Monica Anisie: Numărul de ore se va reduce în acest an școlar doar la clasa pregătitoare

Monica Anisie: Numărul de ore se va reduce în acest an școlar doar la clasa pregătitoare
Monica Anisie / Sursă FOTO : MEDIAFAX FOTO Sursă FOTO : MEDIAFAX
Publicat: 20/08/2020, 17:47
Actualizat: 06/04/2021, 16:42

Ministrul Educației, Monica Anisie, a spus, joi, că numărul de ore va fi redus începând cu anul școlar 2020-2021. Aceasta a mai spus că pentru restul elevilor, reducerea numărului de ore se va realiza până în anul 2026.

Numărul de ore va fi redus

Potrivit Monicăi Anisie, în ședința de Guvern care a avut loc miercuri seară, a fost aprobată o Ordonanţă de urgenţă prin care a fost prorogată aplicarea modificării numărului de ore la clasă.

„Aseară a fost aprobată în şedinţa de Guvern o Ordonanţă de urgenţă prin care am prorogat aplicarea modificării numărului de ore la clasă pentru toate clasele şi vom începe anul acesta şcolar cu clasa pregătitoare. Deci, începând cu clasa pregătitoare vom reduce numărul de ore la clasă şi vom prezenta noile planuri-cadru pentru învăţământul primar. În curând, specialiştii din cadrul Ministerului Educaţiei vor prezenta aceste noi planuri-cadru, le vom pune în dezbatere publică”, a spus Monica Anisie.

Prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului:

„Numărul de ore prevăzut la alin. (1), alocat disciplinelor de studiu/modulelor de pregătire, stabilit prin planurile-cadru, se aplică începând cu clasa pregătitoare, pentru anul
școlar 2020-2021.

Aplicarea prevederilor alin. (1) se va realiza pentru toate clasele până la începerea anului școlar 2025 – 2026.”

BOR o atacă pe Monica Anisie. Ora de Religie, motivul revoltei Patriarhului Daniel

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a reacționat pe marginea lipsei evaluării elevilor la ora de Religie. Într-o scrisoare adresată ministrului Educației, Monica Anisie, PF Daniel arată alternativa la nota la Religie reprezintă „un afront” adus statutului acesteia ca disciplină şcolară.

„Reafirmăm importanţa prezenţei disciplinei şcolare Religie în trunchiul comun, în planurile-cadru pentru învăţământul primar, gimnazial şi liceal. Religia constituie parte integrantă şi definitorie a culturii europene. Fără cunoştinţele referitoare la aceasta nu putem înţelege istoria şi cultura acestui continent. De aceea, în aproape toate ţările europene, Religia se predă în cadrul sistemului de învăţământ public”, insistă Patriarhul Daniel în scrisoarea adresată Monicăi Anisie și publicată de basilica.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase