Nelu Tătaru despre cum se vor disputa meciurile de Liga 1, după ce mai mulți jucători au fost testați pozitiv

Nelu Tătaru despre cum se vor disputa meciurile de Liga 1, după ce mai mulți jucători au fost testați pozitiv
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Sursa: Facebook - Guvernul României
Publicat: 19/07/2020, 13:09

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, duminică, la Iaşi, că meciurile de Liga 1 cu echipele în care au fost identificați jucători pozitivi la testul coronavirus s-au amânat, dar celelalte meciuri vor continua să se dispute. Tătaru a precizat că discută cu ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, pe acest subiect.

Nelu Tătaru: Avem discuţii cu ministrul Sportului

„Noi avem discuţii cu ministrul Sportului. În aceste momente, toate echipele care au identificaţi jucători pozitivi la testul coronavirus, s-au întrerupt acele meciuri, s-au amânat, celelalte urmând să se dispute în continuare. În zilele următoare, odată cu retestările acelor jucători şi celelalte echipe, vom vedea cum va decurge… Din câte ştiu eu, fiecare echipă îşi retestează jucătorii cu două zile înainte de meci. Aşa s-au depistat şi ultimele două cazuri”, a afirmat Nelu Tătaru, citat de Agerpres.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi ministrul Mediului, Costel Alexe, s-au aflat, duminică, la Iaşi, unde au vizitat stadiul lucrărilor la noul spital modular construit la marginea municipiului Iaşi.

Soarta jucătorilor infectați cu Covid-19 și revenirea spectatorilor pe stadioane, printre subiectele dezbătute de LPF la începutul lunii iulie

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a convocat, acum două săptămâni, cluburile şi reprezentanţii direcţiilor de sănătate şi ai Guvernului la discuţii, săptămâna viitoare. Printre altele, se doreşte definirea unei proceduri standard în Liga 1.

Regulile impuse de autorităţi au devenit mult mai permisive în ultima perioadă. În cazul Petrolului, cinci jucători şi un membru al staff-ului au fost testaţi pozitiv, dar n-a mai fost nevoie de internare, deoarece aceştia erau asimptomatici.

„Tocmai de aceea vrem să definim o procedură standard. Dacă avem un pozitiv, acesta se izolează. Restul jucătorilor se retestează, iar cei negativi merg mai departe. Cam aşa este procedura şi în Germania”, a declarat secretarul general al LPF, Justin Ştefan, pentru Mediafax.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase