Mititelu: Eu am făcut plângere la DNA împotriva lui Burleanu, el va face pușcărie

Mititelu: Eu am făcut plângere la DNA împotriva lui Burleanu, el va face pușcărie
Publicat: 04/03/2015, 12:53

Mititelu este convins că președintele FRF va fi condamnat indiferent dacă decizia de modificare a contractului fostului selecționer Victor Pițurcă a fost sau nu aprobată de către Comitetul Executiv. „Eu am fãcut plângerea la DNA împotriva lui Burleanu. Pentru că ar fi trebuit să-i ia banii lui Pițurcă, care a luat cinci milioane de euro, și el l-a lăsat să plece așa… Chiar dacă a fost sau nu a fost trecută decizia de a modifica acel contract al lui Pițurcă prin Comitetul Executiv tot va face pușcărie. Burleanu a păgubit Federația Română de Fotbal cu cel puțin un milion de euro. E vorba de o infracțiune de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. În plus eu suspectez că e vorba și de corupție, dar nu am dovezi. Bănuiesc că s-a plătit o sumă de bani la negru”, a declarat Mititelu pentru MEDIAFAX.

Președintele Federației Române de Fotbal Răzvan Burleanu a declarat, marți seară, că știe că Direcția Națională Anticorupție investighează modul în care FRF a reziliat contractul cu fostul selecționer Victor Pițurcă, fără ca acesta să achite despăgubiri.

„Știu că DNA investighează plecarea lui Victor Pițurcă de la echipa națională. Nu am fost chemat la DNA, nu am mai multe informații”, a spus Burleanu la Digi Sport.

Răzvan Burleanu este acuzat că i-a reziliat contractul lui Victor Pițurcă fără a avea aprobarea Comitetului Executiv al FRF. Burleanu a recunoscut că, înainte de partida din 11 octombrie 2014, cu Ungaria, din preliminariile Campionatului European din 2016, a semnat cu Victor Pițurcă o anexă la contract prin care selecționerul renunța la clauza de a fi despăgubit în cazul în care e dat afară, iar federația la cea prin care ar fi primit 500.000 de euro dacă antrenorul pleca de bună voie.

Membrii Comitetului Executiv al FRF nu au votat, în ședința din 27 octombrie 2014, rezilierea contractului fostului selecționer Victor Pițurcă, decizia de încetare a colaborării cu tehnicianul nefiind supusă aprobării, deoarece a fost asumată de președintele Răzvan Burleanu.

La finalul ședinței de atunci a Comitetului Executiv, președintele CA al FC Steaua, Valeriu Argăseală, a precizat că nu s-a votat rezilierea contractului lui Victor Pițurcă și că a existat doar o informare în acest sens a președintelui Răzvan Burleanu. „Da, s-a vorbit despre contractul lui Pițurcă, a fost o informare a domnului președinte legată de rezilierea contractului lui Pițurcă. Nu s-a votat. A fost doar o informare referitoare la desfacerea acestui contract. Acea hotărâre a Comitetului de Urgență s-a supus votului și s-a votat”, a spus Argăseală.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, la 27 octombrie 2014, că FRF nu a fost prejudiciată prin încetarea contractului cu Victor Pițurcă, precizând că renunțarea la clauza de reziliere de 500.000 de euro a fost și în „interesul fotbalului românesc”. „Dacă ați avea cunoștințe juridice, prejudiciu nu poate să fie decât estimat și nu poate fi stabilit decât de o instanță. În niciun caz federația nu a fost prejudiciată în nuanța pe care dumneavoastră ați dorit să o introduceți. Vă asigur că toate procedurile în ceea ce privește rezilierea contractului cu Victor Pițurcă s-au respectat. Această reziliere este în interesul domnului Pițurcă, dar și în interesul fotbalului românesc”, spunea președintele FRF.

Burleanu a menționat atunci că membrii Comitetului Executiv au votat decizia Comitetului de Urgență prin care el era mandatat să negocieze rezilierea contractului cu Pițurcă. „Comitetul Executiv a votat decizia Comitetului de Urgență, care mă mandata la vremea respectivă să negociez rezilierea, încetarea contractului cu domnul Pițurcă pe cale amiabilă. S-a votat acest lucru dimineață. Putem deschide și un subiect privind drepturile angajatorului versus drepturile angajatului, și chiar și Comitetul Executiv a primit azi două puncte de vedere din această perspectivă, în care se spune foarte clar că domnul Pițurcă putea să plece fără să plătească nici măcar acea clauză de 500.000 de euro, pentru că nu era vorba de peste 1 milion de euro cum s-a vehiculat”, a spus Burleanu.

Președintele a explicat că Victor Pițurcă nu dorea să plătească niciun ban drept despăgubiri și că în aceste condiții nu putea să țină cu forța un antrenor la conducerea primei reprezentative. „Înaintea meciului cu Ungaria s-a semnat un act adițional la acest contract (n.r. – cu Victor Pițurcă). Era un meci de maximă importantă, care putea fi câștigat, dar care putea fi și pierdut, am luat decizia de a semna acest act adițional astfel încât fiecare dintre părți putea să denunțe contractul fără plata niciunei cauze. M-am gândit că, în contextul în care am fi suferit ca echipă națională un eșec cu Ungaria urmat de un eșec sau un rezultat nu pozitiv cu Finlanda, să am această posibilitate de a nu trebui să plătesc, nu eu, ci FRF, încetarea contractului cu selecționerul. Mai mult decât atât, echipa națională nu este un loc unde să ții pe cineva cu forța. Dacă un angajator ține pe cineva cu forța, ce performanțe ar mai avea angajatul la locul de muncă? Acesta a fost gândul și cu Victor Pițurcă, să nu țin cu sila la națională pe cineva care nu își mai dorește acest lucru. Victor Pițurcă nu voia să plătească absolut niciun ban. Ar fi rămas. Și am optat pentru această perspectivă”, a afirmat oficialul FRF.

Burleanu a adăugat că prin rezilierea contractului, Victor Pițurcă nu va putea avea pretenții în ceea ce privește o parte din prima de calificare la Euro-2016. „Actul adițional semnat înainte de meciul cu Ungaria prevedea reducerea termenului contractual, și nu termenul contractual, pentru că vorbim de un contract pe o perioadă nedeterminată… Altfel spus, puteam să asistăm că nici la Euro-2016 nu ne calificam și tot cu Victor Pițurcă stăteam pe bancă. Deci nu vorbim de un termen contractual de 2016, 2016 erau doar banii pe care trebuiau dați în cazul unei plecări. Deci se făcea calcul până în noiembrie 2016. Așadar, acel termen s-a redus până în noiembrie 2015, iar al doilea punct în actul adițional a fost neplata niciunei clauze de niciuna dintre părți, iar al treilea punct a fost ca Victor Pițurcă să renunțe la orice sumă de bani pe care ar putea să o ceară în viitor. Și aici mă refer la faptul că dânsul și întreg staful tehnic putea să vină și să clameze procentual o anumită sumă de bani din cele șapte puncte din total. Deci a fost un calcul financiar, am urmărit inclusiv interesul FRF”, a precizat președintele FRF.

Fostul președinte al FRF, Mircea Sandu, declara, la 17 octombrie 2014, pentru MEDIAFAX, că actualul conducător al federației, Răzvan Burleanu, va ajunge la DNA deoarece a adus prejudicii financiare de peste „un milion de euro”, reziliind contractul lui Pițurcă fără a solicita despăgubiri așa cum era stipulat.

Victor Pițurcă a plecat de la echipa națională a României la 16 octombrie 2014, fostul selecționer semnând un contract cu gruparea saudită Al Ittihad, la conducerea căreia se află și în prezent.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
Vladimir Putin a dat ORDIN. Deja a început totul: Nu vreau să sperii pe nimeni...
Vești proaste despre Florin Piersic. Spitalul l-a îmbolnăvit mai rău
De ce Gică Popescu nu i-a cumpărat fiicei sale o mașină mai scumpă: „Eu am...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
FOTO. Unde se ascundea traficantul de migranţi care a atacat cu cuţitul doi poliţişti de...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Test de cultură generală. Care compozitor a fost înmormântat fără inimă?