• Publicat:
Știri

Nicolae Bănicioiu, despre coronavirus: Pentru majoritatea pacienților, COVID-19 debutează și se termină în plămâni / Cum ne putem proteja de virusul ucigaș

Nicolae Bănicioiu, despre coronavirus: Pentru majoritatea pacienților, COVID-19 debutează și se termină în plămâni / Cum ne putem proteja de virusul ucigaș

Fostul ministru al Sănătății Nicolae Bănicioiu scrie pe Facebook că, în lipsa recomandărilor venite de la autorități, cu privire la protecția în privința coronavirusului, „trebuie să știm cum să procedăm”. Bănicioiu are o serie de sfaturi pentru a ne putea proteja de virusul ucigaș, care a ucis mii de persoane la nivel global.

Nicolae Bănicioiu a fost ministrul sănătății în guvernul Ponta 3 și ministrul tineretului și sportului în guvernul Ponta 2.

„Este important să ştim situația exactă despre COVID-19 și în lipsa recomandărilor venite de la autorități trebuie să știm cum să procedăm ! Dați mai departe !!!

Potrivit OMS virusul aparține unei familii de virusuri care pot provoca boli respiratorii la om, pornind de la o banală răceală până la afecţiuni mai severe, cum ar fi sindromul respirator acut sever şi sindromul respirator din Orientul Mijlociu.Pentru majoritatea pacienților, COVID-19 debutează și se termină în plămâni, deoarece la fel ca virusurile gripale, coronavirusurile provoacă boli respiratorii.

Și simptomele sunt asemănătoare gripei: pacienții infectați cu coronavirus pot începe cu o febră și tuse care progresează spre pneumonie sau mai rău.

Italia se confruntă acum cu numeroase cazuri de infecție dar și primele decese. Cum suntem aproape şi avem legături strânse ne putem aştepta oricând la cazuri în țară noastră. Deși situația din Italia a generat multă panică este important să ne păstrăm calmul.

Anunțam medicul de la primele semne și ne ghidăm după recomandările lui !

Este important să ne informăm corect, să fim vigilenți, să ştim cum să luăm minimele măsuri de siguranţă”, a scris Bănicioiu pe Facebook.

Este important sa stim situația exactă despre COVID-19 și in lipsa recondarilor venite de la autorități trebuie sa știm…

Publicată de Nicolae Banicioiu pe Luni, 24 februarie 2020

 

Inchide