MITICĂ DRAGOMIR A FOST REȚINUT. Procurorii îl acuză că a prejudiciat LPF cu 3 milioane de euro

MITICĂ DRAGOMIR A FOST REȚINUT. Procurorii îl acuză că a prejudiciat LPF cu 3 milioane de euro
Publicat: 08/04/2014, 07:10

Procurorii Parchetului Tribunalului București au anunțat că au început urmărirea penală în dosarul în care Mitică Dragomir este audiat și locuința sa a fost percheziționată. În esență, procurorii susțin că LPF a fost prejudiciată cu 3 milioane de euro din contractul pentru drepturile de transmisie a meciurilor de fostbal din Liga I. Pentru sezoanele 2011-2012, 2012-2013 și 2013-2014, LPF a încasat peste 100 milioane euro. Procurorii spun că, din acest contract, o firmă a primit un comision de 3 milioane de euro nemeritat. Anchetatorii susțin că acest comision a fost acoperit de un „circuit financiar fictiv”.

„Din datele și probele administrate în cauză rezultă indicii rezonabile că în perioada 2011 – 2013, patrimoniul Ligii Profesioniste de Fotbal a fost prejudiciat cu suma de 3.000.000 EURO, prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a vânzării unor pachete din drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal, în condițiile în care vânzarea reală s-a realizat prin negociere directă (fără intermediari) între reprezentanții Ligii Profesioniste de Fotbal și reprezentanții societății câștigătoare”.

Percheziții la LPF și la Mitică Dragomir

Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, și alte șase persoane au fost aduse, luni, la Poliția Capitalei, pentru audieri în acest dosar.

Toți cei șapte au fost ridicați și aduși la Poliție în baza mandatelor emise în dosar.

Înainte de a-i ridica pe cei șapte, procurori ai PTB și polițiști din Poliția Capitalei au făcut, luni dimineață, percheziții la 11 adrese din București și Ilfov – locuințe, sedii de firme și sediul LPF.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat, pentru MEDIAFAX, că au fost făcute percheziții și la locuința fostului președinte al LPF, suspectat că ar fi încasat un comision important în contextul vânzării drepturilor de televizare a unor meciuri din liga I.

Contactat de MEDIAFAX, Dumitru Dragomir a confirmat că anchetatorii au percheziționat și casa lui, precizând că aceștia nu i-au spus ce căutau.

„Da, domne’, au fost dimineață, acum au plecat. Nu știu de unde erau, de la Poliție, și nici nu mi-au spus ce căutau”, a afirmat Dragomir.

Întrebat dacă i s-a solicitat vreun document pe care îl avea la domiciliu, Dragomir a răspuns: „Mi-au cerut o gagică de 18 ani, dar n-am avut de unde să le dau”.

Acțiunile anchetatorilor au fost făcute cu sprijinul tehnic de specialitate al Serviciului Român de Informații și al ANAF – Direcția Generală Antifraudă Fiscală.

Alt dosar privind drepturile de telvizare

În 2011 DNA a început veririfcările într-un alt dosar care privea același contract de televizare a meciurilor de fotbal. În contextul dosarului de șantaj al lui Dan Voiculescu, procurorii anticorupție au demarat verificări asupra modului în care a fost încheiat contractul dintre RCS-RDS și firma lui Dumitru Dragomir, BODU SRL, prin care șeful Ligii Profesioniste de Fotbal a primit 3,5 milioane de euro.

Restaurantul Crystal Palace Ballrooms, deținut de Mitică Dragomir prin firma Bodu SRL, a primit acești bani, în schimb firma obligându-se să difuzeze emisiuni ale RCS-RDS în incintă.

Mitică trimis în judecată alături de „nașul” Sandu

Mitică Dragomir și Mircea Sandu fost predinte al FRF au fost trimiși în judecată pentru dezafilierea Universității Craiova.În rechizitoriul dosarului procurorii DNA spun că Dragomir și Sandu au eliminat echipa din Craiova încâlcând legea și abuzând de funcțiile de conducere pe care le dețin. În dosar se menționează că patronul Universității Craiova, Adrian Mititelu cere daune de 53 de milioane euro.

Potrivit DNA, care a transmis rechizitoriul în baza unei cereri pe legea 544/20001, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir sunt acuzați de abuz în serviciu, dar și de infracțiunea de folosire a influenței ori autorității persoanei care îndeplinește o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau foloase necuvenite.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Sicriu în formă de mașină, trandafiri albi și dedicații pe bandă rulantă! Imaginile durerii de...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Este obligatoriu până pe 25 iunie. Regulile oficiale au fost anunțate chiar acum
Viața la bloc. Reguli legate de folosirea spațiilor comune
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ziua în care a apărut Marea Britanie. Cea mai frecventă greşeală pe care o fac...