Mirosuri de nedescris în Capitală. Octavian Berceanu: „Pute nefiresc de tare a ouă stricate”

Mirosuri de nedescris în Capitală. Octavian Berceanu: Pute nefiresc de tare a ouă stricate”
Sursă Foto - Facebook
Publicat: 22/10/2022, 19:06
Actualizat: 22/10/2022, 19:27

Un site conectat la Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului raportează sâmbătă niveluri ridicate de poluare în mai multe zone din Capitală.

Fostul șef al Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu, are și o explicație: „Se ard din nou cantități uriașe de deșeuri în Ilfov”.

„Senzația de aer înecăcios care ustură pe gât e generată de funinginea abundentă din aer. Nu e praful câmpurilor, e mizeria ridicată de arderile de deșeuri, cabluri, plastice, anvelope și resturi din dezmembrări auto”, a scris acesta pe Facebook.

Fostul şef al Gărzii de Mediu Octavian Berceanu ridică din nou problema arderilor ilegale de deșeuri, într-o postare pe internet în care acuză lipsa de implicare a autorităților și „vortexul financiar din centrul Bucureștiului”.

„Pute de rupe aerul în sudul Bucureștiului. Pute nefiresc de tare a ouă stricate, plus ocazional și strident spre seară, a ceva chimic.Din experiență personală de comisar general al GNM va pot spune că mirosul de ouă stricate e mirosul care provine de pe gropile active de gunoi, acolo unde gazul de groapă în loc să fie captat și neutralizat prin ardere e lăsat liber în aer sau e simulată o neutralizare a gazului. Senzația de aer înecăcios care ustură pe gât e generată de funinginea abundentă din aer.

Nu e praful câmpurilor, e mizeria ridicată de arderile de deșeuri, cabluri, plastice, anvelope și resturi din dezmembrări auto. Oriunde ieși pe Centura București sau pe A1, A2, A3 ori alt drum național poți să vezi zeci de fumuri negre care au drept sursă arderi ilegale.

Culmea e faptul că acestea sunt infracțiuni, conform legii, pot fi sesizate la 112, sunt vizibile de oricine de la 3-5 km, dar nicio instituție nu pune probleme infractorilor”, a detaliat acesta pe internet.

„Bucureștiul după ora 19.00 este mult mai cald decât zona Ilfov. Căldura se ridică din betoanele calde și formează un vortex. Un fel de mică tornadă termică scoate vertical aerul cald din centrul orașului și trage că un aspirator aerul rece din jurul orașului. Dar tocmai acest aer mai rece absorbit spre centru e plin de poluarea și mirosul infracțiunilor de mediu.

Centrul Bucureștiului funcționează și ca un vortex financiar al crimei organizate. Tot în centrul Bucureștiului sunt atrași și banii murdari făcuți în capitala infracționalității de mediu și nu numai, Ilfov!”, a scris pe Facebook fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu.

Aplicație pentru calitatea aerului, la dispoziția internauților

Totodată, la începutul acestei luni a fost lansată aplicația mobilă CalitateAer, singura din România care conține date în timp real despre calitatea aerului, monitorizat în acord cu cerințele Comisiei Europene.

Aceasta se poate instala pe smartphone, iar utilizatorii pot primi notificări cu privire la calitatea aerului în zonele selectate ca favorite.

„Toate stațiile care monitorizează calitatea aerului sunt legate la această aplicație și oferă real-time toate datele privitoare la calitatea aerului în orașul respectiv, în intersecția respectivă, dacă vrem.

În funcție de calitatea aerului apare acel smiley sau non-smiley roșu, care arată că e o poluare semnificativă în locația respectivă. Creștem rețeaua de monitorizare, suplimentăm numărul de stații, am cumpărat inclusiv laboratoare mobile”, a declarat Tanczos Barna, ministrul Mediului.

Oficialul a precizat că, la acest moment, există 162 de stații de monitorizare, dintre care periodic unele intră în revizie.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-A DECIS PLATA a 3.000 de lei de persoană. Banii intră direct PE CARD înainte...
Un papă pentru care sexualiatea și desfrâul erau „virtuți”
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Cum vrea să scape ucigașul Mirelei de închisoare? Ireal la ce metodă ar putea să...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Motivul pentru care doi tineri au ales să se căsătorească în avion
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce au descoperit astronomii după ce au studiat o galaxie masivă din Universul primordial