NEPĂSARE. Măsurile de protecție, ignorate total în Gara de Nord. Oamenii nu respectă distanța și nu poartă măști de protecție

NEPĂSARE. Măsurile de protecție, ignorate total în Gara de Nord. Oamenii nu respectă distanța și nu poartă măști de protecție
FOTO: CAPTURĂ ANTENA 3
Publicat: 17/04/2020, 12:08

Imagini dezolante surprinse în Gara de Nord, înainte de Paște. Peroanele sunt pline de oameni care se abat de la regulile impuse de autorități. Cei mai mulți nu păstrează distanța față de ceilalți călători, nu poartă mască și nici mănuși de protecție, chiar dacă numărul celor infectați cu coronavirus crește semnificativ de la o zi la alta.

„Unii dintre ei merg la părinţi, alţii pur şi simplu spun că găsesc diverse scuze pentru a pleca din Bucureşti. Tabela în Gara de Nord e mai plină decât era în zilele trecute. O dată la câteva minute pleacă sau ajunge un tren.

De altfel, numărul garniturilor a fost suplimentat în această perioadă spre Iaşi, Cluj-Napoca, Braşov sau Timişoara. Sunt rute pe care găsim mai multe vagoane. S-au luat şi câteva reguli. Biletele se verifică încă de la urcarea în tren.

Se păstrează regula un loc liber, un loc ocupat pentru protecţia pasagerilor, însă peroanele sunt destul de pline, mai ales atunci când se apropie ora de plecare a trenului”, a spus Alex Vlădescu, reporter Antena 3.