MIȘA: Angajatorii trebuie să renunțe la BONUSURI și să treacă la creșterea SALARIULUI BRUT

Publicat: 28/06/2018, 20:02

Legea privind transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat va fi promulgată, iar angajatorii ar trebui să renunțe la bonusurile temporare, spune Ionuț Mișa, președinte Autoritatea Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

„Cred că angajatorii trebuie să renunțe la bonusuri și să treacă la creșterea salariului brut, pentru că nu se va schimba nimic. Rezultatele sunt deja foarte bune, încasările din contribuții au crescut cu 33%. E un element benefic pentru buget, cu avantaje și la angajator, și la angajat. Eu nu cred că se mai schimbă ceva, sunt absolut convins că legea va fi promulgată”, a spus Ionuț Mișa, speaker în cadrul conferinței ZF Cei mai mari jucători din economie.

El a mai spus că, pentru ca România să ajungă la stabilitate economică, este nevoie atât de investiții publice, cât și de investiții private.

„Pentru a asigura stabilitate pe termen lung, este neapărat nevoie de investiții. Consumul reprezintă cea mai mare pondere în toate economiile lumii, este important, dar pe termen lung nu este sustenabil dacă nu este sprijinit de investiții. Sperăm că investițiile vor crește și vor fi din ce în ce mai consistente. Nu doar investițiile făcute de stat sunt importante, ci și cele din zona privată. Acestea ne vor ajuta să mergem mai departe și să avem stabilitate”, a spus Ionuț Mișa.

Alte declarații făcute de Ionuț Mișa:

Din punct de vedere al creșterii economice, în primele luni ale acest an a fost mai bine decât înainte. Cred că s-a făcut un pas important înainte și din punct de vedere al datoriei guvernamentale, care a scăzut la 35%.

Lucrurile evoluează pozitiv din punct de vedere al încasărilor, antreprenorii au înțeles mai bine care este rolul lor în societate. A crescut gradul de conformare la plată.

Am făcut niște analize legate de încasări, de condițiile în care încasăm anumite sume.

Obiectivul major al Administrației Fiscale este să încaseze bani la bugetul de stat. Am încercat să producem o schimbare de mentalitate la nivelul inspectorilor fiscali.

Din punct de vedere al încasărilor, evoluția este pozitivă la finalul celor 5 luni. Avem un plus de 1,322 miliarde de euro.

În ultimele două luni, avem depășiri la planul de încasări. Din perspectiva veniturilor colectate de ANAF, cred că e un element de stabilitate și încurajator că lucrurile evoluează bine și pot evolua și mai bine.

Vom încerca să dezvoltăm partea de digitalizare. Vrem să transmitem informații legate de modificările legislative, proceduri de lucru, printr-o interfață mai rapidă și prietenoasă, pentru ca antreprenorii să nu mai fie nevoiți să caute în mai multe locuri.

Vrem să le acordăm marilor contribuabili o asistență mai bună, după model internațional. Contribuabilii care au o conformare bună la plată se vor încadra într-o anumită clasă și vor avea mai multe beneficii. Vom schimba mai multe informații în relația cu acești contribuabili.

E nevoie de un proiect ambițios pentru digitalizare. S-a făcut un proiect cu Banca Mondială, cu o valoare de 69 de milioane de euro. Din aceștia s-au cheltuit 17 milioane de euro și apoi s-a oprit. Un expert extern ar putea face o astfel de evaluare.

Sunt bani și pentru infrastructură, și pentru educație. Important este ca proiectele începute să fie duse până la capăt. Ar trebui să existe niște proiecte comune pentru întreaga clasă politică și indiferent cine vine la guvernare să finanțeze aceste proiecte.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Blestemul minelor de sare. Catastrofele din Ocna Mureș, un scenariu posibil pentru Slănic Prahova
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Dansatoarea lui Dorian Popa, motivul despărțirii dintre artist și Babs?! Tânăra face lumină în acest...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Prea multă mâncare nesănătoasă provoacă probleme de durată în creier