Mircea Geoană, la GÂNDUL LIVE: „Ponta trebuia să-și dea demisia de la PSD în prima secundă. Va pierde și guvernarea și va avea timp să mănânce popcorn ca aliment de bază”

Mircea Geoană, la GÂNDUL LIVE:  „Ponta trebuia să-și dea demisia de la PSD în prima secundă. Va pierde  și guvernarea și va avea timp să mănânce popcorn ca aliment de bază
Publicat: 28/11/2014, 10:14

Mircea Geoană susține că excluderea sa din partid este„ o formă de disperare” a echipei Ponta-Dragnea după pierderea alegerilor prezidențiale.

„Victor Ponta pierde alegerile la 1 milion de voturi și, surpriză, vinovatul sunt eu. E o formă de disperare. (…) Ponta a mimat că își depune mandatul. Nu a fost nicio discuție cu privire la analiza acestor alegeri. Au fost discuții despre Facebook, că a fost o forță supranaturală care l-a împiedicat pe Ponta să câștige alegerile La sfârșit i-a șantajat cu mandatul de președinte și premier. I-a șantajat. Nu cred că plânge cineva după Ponta la sefia partidului, dar de pierderea guvernării da. (…) Guvernarea se va pierde și Ponta va avea timp să mănânce popcorn ca aliment de bază”, a spus Geoană.

Liderul PSD a apreciat că de „eșecul fenomenal” la prezidențiale sunt responsabili Liviu Dragnea și Victor Ponta, acesta din urmă accelerându-și căderea politică prin excluderile operate azi.

„Aici la această campanie nu a fost vorba de Iliescu și comunism, ci de un tip de a face politică, lipsă de empatie cu lumea și ce s-a întâmplat în diaspora. Nu ne-a zis nimeni cine a luat decizia să nu facă secții. (…) La un astfel de cataclism electoral, când se schimbă starea de spirit, când se întâmplă un fenomen social și nu avem dreptul să invocăm forțe oculte din străinătățuri care intră în facebook-ul românesc… s-a încercat o explicație puerilă. Dacă oamenii din pSD umblă cu astfel de gogorițe înseamnă că fie sunt neserioși, fie nu înțeleg ce se întâmplă în realitate”, a mai spus Geoană.

Cele mai importante declarații:

– „Victor Ponta pierde alegerile la 1 milion de voturi și, surpriză, vinovatul sunt eu. E o formă de disperare. Nu a fost niciun reproș”

– „Situația care s-a întâmplat astăzi la partid nu poate rămâne așa”

– Ponta a mimat că își depune mandatul. Nu a fost nicio discuție cu privire la analiza acestor alegeri.Au fost discuții despre Facebook, că a fost o forță supranaturală care l-a împiedicat pe Ponta să câștige alegerile”

– La sfârșit i-a șantajat cu mandatul de președinte și premier. I-a șantajat. Nu cred că plânge cineva după Ponta la sefia partidului, dar despre pierderea guvernării da.

– Denotă disperarea lui Ponta și a lui Dragnea. Probabil că excursia din Dubai l-a încărcat cu energie.

– A fost o discuție de 5 ore, regizată pentru scopul lui Ponta și Dragnea de a scăpa de mine din partid.

– Guvernarea se va pierde și Ponta va avea timp să mănânce popcorn ca aliment de bază.

– Eu am fost solidar uman cu Ponta pentru că știu prin ce a trecut.

– Mă trezesc cu o atitudine care denotă o uriașă carență de caracter pe care Ponta o are.

– Prin această mutare Ponta și-a accelerat căderea politică. Cred că mulți din PSD s-au lămurit acum cu el.

– Oamenii și-au pregătit meticulos scenariul, au avut și câteva cozi de topor. ei nu înțeleg că avem de gestionat un eșec major politic.

– Ponta merge de ani de zile cu Ghiță în Dubai. Merge frecvent la Formula 1. Și anul trecut a fost.

– Iliescu are multe păcate, dar eșecul fenomenal cu Dragnea și Ghiță, nu Iliescu e problema aici. Aici la această campanie nu a fost vorba de Iliescu și comunism, ci de un tip de a face politică, lipsă de empatie cu lumea și ce s-a întâmplat în diaspora. Nu ne-a zis nimeni cine a luat decizia să nu facă secții.

– Cineva din campanie, din zona conducerii campaniei a decis (să nu fie secții suplimentare în diaspora – n.r.) Undeva între BEC și campanie trebuie să căutam cauza. Cineva a luat decizia în logică electorală. Sper că nu a fost nmeni atât de zănatic să o facă deliberat.

– La un astfel de cataclism electoral, când se schimbă starea de spirit, când se întâmplă un fenomen social și nu avem dreptul să invocăm forțe oculte din străinătățuri care intră în facebook-ul românesc… s-a încercat o explicație puerilă. Dacă oamenii din pSD umblă cu astfel de gogorițe înseamnă că fie sunt neserioși, fie nu înțeleg ce se întâmplă în realitate.

– Ponta trebuia să-și dea demisia de la PSD în prima secundă. Nimic nu-l împiedica astăzi. Cred că în câteva luni de zile Ponta este istorie. Putea să lase cel puțin una din cele două funcții.

– Când va pierde șefia guvernului va pierde și șefia partidului. Nu va sta la guvernare până în 2016.

– Dragnea a coordonat instituțional campania, un rol important l-a avut Sebi Ghiță pe zona de online, panotaj, partener politic și mediatic important pentru Ponta.

Președintele PSD, Victor Ponta a declarat, joi, despre excluderea din partid a celor trei social-democrați că majoritatea covârșitoare a colegilor a decis că trebuie să meargă pe drumul lui și că a plătit un preț pentru că nu a fost un om al deciziilor radicale.

Victor Ponta a declarat că „este un moment mai dificil pentru el, din care poate să învețe sau pot fi găsiți alții mai buni”, și a precizat că „este nevoie de o echipă de conducere în PSD care să fie cu adevărat unită și să aibă un proiect comun”.

„Din acest punct de vedere, au fost trei dintre colegii noștri pe care nu numai eu, că dacă era vorba numai de mine, lucrurile erau mult mai simple, dar majoritatea covârșitoare a Comitetului Executiv, cu doar două voturi împotrivă, a considerat că trebuie să ne despărțim drumurile”, a anunțat Ponta.

Victor Ponta a mai spus că „nu a fost omul deciziilor radicale și a plătit un preț”.

„Uneori e nevoie de decizii radicale și e nevoie ca să rămâi în echipă cu cei care au un proiect comun cu tine”, a mai adăugat președintele PSD.

„Cei optzeci de colegi care au votat pentru, au considerat că este un moment în care fiecare trebuie să meargă pe drumul lui”, a mai afirmat Victor Ponta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Noi scumpiri la pompă. Prețul benzinei a crescut
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
EXCLUSIV! Kamara se lansează în afaceri. Din ce vrea să facă bani artistul: ”Este inspirat...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine