Ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov, urmărit penal pentru trafic de influență. El ar fi primit 2 MILIOANE de EURO pe când era primar la Slatina

Ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov, urmărit penal pentru trafic de influență. El ar fi primit 2 MILIOANE de EURO pe când era primar la Slatina
Publicat: 14/03/2015, 00:31

Procurorii DNA îl acuză pe Darius Vâlcov că, pe când era primar PDL al municipiului Slatina, ar fi primit 2 milioane de euro, adică un comision de 20%, în schimbul obținerii unor contracte publice pentru un om de afaceri.

În 2009, administratorul unei firme l-a contactat pe primarul Vâlcov, căruia i-a propus să îi dea 20% comision din contractele de execuție a unor lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești, dacă Vâlcov își folosește influența pentru a i le obține, conform DNA.

În noiembrie 2008, fusese aprobat proiectul „Extinderea și reabilitarea sistemelor de apă și apă uzată în județul Olt”, al cărui beneficiar final era Compania De Apă Olt SA, operator regional către care Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Oltul” (ADI) a delegat serviciile de alimentare cu apă și canalizare, conform DNA.

În cadrul acestui proiect, au fost încheiate contracte pentru reabilitarea și extinderea rețelei de apă și canalizare din Scornicești, Potcoava, Slatina, Drăgănești-Olt și Piatra-Olt, toate din județul Olt.

Darius Vâlcov a intervenit în timpul procedurilor de licitație la membrii comisiilor, care eliminat din caietul de sarcini unele condiții de eligibilitate, în favoarea firmei omului de afaceri, conform DNA.

Procurorii DNA arată că cei doi s-au înțeles ca mita să îi fie dată primarului doar cash, în lei și la sediul firmei respective. Astfel, începând cu luna decembrie 2010, Darius Vâlcov a început să vină periodic la firma respectivă pentru a primi bani, ori de câte ori Compania de Apă Olt făcea plăți către firma respectivă.

Începând cu jumătatea anului 2012, datorită unor probleme financiare existente în cadrul firmei sale, omul de afaceri nu a mai putut face plățile către Vâlcov, astfel că acestal-a pus în legătură pe omul de afaceri cu o persoană cu funcție de conducere din cadrul Primăriei Slatina, care a hotărât, în scopul disimulării provenienței ilegale a banilor, ca diferențele de bani neonorate să fie plătite către o altă firmă, prin încheierea a trei contracte fictive de furnizare de bunuri/servicii, fără ca această societate să presteze vreun serviciu în virtutea contractelor special încheiate în acest sens, arată DNA.

Procurorii susțin că în baza cestei înțelegeri, Vâlcov a primit în perioada 2010-2013 aproximativ 2 milioane de euro, o parte cash și 2,48 milioane de lei prin intermediul unor firme și a contractelor-fantomă.

Celelalte persoane implicate în această înțelegere, care au creat un circuit de documente financiar-contabile fictive pentru a disimula proveniența și destinația reală a sumelor de bani, sunt și ele urmărite penal.

Ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov, a fost audiat la DNA, în calitate de suspect, alături de alte două persoane, au declarat pentru Mediafax surse din rândul anchetatorilor.

Vâlcov a venit la DNA după ce participase la o emisiune televizată.

Darius Vâlcov a avut două mandate de primar la Slatina, din 2004 până în 2012.

Pe 27 martie 2012 Darius Vâlcov și-a anunțat demisia din PDL, partid al cărui membru a fost din anul 2000. Astfel, el a fost eliberat din funcția de primar în data de 28 martie 2012, printr-un ordin al prefectului. În data de 10 iunie 2012, Darius Bogdan Vâlcov a fost reales de către slătineni în funcția de primar cu un procent de peste 80 la sută.

În decembrie 2012, a fost ales senator de Olt din partea PSD.

Din august 2014 până în decembrie 2014 a fost ministru delegat pentru Buget, iar din decembrie 2014 este ministru al Finanțelor Publice.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
INCREDIBIL! Câți lei câștigă lunar un livrator de la Foodpanda
FOTO. Alina Pușcaș, în costum de baie! Cum arată trupul vedetei
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Kira Hagi, prezentatoare de știri! La ce post apare fiica lui Gică Hagi | VIDEO
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Criza guvernamentală ucide oameni zilnic. Apelul medicilor: Depolitizaţi deciziile medicale şi haideţi să colaborăm
Cum să eviți impactul cu un animal care îți apare în fața mașinii. Sfaturile care...
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Raed Arafat a răspuns de ce nu este impusă starea de urgență, deși sunt înregistrate...
INCREDIBIL! Câți lei câștigă lunar un livrator de la Foodpanda
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
VIDEO Dacia ca un MONSTRU bate orice BMW sau Mercedes la viteză. Cum arată bolidul...
Cristian Bîrcă și-a băgat încă o firmă în FALIMENT
Filmul din cariera lui pe care Brad Pitt ar vrea ca lumea să îl uite!
Marea noastră actriță A MURIT... Este doliu uriaș în lumea actorilor români
Bomba dimineții despre PFIZER! Anunțul făcut ÎN MIEZ DE NOAPTE
Iohannis a fost informat oficial! După atâția ani, a intervenit divorțul. Adio, cuplu perfect
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021