MINIVACANȚĂ COSTISITOARE. Amenzi de peste 150.000 lei în ultimele 24 de ore pentru nerespectarea restricțiilor/ Polițiștii au reținut peste 700 de permise într-o singură zi

MINIVACANȚĂ COSTISITOARE. Amenzi de peste 150.000 lei în ultimele 24 de ore pentru nerespectarea restricțiilor/ Polițiștii au reținut peste 700 de permise într-o singură zi
Un jandarm și o polițistă, atacați cu un cocktail Molotov și amenințați cu coasa în județul Vâlcea. Oamenii legii, nevoiți să se apere cu arma din dotare
Publicat: 06/06/2020, 15:12

Polițiștii și jandarmii au dat 268 amenzi de peste 150.000 lei pentru nerespectarea restricțiilor, în ultimele de 24 de ore, potrivit informării zilnice de la ora 13:00. Polițiștii au reținut joi, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 778 de permise de conducere.

Ca urmare a încălcării măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor epidemiei, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 268 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 156.250 de lei.

De asemenea, vineri a fost constatată o infracțiune pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Tot vineri, 77 persoane care nu au respectat măsura izolării sau a carantinei au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituționalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Sute de permise suspendate în prag de minivacanță

Peste 6.000 de șoferi care nu au respectat viteza legală, punând în pericol siguranța traficului, au fost sancționați de polițiștii care au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere, mai anunță Poliția Română.

„În ziua de 4 iunie 2020, sub coordonarea Direcției Rutiere – I.G.P.R., polițiștii au acționat pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și reducerea numărului și consecințelor accidentelor rutiere grave, în special a celor cauzate de nerespectarea regimului legal de viteză.

Astfel, au fost aplicate 9.044 de sancțiuni contravenționale, dintre care 6.024 pentru depășirea vitezei maxime legale admise, 2.890 pentru alte sancțiuni la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice și 130 de sancțiuni pentru alte acte normative”, se arată în comunicatul instituției.

Polițiștii au reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 778 de permise de conducere, dintre care 507 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise și 271 pentru nerespectarea altor norme rutiere care atrag suspendarea dreptului de a conduce.

Totodată, au fost constatate 48 de infracțiuni la siguranța circulației pe drumurile publice.

În primele 5 luni ale anului 2020, nerespectarea regimului legal de viteză a generat 18% dintre accidentele rutiere grave.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A intrat în presă accidental, după ce a câștigat un concurs la un post local de televiziune din Constanța,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase