Mort de COVID-19, înmormântat cu sicriul deschis și priveghi. Au fost deschise mai multe dosare penale

Mort de COVID-19, înmormântat cu sicriul deschis și priveghi. Au fost deschise mai multe dosare penale
Foto: Pixabay - Caracter Ilustrativ
Publicat: 21/10/2020, 21:21
Actualizat: 06/04/2021, 15:34

O persoană decedată de COVID-19 a fost înmormântată cu privehi și sicriul deschis, contrar procedurii în vigoare. Imaginile de la înmormântare au apărut și pe o rețea de socializare. Au fost deschise dosare penale și aplicate amenzi pentru spital, firma de pompe funebre si familia decedatului.

Înmormântare fără respectarea regulilor impuse de autorități

După ce una dintre persoanele care participau la înmormântare a distribuit pe o rețea de socializare o filmare în care sicriul celui decedat de COVID-19 era deschis, polițiștii au invervenit la fața locului.

S-a constatat că autoritățile locale nu au fost anunțate cu privire la decesul persoanei respective.

Potrivit procedurii în vigoare, persoana decedată urma să fie transportată direct la cimitir, acest lucru nefiind respectat, iar mașina a oprit la locuința decedatului.

„Ca urmare a unor imagini apărute pe o rețea de socializare în care mai multe persoane erau prezente la o înmormântare, facem următorele precizări:

În după-amiaza acestei zilei, polițiștii din Roșiorii de Vede au intervenit la o locuință, din localitate, unde au observat mai multe autoturisme și au făcut verificări, stabilind următoarele:

Un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din mun. Roșiorii de Vede, care a fost diagnosticat în urmă cu aproximativ 3 săptămâni la decesul persoanei și care a fost internat inițial la spitalul din localitate, iar în urma complicațiilor a fost transferat la un spital din Ilfov, unde a decedat.

Autoritățile locale nu au fost anunțate cu privire la decesul persoanei respective.

Conform procedurii, persoana decedată urma să fie transportată direct la cimitir, acest lucru nefiind respectat, iar mașina a oprit la locuința decedatului.

Astfel, polițiștii s-au mobilizat cu celeritate și împreună cu luptători S.A.S. și jandarmi, sub coordonarea adjunctului șefului de inspectorat pe linie de ordine publică, au reușit dispersarea cu rapiditate a oamenilor, mașina mortuara fiind escortă de mașina poliției până la cimitir.

În prezent, se fac verificări pentru identificarea tuturor persoanelor participante, în vederea sancționării contravenționale a acestora ca urmare a nerespectării prevederilor Legii 55/2020 și au fost întocmite trei dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de “zădărnicirea combaterii bolilor”, se arată într-un comunicat transmis de Poliția Română.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase