Mugur Ciuvică despre dezvăluirile Gândul privind bătălia pe șefia Parchetelor: „Interesantă este reacția unor jurnaliști”/ Harnagea: Miza e, poate, mai importantă ca cea a alegerilor

Mugur Ciuvică despre dezvăluirile Gândul privind bătălia pe șefia Parchetelor: „Interesantă este reacția unor jurnaliști”/ Harnagea: Miza e, poate, mai importantă ca cea a alegerilor
Publicat: 18/02/2020, 22:01
Actualizat: 19/02/2020, 00:54

Jurnalistul Mihai Gâdea a lansat, marți, la emisiunea „Sinteza Zilei”, o dezbatere în studio pe tema lansată de Gândul.ro, care a publicat informații exclusive despre jocurile din culisele Justiției și bătălia subterană pentru șefia principalelor parchete din România. În al doilea episod din seria de investigații inițiată de Gândul.ro, sunt vizați doi procurori din CSM, Horațiu Radu și Nicolae Solomon, care au conceput și propagat o serie de articole de presă, cu ajutorul unei rețele de jurnaliști ”de casă”, pentru a impune „favoriții” în posture cheie.

„Mie mi s-a părut interesantă reacția jurnaliștilor la aceste dezvăluiri, și mă refer aici inclusiv la domnul Tapalagă, foarte furios că nu se poate așa ceva, adică  lovituri pe la spate”, a declarat în emisiune Mugur Ciuvică, după care a precizat că aceste reacții vin în contextul în care ancheta nu a prezentat „lucruri noi în special”.

Ciuvică a mai adăugat că i s-a părut mai „puternic” din punct de vedere jurnalistic episodul 1 și că așteaptă cu interes episodul 3 al seriei de investigații lansate de Gândul.ro

„Jurnaliștii Gândul.ro susțin că după apariția primelor dezvăluiri pe acest subiect au primit amenințări, au avut loc regrupări, întâlniri de taină între jurnaliști și magistrații despre care au scris, inclusiv atacuri la adresa patronatului publicației.”, se arată pe siteul Antenei3.

„De atâția ani vedem că procurorii se văd dumnezei pe pâmânt și îmi vin rapid în cap exemple de alți procurori care fac mult mai rele lucurile în justiție. (…) Acești procurori se văd dumnezei pentru că nu răspund în fața nimănui. Nu sunt sancționați sub nicio formă, li s-a dat din ce în ce mai multă putere. Și astea sunt doar lucrurile de la suprafață, cu siguranță sunt mult mai multe lucruri mut mai grave pe care le vom descoperi pe parcurs, probabil”, a spus, la rândul său,  avocata Laura Vicol.

Fostul director SIE, Cătălin Harnagea, a explicat că, din ceea ce observă „e foarte mare vrajba” și în rândul magistraților, și în rândul jurnalistilor, dar și în cazul politicienilor. Ceea ce punctează Harnaagea este că aceste numiri la cele mai puternice Parchete din România au, poate, o miză mai importantă chiar decât cea a alegerilor generale. „Că nu se știe cine pe cine controlează la sfârșit. Miza nu e doar de locație, de funcție, e o miză politică”.

„Am văzut deja filmul asta, de prea multe ori. Filmul în care se prezintă la dvs. anumite abuzuri în sistemul de justiție. Și sprijinul popular se manifestă? Va fi cineva în față Inaltei Curți de Casație și Justiție/ Parchetului General care să susțînă? Nu. Am văzut când s-au solicitat modificări pe anumite spețe în Parlament de anumite zone profesionale și să rezolve problema, însă toți au fost rapid apostrofați ca fiind dintr-o zona incorectă. Cineva din Parlamentul European se va referi la aceste abuzuri în raportul de țară? Politicul a pierdut acest război . Dacă din interiorul sistemului, există o putere a sistemului imunitar al procurorilor și judecătorilor corecți, știm că există, aceștia reușesc să strângă o majoritate in jurul lor și cu ajutorul nostru să câștigăm? ”, a declarat, la rândul său, deputatul UDMR Szabo Odon.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului