Mircea Geoană, la GÂNDUL LIVE: „Ponta trebuia să-și dea demisia de la PSD în prima secundă. Va pierde și guvernarea și va avea timp să mănânce popcorn ca aliment de bază”

Redactor:
Diana Marcu
Mircea Geoană, la GÂNDUL LIVE:  „Ponta trebuia să-și dea demisia de la PSD în prima secundă. Va pierde  și guvernarea și va avea timp să mănânce popcorn ca aliment de bază”
Invitat special la Gândul LIVE, Mircea Geoană vorbește în această seară despre excluderea sa din partid, hotărâtă în urma deciziei CExN a PSD.

Mircea Geoană susține că excluderea sa din partid este„ o formă de disperare” a echipei Ponta-Dragnea după pierderea alegerilor prezidențiale.

„Victor Ponta pierde alegerile la 1 milion de voturi și, surpriză, vinovatul sunt eu. E o formă de disperare. (…) Ponta a mimat că își depune mandatul. Nu a fost nicio discuție cu privire la analiza acestor alegeri. Au fost discuții despre Facebook, că a fost o forță supranaturală care l-a împiedicat pe Ponta să câștige alegerile  La sfârșit i-a șantajat cu mandatul de președinte și premier. I-a șantajat. Nu cred că plânge cineva după Ponta la sefia partidului, dar de pierderea guvernării da. (…) Guvernarea se va pierde și Ponta va avea timp să mănânce popcorn ca aliment de bază”, a spus Geoană.

Liderul PSD a apreciat că de „eșecul fenomenal” la prezidențiale sunt responsabili Liviu Dragnea și Victor Ponta, acesta din urmă accelerându-și căderea politică prin excluderile operate azi.

„Aici la această campanie nu a fost vorba de Iliescu și comunism, ci de un tip de a face politică, lipsă de empatie cu lumea și ce s-a întâmplat în diaspora. Nu ne-a zis nimeni cine a luat decizia să nu facă secții. (…) La un astfel de cataclism electoral, când se schimbă starea de spirit, când se întâmplă un fenomen social și nu avem dreptul să invocăm forțe oculte din străinătățuri care intră în facebook-ul românesc… s-a încercat o explicație puerilă. Dacă oamenii din pSD umblă cu astfel de gogorițe înseamnă că fie sunt neserioși, fie nu înțeleg ce se întâmplă în realitate”, a mai spus Geoană.

Cele mai importante declarații:

– „Victor Ponta pierde alegerile la 1 milion de voturi și, surpriză, vinovatul sunt eu. E o formă de disperare. Nu a fost niciun reproș”

 – „Situația care s-a întâmplat astăzi la partid nu poate rămâne așa”

– Ponta a mimat că își depune mandatul. Nu a fost nicio discuție cu privire la analiza acestor alegeri.Au fost discuții despre Facebook, că a fost o forță supranaturală care l-a împiedicat pe Ponta să câștige alegerile”

– La sfârșit i-a șantajat cu mandatul de președinte și premier. I-a șantajat. Nu cred că plânge cineva după Ponta la sefia partidului, dar despre pierderea guvernării da.

– Denotă disperarea lui Ponta și a lui Dragnea. Probabil că excursia din Dubai l-a încărcat cu energie.

– A fost o discuție de 5 ore, regizată pentru scopul lui Ponta și Dragnea de a scăpa de mine din partid.

– Guvernarea se va pierde și Ponta va avea timp să mănânce popcorn ca aliment de bază.

– Eu am fost solidar uman cu Ponta pentru că știu prin ce a trecut.

– Mă trezesc cu o atitudine care denotă o uriașă carență de caracter pe care Ponta o are.

– Prin această mutare Ponta și-a accelerat căderea politică. Cred că mulți din PSD s-au lămurit acum cu el.

– Oamenii și-au pregătit meticulos scenariul, au avut și câteva cozi de topor. ei nu înțeleg că avem de gestionat un eșec major politic.

– Ponta merge de ani de zile cu Ghiță în Dubai. Merge frecvent la Formula 1. Și anul trecut a fost.

– Iliescu are multe păcate, dar eșecul fenomenal cu Dragnea și Ghiță, nu Iliescu e problema aici. Aici la această campanie nu a fost vorba de Iliescu și comunism, ci de un tip de a face politică, lipsă de empatie cu lumea și ce s-a întâmplat în diaspora. Nu ne-a zis nimeni cine a luat decizia să nu facă secții.

– Cineva din campanie, din zona conducerii campaniei a decis (să nu fie secții suplimentare în diaspora – n.r.) Undeva între BEC și campanie trebuie să căutam cauza. Cineva a luat decizia în logică electorală. Sper că nu a fost nmeni atât de zănatic să o facă deliberat.

– La un astfel de cataclism electoral, când se schimbă starea de spirit, când se întâmplă un fenomen social și nu avem dreptul să invocăm forțe oculte din străinătățuri care intră în facebook-ul românesc… s-a încercat o explicație puerilă. Dacă oamenii din pSD umblă cu astfel de gogorițe înseamnă că fie sunt neserioși, fie nu înțeleg ce se întâmplă în realitate.

– Ponta trebuia să-și dea demisia de la PSD în prima secundă. Nimic nu-l împiedica astăzi. Cred că în câteva luni de zile Ponta este istorie. Putea să lase cel puțin una din cele două funcții.

– Când va pierde șefia guvernului va pierde și șefia partidului. Nu va sta la guvernare până în 2016.

– Dragnea a coordonat instituțional campania, un rol important l-a avut Sebi Ghiță pe zona de online, panotaj, partener politic și mediatic important pentru Ponta.

Președintele PSD, Victor Ponta a declarat, joi, despre excluderea din partid a celor trei social-democrați că majoritatea covârșitoare a colegilor a decis că trebuie să meargă pe drumul lui și că a plătit un preț pentru că nu a fost un om al deciziilor radicale.

Victor Ponta a declarat că „este un moment mai dificil pentru el, din care poate să învețe sau pot fi găsiți alții mai buni”, și a precizat că „este nevoie de o echipă de conducere în PSD care să fie cu adevărat unită și să aibă un proiect comun”.

„Din acest punct de vedere, au fost trei dintre colegii noștri pe care nu numai eu, că dacă era vorba numai de mine, lucrurile erau mult mai simple, dar majoritatea covârșitoare a Comitetului Executiv, cu doar două voturi împotrivă, a considerat că trebuie să ne despărțim drumurile”, a anunțat Ponta.

Victor Ponta a mai spus că „nu a fost omul deciziilor radicale și a plătit un preț”.

„Uneori e nevoie de decizii radicale și e nevoie ca să rămâi în echipă cu cei care au un proiect comun cu tine”, a mai adăugat președintele PSD.

„Cei optzeci de colegi care au votat pentru, au considerat că este un moment în care fiecare trebuie să meargă pe drumul lui”, a mai afirmat Victor Ponta.

ŞOC total la CFR Cluj. Dan Petrescu începe cursa pentru supremaţie şi aduce alţi doi...
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intesivă, după ce a...
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Transformare ireală: așa arată unul dintre cei mai renumiți cântăreți români, la 60 de...
ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă acum cu Dincă. Este strigător la cer. Părinții fetelor ucise...
Mărturiile unui spion: Nu este ce se vede la televizor. La televizor îl vedem pe...
Orașul cu nume „cancerigen” și-a ales un nou nume. Investitorii și turiștii fugeau de el
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intesivă, după ce a...
Cântăreață din România, mesaj sfâșâietor de pe patul de spital: “Rugați-vă cu mine”
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
S-a aflat cel mai ascuns secret al lui Ceaușescu. Strategia lui avea să aducă sfârșitul....
De ce s-a căsătorit Nicu Ceaușescu cu Elena lui Briceag, de fapt. Secretul dictatorului s-a...
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ţara europeană care intră din nou în blocaj total din cauza pandemiei. Autorităţile au hotărât...
Inchide