Mogulul media Sumner Redstone a murit, marți, la 97 de ani. La cât este estimată averea sa

Mogulul media Sumner Redstone a murit, marți, la 97 de ani. La cât este estimată averea sa
Mogulul de media Sumner Redstone (FOTO - Captură video)
Publicat: 12/08/2020, 19:18
Actualizat: 12/08/2020, 19:36

Sumner Redstone, celebrul mogul media cu o avere estimată la 3 miliarde de dolari, a murit – marți – la vârsta de 97 de ani, potrivit unui comunicat al National Amusements, citat de CNBC. Sănătatea lui Redstone a fost în centrul multor speculații, în ultimii ani, dar acum nu s-a anunțat cauza decesului.

Imperiul său media include CBS și Viacom, acesta controlând aproximativ 80 la sută acțiunile cu drept de vot ale celor două firme, prin intermediul companiei sale National Amusements.

Cu CBS și Viacom în discuții de fuziune în primăvara anului 2018, The Wall Street Journal a raportat că miliardarul nu putea să vorbească prea mult, dar că avea un iPad pe care își înregistrase vocea rostind „da”, „nu” și „f — you”, intervenind astfel în negocieri.

„Sumner Redstone a fost un strălucitor vizionar, operator și dealer, care a transformat de unul singur o companie de familie într-un gigant media global. A fost o forță a naturii și un competitor înverșunat, care lasă în urmă o moștenire uriașă atât în ​​afaceri, cât și în filantropie”, a declarat, miercuri, CEO-ul ViacomCBS, Bob Bakish.

Sumner Redstone – scurtă biografie

Sumner Murray Rothstein s-a născut în orașul amercian Boston, în data de 27 mai 1923. Tatăl său, operator de cluburi de noapte, și-a schimbat ulterior numele de familie german.

Sumner a absolvit Harvard și a servit în serviciile de informații ale Armatei în timpul celui de-al doilea război mondial, ajutând la spargerea codurilor japoneze. După război, a absolvit Facultatea de Drept Harvard și a lucrat pentru guvernul federal.

Între timp, tatăl său a cumpărat terenuri și a construit numeroase cinematografe drive-in. Sumner s-a alăturat afacerii în 1954 și a devenit CEO 13 ani mai târziu.

Redstone a recunoscut importanța conținutului, susținând că el a inventat sintagma „conținutul este rege”, adesea atribuită lui Bill Gates, scrie Mediafax.

Șeful CBS, acuzat de hărțuire sexuală de șase femei

Șeful CBS, Leslie Moonves, a fost acuzat de hărțuire sexuală de șase femei, în urmă cu doi ani. Acuzațiile de hărțuire sexuală au fost făcute într-o perioadă în care Moonves, președinte-director general al CBS, este implicat într-o dispută legală privind controlul companiei cu cel mai mare dintre acționari, National Amusements Inc, grup deținut de Shari Redstone și de tatăl acesteia, Sumner Redstone, care controlează și Viacom Inc.

CBS a anunța că Moonves, atunci în vârstă de 68 de ani, va fi subiectul unei anchete interne, după ce șase femei l-au acuzat, într-un articol publicat în The New Yorker, că au fost hărțuite sexual de acesta în perioada 1985 – 2006.

Înainte de a ajunge în fruntea celor mai mari companii din lume, acești bărbați au făcut același lucru

Sunt puține organizații care „călesc” un om mai bine ca armata. Iată cinci cazuri de directori executivi de companii uriașe care au avut o carieră în armată.

Sumner Redstone. După ce a absolvit la Harvard, a lucrat în Armata SUA în cel De-al Doilea Război Mondial la decodarea comunicațiilor japoneze. Vezi aici care sunt celelalte patru exemple!

FOTO – captură video: FoundationINTERVIEWS/Youtube/com

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase