Motivul pentru care directorul Apa Nova, citat la DNA Ploiești, nu s-a prezentat

Motivul pentru care directorul Apa Nova, citat la DNA Ploiești, nu s-a prezentat
Publicat: 05/10/2015, 10:03

Lavinia Săniuță, care este și director general al Veolia România, a fost citată ca martor în dosarul de corupție în care este implicată compania Apa Nova și ar fi trebuit să se prezinte luni, la ora 9.00, la sediul DNA Ploiești, pentru a da declarații în fața procurorilor.

Potrivit unor surse judiciare, rudele Laviniei Săniuță, soția fostului ministru de Interne Marian Săniuță, au anunțat procurorii că acesteia i s-a făcut rău și a fost dusă de urgență la spital, astfel că nu poate veni să dea declarații.

Tot luni, la DNA Ploiești, au fost citate alte persoane care dețin funcții de conducere la Apa Nova București. Acestea urmează să dea declarații în calitate de martori în dosarul în care procurorii fac cercetări pentru trafic de influență și cumpărare de influență.

Săptămâna trecută, în acest dosar au fost audiați, tot ca martori, directorul executiv al Apa Nova București, Mihai Savin, directorii adjuncți ai companiei, Giovana Soare și Mădălin Mihailovici, dar și fostul șef al Poliției Locale Ploiești Cristinel Toader, care se afla în arest preventiv pentru fapte de corupție. În urma audierii, procurorii DNA au solicitat Tribunalului Prahova înlocuirea arestării preventive cu arestul la domiciliu pentru Cristinel Toader, cererea fiind admisă, însă nefiind definitivă.

Costin Berevoianu, fostul consilier al primarului suspendat Sorin Oprescu, fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu și omul de afaceri Ovidiu Semenescu au fost reținuți, în 24 septembrie, de DNA Ploiești în dosarul de corupție în care este vizată compania Apa Nova, ulterior fiind puși sub control judiciar de Tribunalul Prahova.

În 24 septembrie, procurorii DNA Ploiești au ridicat documente de la Apa Nova, Primăria Sectorului 1 și Primăria Capitalei, într-un dosar care vizează fapte de corupție ce ar fi fost comise de persoane din conducerea societății. De asemenea, anchetatorii au făcut percheziții și la cinci locuințe și sedii de firme care au legătură cu faptele vizate. O zi mai târziu, procurorii DNA Ploiești au ridicat documente și de la sediul Apa Nova Ploiești, care are contract cu autoritățile din municipiu.

Potrivit DNA Ploiești, Semenescu, administrator al unor societăți comerciale și reprezentant neoficial al unui grup de firme străin din care face parte și SC Apa Nova SA la data faptelor, a fost reținut pentru două infracțiuni de trafic de influență și două infracțiuni de cumpărare de influență.

Conform sursei citate, Vlad Octavian Moisescu, aflat sub control judiciar în altă cauză, și Costin Berevoianu, consilier personal al primarului general al Capitalei în perioada 2008-2015, au fost reținuți pentru trafic de influență.

Procurorii arată că, în perioada 2008-2015, Semenescu, Moisescu și Berevoianu și-au traficat influența pe care o aveau la reprezentanții unor instituții publice din România (în principal, la Primăria Generală, Consiliul General ale municipiului București, Primăria și Consiliul Local ale Sectorului 1 București) în beneficiul agenților economici care fac parte dintr-un grup de firme străin, obținând în schimb de la reprezentanții acestora sume importante de bani.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Șoferii nu pot fi obligați prin lege. Gestul la volan pentru care niciun polițist nu...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata