Ministrul Transporturilor, despre întârzierea recepției de la Magistrala M5 : Fac un apel public la Gabriela Firea să sprijine toate activitățile necesare

Ministrul Transporturilor, despre întârzierea recepției de la Magistrala M5 : Fac un apel public la Gabriela Firea să sprijine toate activitățile necesare
Ministrul Transporturilor, despre întârzierea recepției de la Magistrala M5 : Fac un apel public la Gabriela Firea să sprijine toate activitățile necesare / Sursă Foto: MEDIAFAX FOTO.
Publicat: 25/08/2020, 23:04
Actualizat: 06/04/2021, 16:24

„Eu mă feresc să mai fac anunțuri pe seama Magistralei M5, din Drumul Taberei”, a spus Lucian Bode, ministrul Transporturilor, în direct la Digi 24. Ministrul s-a plâns de întârzierea recepției lucrărilor de pe Magistrala M5.

Ministrul trage un semnal de alarmă

Lucian Bode a spus că se ferește să mai facă anunțuri în legătură cu Magistrala M5.

„Eu mă feresc să mai fac anunțuri pe seama Magistralei M5, din Drumul Taberei. În momentul când am preluat mandatul l-am considerat unul dintre cele mai importante proiecte de investiții din București. Preocupat fiind ca acest obiectiv să fie finalizat cât mai repede, după câteva săptămâni de analiză cu toate companiile implicate în cele trei contracte – de structură, finisaje și semnalizări – au ajuns la concluzia că 30 iunie este termenul pe care și-l pot asuma cu managementul companiei Metrorex. L-au asumat și nu l-au respectat”, a spus Lucian Bode.

Ministrul Transporturilor a mai spus că persoanele care promiteau inaugurarea metroului în anul 2019 s-au transformat în „explitaci”.

„Promitacii din noiembrie 2019 s-au transformat în explitaci. Explicau cum nu se poate, atunci (la vizita din 22 iunie, n.red.) au spus două lucruri: la centrala de ventilație de la Piața Moghioroș, una din cele șase centrale de pe magistrală, când au început lucrările au apărut probleme cu apele din infiltrații. Mi-au explicat că, dacă măresc ritmul, riscă să compromită și mai mult termenul de finalizare. Mai mult, am avut neșansa ca doi angajați care lucrau la respectiva centrală să fie depistați cu coronavirus și 64-65 de angajați au fost trimiși în izolare, două săptămâni”, a mai afirmat ministrul.

De asemenea, Bode a mai afirmat că ministerul Transporturilor ar putea să nu mai aștepte după reprezentantul Primăriei.

„Evident că putem (să facem investiția – n.red.), n-o să așteptăm noi după reprezentantul Primăriei. Eu am tratat această investiție ca pentru toți bucureștenii, nu ca pentru un partid politic sau altul. (…) Specialiștii spun că, în luna septembrie, noi putem să finalizăm toate aceste teste și în luna septembrie să avem posibilitatea să circulăm cu trenul pe cele 10 stații de pe Magistrala M5”, a spus el.

Ministrul a mai spus că pentru finalizarea lucrărilor la suprafață în zona liniei de tramvai 41, este nevoie de o pauză acordată de STB.

„Pentru a finaliza lucrările la suprafață în zona liniei de tramvai 41, avem nevoie ca STB să ne acorde o pauză, să suspende circulația. Inițial au spus că sunt de acord, iar când Metrorex a trimis un document în scris către STB, răspunsul a fost în octombrie pot să realizeze această pauză, motivând că nu au suficiente autobuze pentru a înlocui tramvaiul 41. Știu ce trafic este, dar știți ce înseamnă octombrie? Sistemul de termoficare este deja în funcție, înseamnă că nu putem interveni pentru că suntem obligați să deviem o conductă. Asta înseamnă că vom finaliza lucrările la suprafață undeva în primăvara anului viitor”, a subliniat Lucian Bode.

Lucian Bode a lansat un apel pentru sprijinirea activităților necesare dării în trafic a magistralei de metrou M5.

„Fac un apel public să sprijine toate activitățile care să ducă la darea în trafic, cu călători, a magistralei de metrou M5”, a afirmat Lucian Bode.

BOMBĂ! Reacţia lui Reghe după ce a auzit despre Anamaria şi Dan Alexa
Gafă sau adevăr?! Cum au numit-o indienii pe Iulia Vântur, pe afișul noului film al...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
Imaginile momentului cu Edi Iordănescu! Ce a făcut viitorul selecționer la bordul „bijuteriei” de 120.000...
Cum va funcţiona limitarea la 9 luni a valabilităţii certificatelor verzi. Explicaţiile lui Rafila
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Polițistul care a accidentat-o mortal pe Raisa a trimis o scrisoare părinților fetei
Gafă sau adevăr?! Cum au numit-o indienii pe Iulia Vântur, pe afișul noului film al...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
City INSURANCE, dată în JUDECATĂ, după un ACCIDENT provocat de fiul lui Radu MAZĂRE
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
UE trimite o undă de șoc la nivel mondial! Apare un nou document obligatoriu! Sute...
Se vor aplica în toată România! Măsuri de ultim moment. Sunt valabile până la 31...
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...