Mită neobișnuită la Sibiu: Loc de veci la preț redus, cerut de un comisar de poliție contra unui post la Aeroport

Redactor:
Corespondenti
Mită neobișnuită la Sibiu: Loc de veci la preț redus, cerut de un comisar de poliție contra unui post la Aeroport
Un loc de veci amenajat la preț redus, contra unui post în cadrul Aeroportului Internațional Sibiu și 4.500 de euro pentru „rezolvarea" unui loc la Academia Forțelor Terestre, acestea sunt doar două dintre faptele pentru care unul dintre cei mai influenți polițiști din Sibiu a fost reținut.

Unul dintre cei mai influenți polițiști din Sibiu, comisarul în rezervă Merișor Ceranu, a fost reținut, marți seara, și acuzat de trafic de influență. Acesta ar cerut bani pentru a „rezolva” ca fiul unui denunțător să fie declarat „apt medical” și să intre la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Un alt denunțător le-a spus anchetatorilor că Ceranu i-a promis ajutor pentru ca fiul său să fie angajat la Aeroportul Internațional Sibiu, dacă îi va amenaja un loc de veci la preț redus.

Potrivit rechizitoriului procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, în 2016, lăsând să se creadă că are influență asupra funcționarilor publici din cadrul Academiei Forțelor Terestre Sibiu implicați în organizarea examenului de admitere, precum și asupra cadrelor medicale din cadrul Spitalului Militar Sibiu, funcționarul public, despre care surse din rândul anchetatorilor spun că este Merișor Ceranu, a pretins și a primit de la denunțător o dată suma de 3000 de euro, pentru a interveni pe lângă funcționarii cadrul academiei pentru a-l declara admis la examen pe fiul denunțătorului și o dată suma de 1500 euro, pentru a „rezolva” și ca fiul acestuia să fie declarat „apt” din punct de vedere medical.

De asemenea, în luna martie 2019, Merișor Ceranu ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra funcționarilor publici din cadrul din cadrul regiei Autonome „Aeroportul Internațional Sibiu”, care au organizat concurs pentru ocuparea unor posturi vacante. Astfel, fostul comisar șef de poliție ar fi pretins de la un bărbat, spun anchetatorii, amenajarea unui loc de veci în Cimitirul municipal Sibiu cu un preț redus al lucrării, respectiv un discount de aproximativ 1500 de lei. Contra acestui serviciu, Ceranu ar fi intervenit pe lângă funcționari, astfel încât fiul celui care îi amenaja locul de veci ar fi fost admis la concurs.

De asemenea, anchetatorii mai spun că în perioada februarie – martie 2019, fostul comisar șef ar fi pretins și primit un împrumut, promițând, în schimb, că, având influență în cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Sibiu va face toate demersurile, astfel încât să îl transfere pe nepotul denunțătorului la această instituție.

Totodată, anchetatorii au probe care arată că aceeași persoană, lăsând să se creadă că are influență asupra funcționarilor publici din cadrul Serviciului Permise Sibiu, a pretins și a primit un alt „împrumut”, pentru a interveni pe lângă un polițist examinator din cadrul serviciului pentru a-l determina pe pe examinator să îl declare „admis” la proba practică de obținere a permisului de conducere pe fiul denunțătorului.

Astfel, comisarul șef în rezervă, a fost reținut, marți seara, pentru trafic de trafic de influență, urmând ca procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu să ceară, miercuri, arestarea preventivă a acestuia.

Merișor Ceranu a fost timp de mai bine de 15 ani șef de Cabinet, în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu și considerat, chiar și după pensionarea din sistem, unul dintre cei mai influenți polițiști din județul Sibiu.

Foto: Pixabay

 

Inchide