„Mitingul epuizării”. Federația Sanitas pichetează Guvernul: „S-au îmbolnăvit colegii mei și mor în fiecare zi. Din cauza voastră. Să vă fie rușine!”- FOTO/VIDEO

Publicat: 03/11/2020, 11:30
Actualizat: 03/11/2020, 11:39

Reprezentanții Federației Sanitas au anunțat că pichetează miercuri, 3 noiembrie, Guvernul, începând cu ora 11.00 întrucât lucrătorii din domeniul sănătății sunt epuizați și nemulțumiți de „strategiile de criză incoerente, promisiunile neonorate, deciziile politice luate fără consultarea partenerilor sociali”.

„Din cauza voastră. Să vă fie rușine!”

„S-au îmbolnăvit colegii mei și mor în fiecare zi. Din cauza voastră. Să vă fie rușine!”, s-a adresat guvernanților unul dintre participanții la protest.

Mulțimea scandează „Rușine! Rușine! Rușine să vă fie!”

De asemenea, la protest a fost adusă și o targă veche, manifestanții probabil voind să arate în ce condiții sunt obligați să lucreze în plină pandemie de coronavirus.

„Mitingul epuizării”. Federația Sanitas pichetează Guvernul: „S-au îmbolnăvit colegii mei și mor în fiecare zi. Din cauza voastră. Să vă fie rușine!”- FOTO/VIDEO
„Mitingul epuizării”. Federația Sanitas pichetează Guvernul: „S-au îmbolnăvit colegii mei și mor în fiecare zi. Din cauza voastră. Să vă fie rușine!” / Sursă FOTO: Alexandra Pandrea – Gândul

Știre inițială 

Acțiunea reprezintă „un ultim gest de conştientizare a factorilor responsabili că aşa nu se mai poate!”, informează Federația Sanitas într-o postare pe pagina oficială de Facebook.

„Mitingul epuizării”

„Protestul Sanitas se va desfăşura sub denumirea «Mitingul epuizării» pentru că ne-au epuizat: strategiile de criză incoerente, promisiunile neonorate, deciziile politice luate fără consultarea partenerilor sociali!”, potrivit sursei citate.

De asemenea, sindaliștii subliniază faptul că salariaţii din sistemul sanitar şi din sistemul de asistenţă socială sunt epuizaţi „pentru că luptă de mai bine de 8 luni pe un front în permanentă schimbare, fără a li se respecta dreptul la odihnă, la protecţie, la remunerarea corectă a muncii, sunt cu atât mai epuizaţi cu cât pierd din ce în ce mai des colegi dragi, care nu mai fac faţă luptei cu virusul ucigaş din cauza stresului la care sunt supuşi, stres care le slăbeşte capacitatea de apărare”.

„Vom fi în stradă pentru a ne apăra drepturile şi pentru a ne recâştiga demnitatea!”

„Pacienţii noştri sunt epuizaţi de lipsa predictibilităţii în ceea ce priveşte posibilităţile de tratament pentru afecţiunile cronice sau urgenţe, de lipsa unor măsuri coerente în ceea ce priveşte strategia de limitare a răspândirii noului virus, de lipsa de coerenţă în ceea ce priveşte conduita şi paşii de urmat în cazul infectării cu SARS-COV-2”, susțin reprezentanții Sanitas.

Aceștia susțin și faptul că întreaga societate este la rândul ei epuizată „din cauza bâlbelor nesfârşite ale factorilor de decizie în ceea ce priveşte gestionarea pandemiei la nivel naţional”.

„Deşi suntem cu fiecare zi mai obosiţi şi mai puţini, deşi lipsa aprecierii ne demobilizează cumplit, deşi în loc de măsuri care să ne protejeze şi să ne asigure securitatea la locul de muncă Guvernul ia măsuri care să ne limiteze drastic posibilitatea de a ne clama şi apăra drepturile, noi, reprezentanţii salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială, pentru că am epuizat deja toate căile de dialog social, vom fi mâine în stradă pentru a ne apăra drepturile şi pentru a ne recâştiga demnitatea!”, mai arată sursa citată.

Sindicaliștii din Sănătate au declanșat pe 7 octombrie un protest sub forma grevei japoneze, de Ziua Mondială a Muncii Decente, solicitând și remuneraţie corectă, securitate în timpul serviciului, participare activă în luarea de decizii şi egalitate de şanse.

„Mitingul epuizării”. Federația Sanitas pichetează Guvernul: Nu ni se respectă dreptul la odihnă, la protecţie, la remunerarea corectă a muncii!
„Mitingul epuizării”. Federația Sanitas pichetează Guvernul: Nu ni se respectă dreptul la odihnă, la protecţie, la remunerarea corectă a muncii! / Sursă FOTO: Federația Sanitas – Facebook
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Chec de post. Rețeta ideală pentru iubitorii de cafea
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Fanii din Anglia și Scoția, avertizați înainte de Euro 2024 că berea germană e mai...