Nămeți de șase metri pe Transfăgărășan

Publicat: 31/05/2018, 17:02

Stratul de zăpadă măsoară până la șase metri în unele zone pe Transfăgărășan. Drumarii acționează joi cu două utilaje pentru curățarea șoselei, care ar putea fi deschisă circulației auto de la 1 iulie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov Robert Elekes, circulația pe Transfăgărășan rămâne închisă și în luna iunie, mai ales că în unele locuri stratul de omăt măsoară până la ȘASE METRI, pe carosabil.

„Iarna și zăpada par să fie amintiri îndepărtate. Nu și pentru colegii noștri de la Districtul Bâlea, care lucrează intens la îndepărtarea zăpezii de pe Transfăgărășan. Având în vedere cantitatea mare de zăpadă și piatra de pe carosabil, mai este cale lungă până când drumul va fi sigur pentru circulația publică. Stratul de zăpadă ajunge și la șase metri, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac. 1 IULIE este data pentru deschiderea Transfăgărășanului, este termenul legal. Este problema cu versanții, de stabilizat, acolo trebuie să ne asigurăm că este totul în regulă”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Elekes.

„Dacă reușim, prin vreo minune, să o deszăpezim mai devreme, există o presiune destul de mare, inclusiv mediatică, să se deschidă mai repede, dar cu o săptămână, nu mai mult. La ce estimau băieții, mai au de lucru mult. Două-trei săptămâni lejer. Se intervine cu două utilaje, unul deschide calea și următorul vine și lărgește”, a adăugat sursa citată.

Transfăgărășanul leagă Ardealul de Muntenia, traversând cel mai înalt lanț muntos din România, Munții Făgăraș.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase