarea de energie electrică direct către populație! Și la un preț mult mai mic decât cel din prezent, atrage atenția Virgil Popescu!

Hidroelectria are forța și capacitatea să livreze energie consumatorilor casnici la un preţ mult mai mic decât se practică, ceea ce ar putea duce la scăderea tarifelor în toată piaţa, crede ministrul Economiei.

Acuze grave aduse conducerii Hidroelectrica

De ce nu s-a întâmplat asta până acum? Din dezinteres, dintr-o lipsă de strategie coerentă de marketing, aproape că nici nu mai contează. Virgil Popescu arată că, deşi există o ofertă pentru consumatorii casnici pe site-ul companiei Hidroelectrica, reprezentanţii acesteia nu au făcut nimic să o promoveze în rândul populaţiei.

„Hidroelectrica şi-a pierdut licenţa de furnizor de ultimă instanţă (FUI). Nu poţi să fii FUI dacă nu ai 3.000 de clienţi şi ANRE le-a retras această licenţă în urmă cu câteva luni. Ce companie eşti tu, fără 3.000 de clienţi naţionali?”, a răbufnit Popescu.

FUI (furnizorul de ultimă instanţă) este cel care preia un consumator casnic dacă furnizorul acestuia dă faliment sau nu mai poate livra energie.

„Oferta pe care o are Hidroelectrica, cu 255 de lei pe MWh, este o bătaie de joc. E doar pe site, ei nu o promovează… Pentru cine este ea, pentru salariaţii lor? Ei nu se duc către oameni să încheie contracte. Să-şi facă un departament de vânzări cum trebuie! Au doar trei oameni la vânzări. Nu au capacitate de facturare? Să-şi ia un soft!”, a tunat ministrul Economiei!

Strategie: Hidroelectrica poate influența decisiv piața energiei!

Potrivit politicianului liberal, livrarea de energie către clienţii casnici ar putea reprezenta pentru Hidroelectrica un business foarte bun.

Mai mult, preţul mic oferit de compania cu capital românesc va duce la ieftinirea întregii pieţe a energiei! „De exemplu, ei vând energia către furnizorii clienţilor casnici în prezent cu 140 de lei pe MWh, tarif impus de ANRE. Dar tariful de vânzare către casnic este 255 de lei, deci aproape dublu. Şi pot vinde liniştit cu 200 de lei/MWh, câştigă mai mult decât 140 de lei. Ar trebui să facă o campanie agresivă cu 200 de lei/MWh pe piaţă, câştigă şi ei mai mult decât dacă ar vinde cu 140 de lei unor intermediari şi fac şi presiune pe preţ în jos la toţi ceilalţi!”, afirmă Virgil Popescu.

De ce nu fac asta șefii Hidroelectrica? Ministrul Economiei are un răspuns tranșant: „Nu-i bănuiesc că nu-i duce mintea. Sunt comozi sau sunt mână în mână cu furnizorii, să ţină piaţa în sus!”. „Dar aşa nu merge”, a ținut să avertizeze Virgil Popescu.

În final, Ministerul Economiei transmite următorul mesaj tuturor producătorilor de stat din domeniul energiei: „Vom intra prin pârghiile pe care le avem, prin Adunarea Generală, prin Consiliul de Supraveghere şi vom face schimbări. Vom impune în primul rând schimbarea contractelor de mandat şi vom pune indicatori clari pentru intrarea pe piaţa de furnizare către clienţii casnici. Nu-i respectă, pleacă! Nu se poate să fii obişnuit de ani şi ani de zile ca tu, mare producător, să nu intri pe piaţa de furnizare către clienţii casnici!”.

Hidroelectrica este cel mai mare, dar şi cel mai ieftin producător de energie din România. Compania este controlată de statul român (Ministerul Economiei deține 80% din acţiuni), iar Fondul Proprietatea are 20% din acțiuni.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului