„Mitingul epuizării”. Federația Sanitas pichetează Guvernul: „S-au îmbolnăvit colegii mei și mor în fiecare zi. Din cauza voastră. Să vă fie rușine!”- FOTO/VIDEO

Redactor:
Alexandra Mortu

Reprezentanții Federației Sanitas au anunțat că pichetează miercuri, 3 noiembrie, Guvernul, începând cu ora 11.00 întrucât lucrătorii din domeniul sănătății sunt epuizați și nemulțumiți de „strategiile de criză incoerente, promisiunile neonorate, deciziile politice luate fără consultarea partenerilor sociali”.

„Din cauza voastră. Să vă fie rușine!”

„S-au îmbolnăvit colegii mei și mor în fiecare zi. Din cauza voastră. Să vă fie rușine!”, s-a adresat guvernanților unul dintre participanții la protest.

Mulțimea scandează „Rușine! Rușine! Rușine să vă fie!”

De asemenea, la protest a fost adusă și o targă veche, manifestanții probabil voind să arate în ce condiții sunt obligați să lucreze în plină pandemie de coronavirus.

„Mitingul epuizării”. Federația Sanitas pichetează Guvernul: „S-au îmbolnăvit colegii mei și mor în fiecare zi. Din cauza voastră. Să vă fie rușine!”- FOTO/VIDEO
„Mitingul epuizării”. Federația Sanitas pichetează Guvernul: „S-au îmbolnăvit colegii mei și mor în fiecare zi. Din cauza voastră. Să vă fie rușine!” / Sursă FOTO: Alexandra Pandrea – Gândul

Știre inițială 

Acțiunea reprezintă „un ultim gest de conştientizare a factorilor responsabili că aşa nu se mai poate!”, informează Federația Sanitas într-o postare pe pagina oficială de Facebook.

„Mitingul epuizării”

„Protestul Sanitas se va desfăşura sub denumirea «Mitingul epuizării» pentru că ne-au epuizat: strategiile de criză incoerente, promisiunile neonorate, deciziile politice luate fără consultarea partenerilor sociali!”, potrivit sursei citate.

De asemenea, sindaliștii subliniază faptul că salariaţii din sistemul sanitar şi din sistemul de asistenţă socială sunt epuizaţi „pentru că luptă de mai bine de 8 luni pe un front în permanentă schimbare, fără a li se respecta dreptul la odihnă, la protecţie, la remunerarea corectă a muncii, sunt cu atât mai epuizaţi cu cât pierd din ce în ce mai des colegi dragi, care nu mai fac faţă luptei cu virusul ucigaş din cauza stresului la care sunt supuşi, stres care le slăbeşte capacitatea de apărare”.

„Vom fi în stradă pentru a ne apăra drepturile şi pentru a ne recâştiga demnitatea!”

„Pacienţii noştri sunt epuizaţi de lipsa predictibilităţii în ceea ce priveşte posibilităţile de tratament pentru afecţiunile cronice sau urgenţe, de lipsa unor măsuri coerente în ceea ce priveşte strategia de limitare a răspândirii noului virus, de lipsa de coerenţă în ceea ce priveşte conduita şi paşii de urmat în cazul infectării cu SARS-COV-2”, susțin reprezentanții Sanitas.

Aceștia susțin și faptul că întreaga societate este la rândul ei epuizată „din cauza bâlbelor nesfârşite ale factorilor de decizie în ceea ce priveşte gestionarea pandemiei la nivel naţional”.

„Deşi suntem cu fiecare zi mai obosiţi şi mai puţini, deşi lipsa aprecierii ne demobilizează cumplit, deşi în loc de măsuri care să ne protejeze şi să ne asigure securitatea la locul de muncă Guvernul ia măsuri care să ne limiteze drastic posibilitatea de a ne clama şi apăra drepturile, noi, reprezentanţii salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială, pentru că am epuizat deja toate căile de dialog social, vom fi mâine în stradă pentru a ne apăra drepturile şi pentru a ne recâştiga demnitatea!”, mai arată sursa citată.

Sindicaliștii din Sănătate au declanșat pe 7 octombrie un protest sub forma grevei japoneze, de Ziua Mondială a Muncii Decente, solicitând și remuneraţie corectă, securitate în timpul serviciului, participare activă în luarea de decizii şi egalitate de şanse.

„Mitingul epuizării”. Federația Sanitas pichetează Guvernul: Nu ni se respectă dreptul la odihnă, la protecţie, la remunerarea corectă a muncii!
„Mitingul epuizării”. Federația Sanitas pichetează Guvernul: Nu ni se respectă dreptul la odihnă, la protecţie, la remunerarea corectă a muncii! / Sursă FOTO: Federația Sanitas – Facebook
Ce NEBUNIE. Marius Şumudică nu mai vine la Universitatea Craiova şi semnează cu un club...
Minune într-o gospodărie din Sălaj! Ce a găsit un bărbat înauntru porcului pe care tocmai...
FOTO. Crina Abrudan, topless în Dubai! S-a pozat fără sutien și fără rețineri la arabi
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
ULTIMA ORĂ. Cât de bogat e Gigi Becali! Femeia apropiată de miliardar spune ce avere...
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
VIDEO Alexei Navalnîi a fost reţinut de poliţişti la graniţă. Liderii internaţionali cer eliberarea lui...
BANCUL ZILEI – Nimfomana cu experiență
Rareș Bogdan, atac la Orban: „I s-a umflat capul. Și-a închipuit că e câinele, lupul...
Minune într-o gospodărie din Sălaj! Ce a găsit un bărbat înauntru porcului pe care tocmai...
Ce a spus Lidia Buble după ce l-a văzut pe Răzvan Simion cu noua iubită:...
Un FOTOGRAF amator care imortaliza niște capre negre din România a SURPRINS ceva neașteptat în...
ULTIMA ORĂ! Atât o să ai de plătit pentru energia electrică dacă nu închei un...
Alimentul din bucătărie care îți protejează ochii de boli. Românii greșesc grav când îl ignoră
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Știrea ȘOC a momentului despre unul dintre cei mai mari luptători MMA români
5 motive să faci amor dimineața
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Competiţia „made in Romania”. Câţi bani fac retailerii din brandurile private label şi unde le...
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Inchide