MOLOTOV. Mașina personală a șefului Poliție de Frontieră Vișeu de Sus, incendiată la Moisei (VIDEO)

Redactor:
Mihai Georgescu

Un autoturism a fost incendiat în parcarea Izvorul Dragoș din localitatea Moisei, județul Maramureș.

Potrivit primelor informații se pare că în mașină a fost aruncat de indivizi necunoscuți un cocktail Molotov, scrie baiamare24.ro. Vehiculul a ars ca o torță, până la venirea pompierilor.

Mașina este a șefului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus. În zona de nord a României, contrabanda cu țigări de proveniență ucraineană este în toi și polițiștii de frontieră cu greu fac față contrabandiștilor. Este posibil ca incendierea mașinii să fie un avertisment al acestora.

Polițiștii criminaliști din cadrul Poliției Vișeu de Sus au deschis o anchetă în acest caz de vandalizare.

“Azi noapte, în jurul orei 03.00, mașina personală a șefului Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus, aflată într-o parcare lângă DN 18, pe raza localității Moisei, a fost incendiată.

La fața locului s-au prezentat polițiștii împreună cu pompierii care au procedat la stingerea și lichidarea incendiului.

În cauză, reprezentanții IPJ Maramureș au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere prin incendiere în vederea identificării autorilor și dispunerii măsurilor legale”, precizează Iulia Stan, ITPF Sighet.

Suspect prins la o lună după ce a incendiat mașina iubitei sale. Inițial, s-a crezut că focul pornise de la un scurt circuit

Polițiștii au reținut, în luna februarie, un tânar de 29 de ani care ar fi incendiat mașina unei cunoștințe, focul propagându-se la alte două autoturisme. Individul a fost prins după o lună de la incident și este suspectat de distrugere, potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei.

„Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 15 Poliție au reținut, joi, un bărbat de 29 de ani, din București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere prin incendiere”, se arată în comunicat.

Cercetările au fost declanșate în noaptea de 27 ianuarie, când la ora 03.50, prin apel 112 a fost sesizat un incendiu la un autoturism, incendiu care s-a extins la alte două mașini parcate, toate fiind distruse în totalitate.

Inchide