NEAMȚ. Tânăr bătut pentru că nu a vrut să își retragă o declarație. Şase persoane au fost reţinute

NEAMȚ. Tânăr bătut pentru că nu a vrut să își retragă o declarație. Şase persoane au fost reţinute
NEAMȚ. Tânăr bătut pentru că nu a vrut să își retragă o declarație. Şase persoane au fost reţinute / Foto: Mediafax
Publicat: 17/06/2020, 16:15
Actualizat: 17/06/2020, 16:17

Un tânăr de 22 de ani din Piatra Neamţ a fost ameninţat şi bătut de rudele unor inculpaţi pentru că nu a vrut să îşi retragă declaraţia dată în faţa anchetatorilor într-un dosar penal. Şase persoane au fost reţinute în acest caz.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, şase persoane au fost arestate preventiv în 20 mai 2020 într-un dosar de camătă, perceperea unor taxe de protecţie şi şantaj.

După pronunţarea soluţiei, rudele inculpaţilor au început să ameninţe părţile vătămate, folosind în acest scop tineri cu vârste de sub 14 ani, care nu răspund penal. Aceştia le-ar fi cerut părţilor vătămate să îşi modifice declaraţia dată în faţa anchetatorilor pentru ca cei arestaţi să poată fi judecaţi în stare de libertate.

Pentru că victimele nu au făcut acest lucru, luni seara, şapte persoane l-au aşteptat pe un tânăr de 22 de ani într-o zonă slab întunecată din cartierul Speranţa din Piatra Neamţ şi l-au lovit. Acesta a reuşit să fugă în locuinţa sa.

Deoarece aceştia forţau uşa de acces a imobilului, partea vătămată a sărit pe geam şi s-a ascuns în vecinătatea blocului. Inculpaţii, forţând uşa, au pătruns în locuinţă unde au lovit-o şi pe concubina părţii vătămate, ameninţând că-i vor omorî membrii familiei”, se arată în comunicat.

În timpul incidentului, agresorii i-au furat tânărului un telefon şi 2.000 de lei.

Şase persoane au fost reţinute în acest caz, iar patru dintre ele vor fi prezentate Tribunalului Neamţ cu propunere de arestare preventivă. Aceştia sunt acuzaţi de aderare la un grup infracţional organizat, răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei, lovire sau alte violenţe, ameninţare, violare de domiciliu, distrugere şi tâlhărie calificată.

Bătut de cumnat pentru că nu vrea să renunțe la ortodoxism

Un bărbat din Cluj a susținut că a fost bătut de cumnatul lui, un prezbiter neoprotestant, deoarece nu vrea să renunțe la ortodoxism. În plus, clujeanul s-a trezit și cu un dinte căzut, dar și că este dat afară din casă de propria familie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase