Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, audiați la DNA în cazul plângerii clubului Corvinul Hunedoara

Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, audiați la DNA în cazul plângerii clubului Corvinul Hunedoara
Publicat: 04/12/2013, 18:01
Actualizat: 25/06/2015, 01:32

Procurorii anticorupție au început audierile în cazul plângerii făcute de FC Corvinul Hunedoara împotriva unor actuali și foști oficiali FRF și LPF, printre care Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, acuzați de clubul sportiv de abuz în serviciu.

Direcția Națională Anticorupție i-a chemat, miercuri, la audieri pe Mircea Sandu și pe Dumitru Dragomir după ce Judecătoria Sectorului 2 a admis, în martie, plângerea formulată de FC Corvinul Hunedoara împotriva neînceperii urmăririi penale decise de DNA în cazul unor actuali și foști oficiali FRF și LPF, printre care și cei doi.

Acuzațiile făcute de clubul sportiv în plângere sunt de abuz în serviciu, iar anchetatorii au început cercetările în acest caz.

La ieșirea din sediul DNA, Sandu a declarat că nu s-a început urmărirea penală în acest caz, „pentru că nu a fost de ce”.

„Este o comisie care este independentă, are autonomie, are fondul și apelul. Mi s-au pus întrebări, mi s-a adus la cunoștință solicitarea judecătorului. Judecătorul a dispus o soluție de anchetare a Federației și a lui Lupescu, Sandu și Dragomir referitor la această cauză. Nu s-a început urmărirea penală”, a mai arătat Mircea Sandu.

Dumitru Dragomir a arătat la rândul său că „nu este de resortul Ligii” chestiunea invocată de FC Corvinul și că cei care pot lămuri problemele invocate ar fi Comisia de Licențiere „care este autonomă și independentă”.

„După părerea mea instanța civilă s-a pronunțat așa că nu este treaba noastră. Federația sau Liga nu pot fi recuperatori”, a mai arătat Dragomir.

FC Corvinul îi acuză de abuz în serviciu, printre alții, pe președintele FRF, Mircea Sandu, și pe fostul președinte al LPF, Dumitru Dragomir, susținând că federația și liga au aplicat regulamentele sportive în mod discreționar, în litigiul pe care gruparea hunedoreană l-a avut cu FC Rapid, în urma transferului portarului Bogdan Lobonț.

„În temeiul art. 278/1 alin. 8 lit. b) C.proc.pen., admite plângerea formulată de petenta FC Corvinul Hunedoara în contradictoriu cu intimații Sandu Mircea, Dragomir Dumitru, Kassai Adalbert, Duru Viorel, Lupescu Ioan Angelo și Stângaciu Adrian împotriva rezoluției de neîncepere a urmăririi penale date de Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție în dosarul nr. 408/P/2011. Desființează rezoluția atacată și trimite cauza procurorului în vederea începerii urmăririi penale conform art. 273 alin. 11 C.proc.pen. față de intimații Sandu Mircea, Dragomir Dumitru, Kassai Adalbert, Duru Viorel, Lupescu Ioan Angelo și Stângaciu Adrian sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art. 246 C.pen.. În temeiul art. 192 al. 3 C.proc.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunțată în ședință publică astăzi, 13.03.2013”, informează portalul Ministerului Justiției.

Bogdan Lobonț s-a format la Centrul de Copii și Juniori al clubului Corvinul, grupare pentru care a evoluat până în anul 1997, când a fost transferat la FC Rapid. În martie 2000, Lobonț a plecat de la Rapid la Ajax Amsterdam, în schimbul sumei de aproximativ trei milioane de dolari. Conform înțelegerii cu Rapid, clubul din Hunedoara ar fi trebuit să primească circa 900.000 de dolari, reprezentând 30 la sută din valoarea trasferului jucătorului în Olanda, dar gruparea patronată de George Copos nu a plătit acești bani.

După ce toate instanțele din fotbalul românesc au dat câștig de cauză clubului Rapid, gruparea hunedoreană a făcut plângere penală la DNA împotriva FRF și LPF, dar procurorii au decis neîneperea urmăririi penale.

Corvinul s-a adresat în civil în litigiul cu Rapid, iar Înalta Curte de Casație și Justiție i-a dat dreptate. Cu toate acestea, instanțele sportive tot nu au obligat clubul Rapid să plătească suma.

După declararea insolvenței clubului Rapid, la 7 decembrie 2012, FC Corvinul Hunedoara s-a înscris cu suma de 3,1 milioane lei la masa credală, dar administratorul judiciar nu a admis această sumă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Xi Jinping pregătește un turneu în Europa. Ce țări va vizita președintele Chinei?