Mircea Geoană, la GÂNDUL LIVE: „Ponta trebuia să-și dea demisia de la PSD în prima secundă. Va pierde și guvernarea și va avea timp să mănânce popcorn ca aliment de bază”

Mircea Geoană, la GÂNDUL LIVE:  „Ponta trebuia să-și dea demisia de la PSD în prima secundă. Va pierde  și guvernarea și va avea timp să mănânce popcorn ca aliment de bază
Publicat: 28/11/2014, 10:14

Mircea Geoană susține că excluderea sa din partid este„ o formă de disperare” a echipei Ponta-Dragnea după pierderea alegerilor prezidențiale.

„Victor Ponta pierde alegerile la 1 milion de voturi și, surpriză, vinovatul sunt eu. E o formă de disperare. (…) Ponta a mimat că își depune mandatul. Nu a fost nicio discuție cu privire la analiza acestor alegeri. Au fost discuții despre Facebook, că a fost o forță supranaturală care l-a împiedicat pe Ponta să câștige alegerile La sfârșit i-a șantajat cu mandatul de președinte și premier. I-a șantajat. Nu cred că plânge cineva după Ponta la sefia partidului, dar de pierderea guvernării da. (…) Guvernarea se va pierde și Ponta va avea timp să mănânce popcorn ca aliment de bază”, a spus Geoană.

Liderul PSD a apreciat că de „eșecul fenomenal” la prezidențiale sunt responsabili Liviu Dragnea și Victor Ponta, acesta din urmă accelerându-și căderea politică prin excluderile operate azi.

„Aici la această campanie nu a fost vorba de Iliescu și comunism, ci de un tip de a face politică, lipsă de empatie cu lumea și ce s-a întâmplat în diaspora. Nu ne-a zis nimeni cine a luat decizia să nu facă secții. (…) La un astfel de cataclism electoral, când se schimbă starea de spirit, când se întâmplă un fenomen social și nu avem dreptul să invocăm forțe oculte din străinătățuri care intră în facebook-ul românesc… s-a încercat o explicație puerilă. Dacă oamenii din pSD umblă cu astfel de gogorițe înseamnă că fie sunt neserioși, fie nu înțeleg ce se întâmplă în realitate”, a mai spus Geoană.

Cele mai importante declarații:

– „Victor Ponta pierde alegerile la 1 milion de voturi și, surpriză, vinovatul sunt eu. E o formă de disperare. Nu a fost niciun reproș”

– „Situația care s-a întâmplat astăzi la partid nu poate rămâne așa”

– Ponta a mimat că își depune mandatul. Nu a fost nicio discuție cu privire la analiza acestor alegeri.Au fost discuții despre Facebook, că a fost o forță supranaturală care l-a împiedicat pe Ponta să câștige alegerile”

– La sfârșit i-a șantajat cu mandatul de președinte și premier. I-a șantajat. Nu cred că plânge cineva după Ponta la sefia partidului, dar despre pierderea guvernării da.

– Denotă disperarea lui Ponta și a lui Dragnea. Probabil că excursia din Dubai l-a încărcat cu energie.

– A fost o discuție de 5 ore, regizată pentru scopul lui Ponta și Dragnea de a scăpa de mine din partid.

– Guvernarea se va pierde și Ponta va avea timp să mănânce popcorn ca aliment de bază.

– Eu am fost solidar uman cu Ponta pentru că știu prin ce a trecut.

– Mă trezesc cu o atitudine care denotă o uriașă carență de caracter pe care Ponta o are.

– Prin această mutare Ponta și-a accelerat căderea politică. Cred că mulți din PSD s-au lămurit acum cu el.

– Oamenii și-au pregătit meticulos scenariul, au avut și câteva cozi de topor. ei nu înțeleg că avem de gestionat un eșec major politic.

– Ponta merge de ani de zile cu Ghiță în Dubai. Merge frecvent la Formula 1. Și anul trecut a fost.

– Iliescu are multe păcate, dar eșecul fenomenal cu Dragnea și Ghiță, nu Iliescu e problema aici. Aici la această campanie nu a fost vorba de Iliescu și comunism, ci de un tip de a face politică, lipsă de empatie cu lumea și ce s-a întâmplat în diaspora. Nu ne-a zis nimeni cine a luat decizia să nu facă secții.

– Cineva din campanie, din zona conducerii campaniei a decis (să nu fie secții suplimentare în diaspora – n.r.) Undeva între BEC și campanie trebuie să căutam cauza. Cineva a luat decizia în logică electorală. Sper că nu a fost nmeni atât de zănatic să o facă deliberat.

– La un astfel de cataclism electoral, când se schimbă starea de spirit, când se întâmplă un fenomen social și nu avem dreptul să invocăm forțe oculte din străinătățuri care intră în facebook-ul românesc… s-a încercat o explicație puerilă. Dacă oamenii din pSD umblă cu astfel de gogorițe înseamnă că fie sunt neserioși, fie nu înțeleg ce se întâmplă în realitate.

– Ponta trebuia să-și dea demisia de la PSD în prima secundă. Nimic nu-l împiedica astăzi. Cred că în câteva luni de zile Ponta este istorie. Putea să lase cel puțin una din cele două funcții.

– Când va pierde șefia guvernului va pierde și șefia partidului. Nu va sta la guvernare până în 2016.

– Dragnea a coordonat instituțional campania, un rol important l-a avut Sebi Ghiță pe zona de online, panotaj, partener politic și mediatic important pentru Ponta.

Președintele PSD, Victor Ponta a declarat, joi, despre excluderea din partid a celor trei social-democrați că majoritatea covârșitoare a colegilor a decis că trebuie să meargă pe drumul lui și că a plătit un preț pentru că nu a fost un om al deciziilor radicale.

Victor Ponta a declarat că „este un moment mai dificil pentru el, din care poate să învețe sau pot fi găsiți alții mai buni”, și a precizat că „este nevoie de o echipă de conducere în PSD care să fie cu adevărat unită și să aibă un proiect comun”.

„Din acest punct de vedere, au fost trei dintre colegii noștri pe care nu numai eu, că dacă era vorba numai de mine, lucrurile erau mult mai simple, dar majoritatea covârșitoare a Comitetului Executiv, cu doar două voturi împotrivă, a considerat că trebuie să ne despărțim drumurile”, a anunțat Ponta.

Victor Ponta a mai spus că „nu a fost omul deciziilor radicale și a plătit un preț”.

„Uneori e nevoie de decizii radicale și e nevoie ca să rămâi în echipă cu cei care au un proiect comun cu tine”, a mai adăugat președintele PSD.

„Cei optzeci de colegi care au votat pentru, au considerat că este un moment în care fiecare trebuie să meargă pe drumul lui”, a mai afirmat Victor Ponta.

Marea gimnastă a ţării rupe tăcerea după Olimpiadă: "Am fost goală cu medicul peste mine....
'Şi corpul cedează'. Ce s-a întâmplat cu Loredana Groza, după ce a luat COVID: 'Dragii...
FOTO. Filmați când nu se așteptau: milionarii Cosmin Olăroiu și Gino Iorgulescu, întâlnire secretă cu...
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine e predispus la...
A mințit sau nu Bianca Drăgușanu? De câte ori a bătut-o, de fapt, Alex Bodi...
Simona Halep și Toni Iuruc au plecat în luna de miere! Destinația exotică aleasă de...
Horoscop SPECIAL! Se anunţă câştiguri COLOSALE pentru aceşti nativi
România va începe adminstarea dozei trei de vaccin COVID-19. Ce grupe de persoane vor avea...
Care este, de fapt, marja de profit a Dacia. Ford nu reușește la Craiova aceleași...
BANCUL ZILEI – Femeile apetisante și admiratorii exigenți
Cât ține imunitatea dată de vaccinul împotriva COVID? Rezultatele unui nou studiu efectuat în România
'Şi corpul cedează'. Ce s-a întâmplat cu Loredana Groza, după ce a luat COVID: 'Dragii...
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
Miroase a canalizare la tine în baie? Ce s-a întâmplat, de fapt, cu instalația ta...
În TOMIS III, ca-n FILMELE de ACȚIUNE: Un bărbat a MURIT după ce a ALERGAT...
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea ȘOC a momentului: A fost găsită moartă
VINE ZĂPADA în România! Anunțul făcut în direct de ANM: "Așteptăm să se depună un...
Poza care îl DĂRÂMĂ pe Dragnea. Întâlnirea secretă despre care nu scoate un cuvânt. Ponta...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Are doar 27 de ani şi o companie de 5 miliarde de dolari pe care...