Motivul NĂUCITOR pentru care Primăria Iași a tăiat brazii din fața Palatului Culturii. Cetățenii sunt revoltați: „Copacii tăiați erau sănătoși!”

Motivul NĂUCITOR pentru care Primăria Iași a tăiat brazii din fața Palatului Culturii. Cetățenii sunt revoltați: „Copacii tăiați erau sănătoși!
Publicat: 17/03/2019, 18:08

Peste zece brazi, din parcul din fața Palatului Culturii din Iași au fost tăiați vineri, iar localnicii au fost extrem de nemulțumiți, criticând măsura pe pagina de Facebook a Primăriei orașului.

„Copacii tăiați erau sănătoși! În cel mai poluat oraș din țară copacii se taie, se fac numai clădiri, nu am văzut un parc nou inaugurat iar spațiile verzi sunt înlocuite de blocuri! Puteți să explicați cât vreți, realitatea e alta: numai betoane, praf și poluare și toată lumea înghesuită în Parcul Copou!”, a scris o ieșeancă pe pagina de Facebook.

Reprezentanții Primăriei Iași au răspuns, tot pe Facebook, spunând că „majoritatea arborilor îndepărtați erau bătrâni și deteriorați, fiind plantați în anii ’70 ai secolului trecut, pe fondul unei ideologii comuniste care încerca dacă nu demolarea brutală, cel puțin mascarea prin orice mijloace, ca ridicarea altor clădiri ori plantarea de

urbane, a monumentelor istorice reprezentative pentru identitatea națională”, se arată în postarea Primăriei Iași, pe pagina de Facebook.

Potrivit municipalității ieșene, a fost demarat un proiect de reamenajare a Pieței Palatului Culturii, care presupune „îndepărtarea vegetației îmbătrânite, bolnave, dezordonate și inestetice, montarea de rulouri de gazon cu sisteme de irigare automată, plantarea de ansambluri florale și vegetale, redesenarea și modernizarea aleilor pietonale”.

Ideea modernizării a venit în urma unui concurs de soluții, organizat în 2016, pentru reconfigurarea și reamenajarea zonelor din jurul Palatului Culturii (piața din fața Palatului și spațiul verde din spatele Palatului). S-au înscris în concurs două proiecte și a fost câștigat unul dintre ele, cu un scor de aproape 80 la sută, în urma votului a 297 de ieșeni și a reprezentanților comisiilor din Primăria Iași.

Proiectul nu au fost încă finalizat, însă reprezentanții Primăriei Iași se gândesc acum la o soluție rapidă, pentru o amenajare temporară, cu gazon, care să ofere vizibilitate cu ocazia vizitei Papei Francisc, din data de 1 iunie, de la Iași.

„Lucrările din această perioadă constituie o amenajare provizorie a pieței, o licitație pentru contractarea unor servicii de proiectare a esplanadei Palatului Culturii, cu o prevedere bugetară de 250.000 lei, fiind în curs și având drept termen de deschidere a ofertelor data de 11 aprilie. Reamenajarea temporară în desfășurare are rolul principal de a îmbunătăți aspectul general al Pieței Palatului Culturii, cu atât mai mult cu cât pe 1 iunie aceasta va găzdui întâlnirea Sanctității Sale Papa Francis cu credincioșii din Iași, Moldova și nu numai”, au mai arătat reprezentanții Primăriei Iași.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”