Moscova a informat Kievul că va trimite un al doilea convoi umanitar în Ucraina

Redactor:
Ioana Bojan
Moscova a informat Kievul că va trimite un al doilea convoi umanitar în Ucraina
Moscova a informat Kievul că va trimite un al doilea convoi umanitar în Ucraina

„Am transmis ieri (duminică) o notă oficială Ministerului ucrainean al Afacerilor Externe indicând intenția noastră de a trimite un nou convoi umanitar”, a declarat ministrul rus, într-o conferință de presă.

Camioane din primul convoi umanitar rus au intrat vineri pe teritoriul ucrainean. Moscova a anunțat că a decis să trimită convoiul către Lugansk, în estul Ucrainei, apreciind că toate „pretextele” pentru întârziere au fost epuizate. Președintele rus, Vladimir Putin, i-a transmis cancelarului german, Angela Merkel, că orice altă întârziere a convoiului umanitar rus ar fi fost „inacceptabilă”, conform unui comunicat al Kremlinului.

Sâmbătă, toate camioanele convoiului rus trimis în Ucraina au revenit pe teritoriul Rusiei, a anunțat Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE). Ministerul rus de Externe a confirmat că cele 220 de camioane ale convoiului umanitar au revenit pe teritoriul Rusiei.

Televiziunea publică rusă a prezentat imagini care arătau descărcarea camioanelor umanitare la un depozit de distribuție a alimentelor din orașul insurgent ucrainean Lugansk.

Potrivit lui Andrei Lisenko, purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene, unele camioane din convoiul rus au preluat echipamente militare de la uzine de armament din regiunea separatistă Lugansk.

QUIZ UCRAINA

1. Câți români trăiesc oficial în Ucraina?

2. Când la București e ora 13, ce oră e la Kiev?

3. Cum se numește moneda Ucrainei?

4. Când a fost anexată Crimeea de către Rusia?

5. Cum îl cheamă pe președintele actual al Ucrainei?

Inchide