Moldova se teme că va fi atacată de ruși. ”Nimeni nu este în siguranță”

Moldova se teme că va fi atacată de ruși. ”Nimeni nu este în siguranță”
Sursă Facebook
Publicat: 25/07/2022, 13:41

Premierul Republicii Moldova se teme că pământul moldovenesc va fi atacat de ruși. Prim-ministrul moldovean Natalia Gavriliță, a acordat un interviu referitor la problemele care amenință țara.

”Suntem îngrijoraţi, desigur, acesta este un risc, deocamdată este un scenariu ipotetic, dar dacă operaţiunile militare se deplasează mai departe spre sud-vestul Ucrainei şi spre Odessa, atunci sigur că suntem foarte îngrijoraţi, mai ales ţinând cont de faptul că sunt trupe pe teritoriul regiunii secesioniste Transnistria. Facem tot posibilul pentru a menţine pacea şi stabilitatea şi pentru a ne asigura că luptele nu escaladează”, a declarat Gavriliță.

Natalia Gavriliță, îngrijorată de potențialele pericole

Potrivit acesteia, Republica Moldova „a avut o istorie tumultoasă, într-o regiune complicată; nu doar că a fost parte a Uniunii Sovietice, a făcut parte şi din România în perioada dintre Primul şi al II-lea Război Mondial, majoritatea populaţiei este vorbitoare de limbă română, dar avem şi ucraineni, ruşi, bulgari şi găgăuzi, o minoritate vorbitoare de turcă”., a mai precizat premierul Moldovei.

De asemenea, premierul Repbulicii Moldovei a mai precizat că în prezent este o situație incertă referitor la siguranța cetățenilor și a țării, potrivit ProTv.

„La ultimele alegeri, oamenii au votat masiv pentru o majoritate proeuropeană, pentru un parcurs al instituţiilor democratice, pentru combaterea corupţiei, asigurarea respectării drepturilor omului şi, desigur, pentru eforturile de integrare europeană.”, a transmis Natalia Gavriliță.

”Deci, obţinerea statutului de candidat pentru integrarea europeană a fost o victorie semnificativă pentru Moldova, una pe care oamenii au aşteptat-o mult timp, dar este foarte nefericit că se întâmplă într-un astfel de context complicat în regiune şi în vremuri atât de oribile pentru Ucraina”, a mai spus Gavriliță.