Ministrul Gabriel Oprea l-a vizitat pe polițistul de la Rutieră accidentat grav de un afacerist turc

Ministrul Gabriel Oprea l-a vizitat pe polițistul de la Rutieră  accidentat grav de un afacerist turc
Publicat: 03/08/2015, 13:16

„Am venit să îl vizitez pe agentul șef Gheorghe Ionescu, accidentat grav în timp ce se afla la datorie. Este în comă profundă și am venit să ne asigurăm că primește cel mai bun tratament, să-și revină. Polițistul are 44 de ani, dintre care 23 în poliție”, a spus ministrul Gabriel Oprea, la plecarea de la Spitalul de Urgență Floreasca, unde a fost împreună cu secretarul de stat Raed Arafat.

Întrebat în legătură cu ancheta penală, ministrul Gabriel Oprea a spus că nu a venit la spital ca să facă dosare, aceasta intrând în atribuțiile anchetatorilor.

Polițistul de la Brigada Rutieră accidentat duminică a fost operat pentru leziuni abdominale, starea acestuia fiind în continuare foarte gravă, iar cetățeanul turc Abdullah Atas rămâne internat pentru investigații medicale, au declarat luni, pentru Mediafax, reprezentanți ai Spitalului Floreasca.

„A fost operat pentru leziuni abdominale, dar starea pacientului rămâne în continuare foarte gravă, fiind internat în Terapie Intensivă”, au spus reprezentanții Spitalului de Urgență Floreasca.

Sursele citate au precizat că cetățeanul turc Abdullah Atas este în investigații, pentru a se stabili dacă se impune vreo intervenție chirurgicală, până în acest moment acesta nefiind operat. Abdullah Atas a solicitat reprezentanților spitalului să nu transmită informații legate de starea sa de sănătate.

Omul de afaceri turc Abdullah Atas, care a intrat cu mașina în polițistul de la Brigada Rutieră, a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor, ultraj și părăsirea locului accidentului, mandatul emis de Tribunalul București urmând să fie pus în executare după ce acesta va fi externat din spital.

Potrivit anchetatorilor, Abdullah Atas, care este internat la Spitalul de Urgență Floreasca, a fost arestat duminică noapte, la solicitarea procurorilor Parchetului Tribunalului București. Mandatul de arestare emis de judecătorul de drepturi și libertăți pe numele omului de afaceri a fost transmis polițiștilor de la IPJ Ilfov, județ în care acesta are domiciliul.

Polițiștii urmează să discute cu medicii despre starea de sănătate a omului de afaceri și dacă acesta poate fi externat și încarcerat sau dacă poate fi transferat într-un spital penitenciar, după emiterea mandatului de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Omul de afaceri turc a fost internat la Spitalul de Urgență Floreasca după ce s-a accident la nivelul feței, în momentul deschiderii airbag-ului, după ce a intrat cu mașina într-un gard.

Ancheta în cazul cetățeanului turc Abdullah Atas, administrator al firmei Atas Light, care are mai multe magazine cu corpuri de iluminat, este făcută de polițiștii de la Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei, sub coordonarea Parchetului Tribunalului București.

Procurorul de caz, Rareș Stan, a declarat că bărbatul este cercetat pentru tentativă de omor, ultraj și părăsirea locului accidentului, dar deocamdată acesta nu a putut fi audiat, întrucât a rămas internat la spital. Șoferului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, rezultatul fiind așteptat de anchetatori.

Duminică au dat declarații despre accident colegii polițistului rănit grav și s-a făcut cercetarea la fața locului, existând indicii că șoferul, după ce l-a agățat pe agentul de la Rutieră pe capota mașinii, a făcut intenționat un viraj pentru ca acesta să cadă.

„S-a emis un mandat în lipsă pentru suspect, însă audierea acestuia la spital nu a fost posibilă. Starea medicală nu permite audierea lui”, a mai spus procurorul.

Accidentul s-a produs duminică, în jurul orei 03.30, în zona intersecției străzii Nicolae Caramfil cu Șoseaua Pipera, unde polițistul era împreună cu alți agenți de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic.

Polițistul i-a făcut semn șoferului să oprească, acesta a încetinit, dar când a ajuns în dreptul agentului de la rutieră, a accelerat, l-a lovit, acesta a rămas pe capotă aproximativ 400 de metri, apoi a căzut pe carosabil, a declarat purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei, Andrei Codău.

Șoferul a fugit de la locul accidentului, fiind prins de polițiști la aproximativ doi kilometri, în Pipera, județul Ilfov, după ce a lovit un scuar și apoi, din cauza vitezei, a fost proiectat într-un gard. Agenții de la Rutieră spun că șoferul mirosea a alcool.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
EXCLUSIV: Cât timp trebuie să fierbi ouăle de Paște ca să nu le crape coaja....
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
S-a dat lege în România. Închisoare cu executare. Și nu există excepții!
Hal de spital. După ce le-a fost dat alt copil de la maternitate, doctorul le-a...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern