NEPI are în dezvoltare proiecte de peste 460 mil.euro în România, majoritatea cu livrare în 2014-2015

NEPI are în dezvoltare proiecte de peste 460 mil.euro în România, majoritatea cu livrare în 2014-2015
Publicat: 18/06/2014, 12:59
Actualizat: 18/06/2014, 16:30

După finalizarea tuturor proiectelor, NEPI, cel mai activ investitor imobiliar de pe piața locală în ultimii ani, ar ajunge la un portofoliu de active cu o suprafață totală de 660.000 metri pătrați, având în vedere că fondul deține deja în România proiecte cu o suprafață de circa 380.000 metri pătrați, evaluate la 656 milioane de euro.

Proiectele în dezvoltare sunt cele mai multe spații de retail, în București și provincie, și majoritatea au ca termen de finalizare 2014-2015, potrivit unei prezentări a fondului.

Astfel, pentru acest an, NEPI își propune să finalizeze în trimestrul al treilea Vulcan Value Centre în Rahova, cu o suprafață de 25.200 mp, închiriată 93%, în urma unei investiții de 47 milioane de euro și care va genera venituri din chirii anuale de 4,1 miliaone de euro. Tot în acest an, dar în trimestrul patru, este programată finalizarea primei faze a Shopping City Târgu Jiu, cu o suprafață de 26.800 metri pătrați, închiriat în proporție de 85%. Investiția în acest centru comercial, primul de acest tip din oraș, se ridică la 30,1 milioane de euro, urmând să aducă venituri anuale din chirii de 2,95 milioane de euro.

În acest an, NEPI a finalizat, împreună cu omul de afaceri Ovidiu Șandor, prima clădire de birouri (21.358 mp)din complexul The Office din Cluj Napoca, investiție de 22,5 milioane de euro.

Cea mai importantă investiție a NEPI în curs de dezvoltare este centrul comercial Mega Mall din București, investiție de 165 milioane de euro. Centrul va avea 70.700 metri pătrați, iar NEPI, partener 70% în proiect, estimează ca va aduce, după finalizare, prevăzută pentru al doilea trimestru al anului viitor, venituri anuale din chirii de 16,5 milioane de euro. Mall-ul este închiriat în proporție de 85%. Toate aceste proiecte sunt în curs de construcție.

Anul viitor, la final, fondul de investiții a planificat și finalizarea primei faze dintr-un proiect de retail la Timișoara (pe terenul cumpărat recent de la frații Cristescu). Investiția este estimată la 78 milioane de euro, urmând să fie construite spații totalizând 50.000 metri pătrați.
Pe retail, NEPI are programate și extinderea a trei centre comerciale, respectiv City Park Mall of Constanța (21.000 mp, investiție de 36 mil.euro ), Shopping City Deva (10.000 mp, investiție de 14 mil.euro) și Severin Mall (10.000 mp, investiție de 9 mil. euro), cu termen de finalizare în 2015. Extinderile și proiectul din Timișoara sunt în faza de autorizare.

NEPI va mai dezvolta o clădire de birouri în Piața Victoriei din București, cu o suprafață de 8.000 mp, investiție de 32 milioane de euro, termenul de finalizare fiind stabilit, de asemenea, pentru anul viitor.

În 2015-2016, fondul va finaliza dezvoltarea următoarelor două clădiri din complexul de birouri The Office din Cluj, care va implica investiții de 47 milioane de euro. Cele două clădiri vor avea în total 33.000 metri pătrați, iar chiria anuală va totaliza 5,8 milioane de euro, care se va adăuga la cele 3,3 milioane de euro generate de primul imobil al complexului, livrat în luna mai.

Printre proiectele deținute de NEPI pe piața locală se numără City Park Mall Constanța, Ploiești Shopping City, Retail Park Pitești, Floreasca Business Park, Lakeview (București), City Business Centre Timișoara.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ce amendă riscă românii care stau la bloc și nu respectă legea. O femeie din...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
SE CONFISCĂ mașina pe loc. Decizie pentru cei care merg să facă ITP-ul
Schimbări uluitoare de vreme. Anunțul de ultimă oră de la ANM
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Ce face mereu Loredana Groza înainte de a se urca pe scenă
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Frații Montgolfier, inventatorii balonului cu aer cald. Pionierii zborului cu echipaj uman