Ministrul Sănătății anunță: Centrele pentru Mari Arși de la Timișoara și Iași sunt gata

Redactor:
Roxana Din
Ministrul Sănătății anunță: Centrele pentru Mari Arși de la Timișoara și Iași sunt gata
Sorina Pintea, înlocuită la conducerea Spitalului Baia Mare
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, marți, că Centrul pentru Mari Arși de la Timișoara care va avea cinci paturi, este gata, urmând ca inaugurarea să aibă loc miercuri. Joi va fi inaugurat și Centrul de la Iași, care are șase locuri.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, marți, la Palatul Parlamentului, că Centrul pentru Mari Arși de la Iași este gata, urmând ca cel mai probabil joi să fie inaugurat, după ce, miercuri, va fi inaugurat Centrul pentru Mari Arși de la Timișoara.

„Centrul de la Iași va fi inaugurat probabil cu o zi după cel de la Timișoara ( joi – n.r ), pentru că mi-am dorit eu să ajung în ambele centre (Timișoara și Iași – n.r.), pentru că știu ce mult ne-am dorit cu toții să avem aceste centre și este important că se realizează”, spune ministrul.

Sorina Pintea nu va merge la inaugurarea Centrului pentru Mari Arși de la Iași, deoarece joi va fi votul pe moțiunea de cenzură, aceasta afirmând că va merge, la Iași, săptămâna viitoare.

„Nu voi merge probabil joi la Iași, probabil voi merge săptămâna viitoare, probabil că-l vor inaugura cei de acolo și eu voi merge ulterior să-l văd. Dar este gata și cel de la Iași”, a spus Pintea.

Ministrul a menționat faptul că Centrul de la Iași va avea șase locuri, iar cel de la Timișoara cinci locuri în boxele special amenajate.

„Cel de la Timișoara va avea cinci locuri (…), iar cel de la Iași șase paturi”, a menționat Ministrul Sănătății. 

Potrivit Sorinei Pintea, nu pot fi deschise toate centrele în același timp deoarece nu toate centrele au echipamentul complet.

„Am spus cred că în nenumărate rânduri care a fost procedura, cum s-au achiziționat, în etape, iar ultima etapă a fost realizată de cei de la Spitalul din Timișoara cu finanțarea de la Ministerul Sănătății, pentru că deja procedurile se lungeau foarte mult”, a conchis Pintea.

 

Inchide