Mircea Geoană, despre situația din Orientul Mijlociu: Rămâne complicată. Trebuie să rămânem vigilenți

Redactor:
Diana Grigore
Mircea Geoană, despre situația din Orientul Mijlociu: Rămâne complicată. Trebuie să rămânem vigilenți
Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a declarat, luni seară, că situația din Orientul Mijlociu rămâne continuare complicată, însă sistemul de alertare NATO la care este racordat scutul de la Deveselu nu a fost alertat dincolo de nivelul normal.

„ Trebuie să rămânem cu toții vigilenți în ceea ce privește situația din Orientul MijlociuSituația din Orientul Mijlociu rămâne, în continuare, complicată și trebuie să rămânem cu toții vigilenți, activi și creativi în ceea ce avem de făcut. Dar momentul acela de risc care cred că a fost resimțit și în opinia publică de acasă a fost, se pare, depășit. Dar cred că cel mai bun lucru este să ne păstrăm și vigilența și toate antenele deschise”, a spus Mircea Geoană, la Digi24.

El a precizat, însă, că sistemul de alertare NATO nu a depășit limitele normale.

„Ceea ce aș vrea să spun, din acest punct de vedere, este că atunci când momentul de risc, de escaladare, a existat și el a existat, vreau să spun extrem de clar pentru cei de acasă și pentru opinia publică și pentru decidenții noștri, că întreg sistemul de alertare NATO la care, de exemplu, este racordat scutul de la Deveselu, nu a fost alertat dincolo de nivelul normal. Și atunci, și acum, și ieri, și probabil că și în perspectivă, nivelul de alertare este cel minimal și chiar în condițiile în care a existat acel atac cu un număr de rachete de rază scurtă și medie de acțiune din partea Iranului împotriva unei baze din Irak, nivelul de alertare pentru România și pentru Europa nu a crescut nicio secundă. Nu a fost nicio vorbă și nicio secundă vorba de risc la adresa securității aliaților europeni”, a subliniat Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO a afirmat că dialogul politic în NATO funcționează, însă uneori există disfuncționalități.

„Diplomația la nivel înalt pe care președintele american, pe care secretarul general NATO și noi de-aici, de la Bruxelles, o facem în aceste momente este remarcabilă. Există convorbiri zilnice între liderii alianței, între dânși, între președintele american și liderii alianței, între conducerea alianței și liderii statelor aliate.(…) Deci, dialogul politic funcționează în NATO, uneori, evident, mai există și mici disfuncționalități, dar, repet: NATO este, în clipa de față, piesa centrală de concertare, de dialog și de acțiune la nivelul alianței și acest lucru este extrem de important de a fi păstrat și dezvoltat în continuare”, a conchis Mircea Geoană.

Mii de persoane au protestat duminică față de doborârea avionului, scandând sloganuri împotriva ayatollahului Ali Khameneni, liderul suprem al Iranului.

Violențe au izbucnit în Piața Azadi din Teheran, iar forțele de ordine au utilizat gloanțe de cauciuc și gaze lacrimogene pentru dispersarea manifestanților, potrivit publicațiilor The New York Times și Independent.

Regimul de la Teheran a recunoscut sâmbătă că o unitate antiaeriană a Gardienilor Revoluției a doborât din greșeală avionul companiei Ukrainian Airlines, incident soldat cu moartea celor 176 de persoane aflate la bord. Avionul a fost doborât în contextul în care Iranul se temea de represalii după ce atacase baze militare din Irak ca ripostă la asasinarea de către SUA a comandantului militar iranian Qassem Soleimani.

Foto: Mircea Geoana / Facebook

 

Femeia devenită vedetă peste noapte în România, nevoită să facă videochat! "Nu mi-aş face vreodată...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
Fiul unui mare lider PSD a vrut să se arunce de pe pod! Momente uluitoare...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Cum controlăm noua tulpină de coronavirus? Explicațiile unui medic pneumolog
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
SINGURUL loc de pe glob în care Rusia și SUA trăiesc în COMPLETĂ armonie și...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
ULTIMA ORĂ. ȘOC! Ce s-a întâmplat, de fapt, cu femeia din Bacău care a murit...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Anunțul ȘOC despre Sebi, la fix două săptămâni de la dispariție. Ce s-a întâmplat, de...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide