Ministrul Transporturilor face promisiuni mari: Drumul expres Craiova – Pitești: Au început lucrările la tronsoanele 1 și 2 / Contractul pentru reparațiile autostrăzii Soarelui va fi semnat săptămâna viitoare

Ministrul Transporturilor face promisiuni mari: Drumul expres Craiova - Pitești: Au început lucrările la tronsoanele 1 și 2  /  Contractul pentru reparațiile autostrăzii Soarelui va fi semnat săptămâna viitoare
Publicat: 22/05/2019, 20:33

Prezent miercuri la inaugurarea lucrărilor la drumul expres Craiova-Pitești, liderul PSD, Liviu Dragnea, l-a întrebat pe ministrul Transporturilor când va fi gata centura Balșului, având în vedere aglomerația din zonă.

Răzvan Cuc a răspuns spunând că are asigurări din partea constructorului că lucrările vor fi gata până la sfârșitul anului.

„Este antreprenorul care a demonstrat că se poate și pe Lugoj-Deva și pe varianta de ocolire a Băcăului și pe centura Rădăuțiului, care ne-a promis că până la sfârșitul anului centura Balșului va fi finalizată”, a spus Cuc.

Ministrul Transporturilor a mai spus că antreprenorul va finaliza anul acesta, în luna iulie, tronsonul Lugoj-Deva și automat va avea o mobilizare suplimentară pe Craiova-Pitești și pe centura Balșului.

Drumul expres Craiova – Pitești: Au început lucrările la tronsoanele 1 și 2

Lucrările pe șantierul drumului expres Craiova – Pitești, tronsoanele 1 și 2 au început miercuri, în prezența lui Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților si a unor parlamentari, a ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc și a directorului general CNAIR, Narcis Neaga, informează ministerul.

Ministrul Cuc spune că inițial construcția la acest obiectiv trebuia să înceapă în 2025 și că a avut discuții cu „dl președinte Dragnea, și cu dl Manda, și cu Olguța și le-am spus de varianta lansării procedurii de execuție și proiectare în 2017 astfel încât acest drum expres să fie finalizat până la sfârșitul anului 2020. În acel moment s-a luat decizia să mergem pe varianta mult mai rapidă pentru că era normal să avem această abordare pro activă și iată-ne astăzi în momentul în care începem construcția drumului de mare viteză Craiova – Pitești. Acest obiectiv a fost lansat în 8 iulie 2017″.

Ulterior, contestațiile care s-au făcut de-a lungul timpului au blocat obiectivul. „Astfel, în ziua dinaintea finalizării depunerii ofertelor pentru obiectivul Pitești – Craiova o firmă care nici măcar nu a participat la licitație a contestat un mic paragraf din caietul de sarcini. Am ajuns la Curtea de Apel. Ironia sorții este că un complet de judecată le-a respins contestația, firmă care, repet, nu a participat la licitație, un alt complet de judecată a admis contestația pentru două tronsoane. Nu este nicio problemă pentru că se relansează procedurile și pentru celelalte două”, a spus ministrul.

Drumul expres va traversa teritoriul localităților Craiova – Ghercești – Pielești și Robănești, valoarea obiectivului este de 72 de milioane de euro, lungimea este de 17 km. Lucrările de artă constau în 103 podețe, 6 pasaje și 9 poduri, „I-am spus constructorului un lucru foarte clar: noi vrem să finalizăm acest obiectiv chiar înainte de termen pentru că acest lucru se poate. Pentru acest obiectiv a fost semnat contractul de execuție și proiectare în decembrie, proiectarea trebuia să dureze 12 luni și construcția 24. Firmele care au câștigat cele două loturi au reușit să finalizeze, deci se poate. Au reușit să finalizeze proiectarea în doar patru luni. Automat se va scurta și perioada de implementare. Totodată, pentru că este necesar să venim și cu măsuri suplimentare în acest contract s-au prins costuri de accelerare. Noi ne dorim ca acești constructori să vină și să ne consume banii pentru că ei pot lucra 24 de ore non-stop și în acest sens se vor suplimenta fondurile din contract tocmai pentru a finaliza mult mai rapid aceste obiective. Este vorba de 17 km al acestui obiectiv, este împărțit în trei secțiuni (…) Tot în acest moment s-au început lucrările și la Centura Balșului. Acesta este obiectivul pe care constructorul care a câștigat licitația la Balș și l-a asumat că va finaliza Centura Balșului până la sfârșitul acestui an. (…) În luna august lansăm execuția la Centura de Sud care tocmai asta va face va veni să degreveze traficul pentru Ford. Deci în luna august lansăm execuție direct pentru Centura de Sud. Avem buget prevăzut” a declarat ministrul Răzvan Cuc.

Contractul pentru reparațiile autostrăzii Soarelui va fi semnat săptămâna viitoare

Contractul pentru lucrările de reparații la autostrada Soarelui va fi semnat săptămâna viitoare, iar lucrările nu vor afecta sezonul estival, a declarat miercuri ministrul Transporturilor Răzvan Cuc.

„Contractul se va semna săptămâna a viitoare după care se va intra la lucru pe autostradă, dar înainte voi avea și o discuție premergătoare cu domnul ministru al Turismului să găsim o formulă foarte bună să nu afectăm sezonul estival”, a spus ministrul Răzvan Cucu spune că în CNAIR s-a format o unitate care poate interveni dacă apar anumite probleme pe tronsonul dintre București și Fundulea,

„Contractul se va semna și firmele vor intra la execuție, sunt bani prevăzuți deci nu este o problemă, sunt firme care pot duce lucrările. Cu siguranță vom încerca să nu afectăm sezonul estival și dacă este nevoie cu siguranță constructorii, cei care au câștigat licitația vor lucra noaptea. Modul în care vom discuta de acum cu constructorii, va fi un mod foarte aplicat. Noi am înțeles și repet statul român este un partener, dar ei trebuie să țină cont și de nevoile românilor și ei trebuie să se plieze după nevoile noastre, cât timp statul i-a plătit la timp și repet chiar i-a ajutat în proiecte din punct de vedere administrativ”, a adăugat ministrul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Putin CUTREMURĂ Europa! Ce țări poate ATACA Rusia: E legitim
Creierul uman, mai mare la generațiile tinere. Riscurile de demență scad considerabil
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
”Ne înclinăm în fața domnișoarei doctor și ne luăm rămas bun” Durere fără margini la...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului