Nicușor Constantinescu susține că toate organizațiile PSD au cerut schimbarea lui Robert Cazanciuc

Nicușor Constantinescu susține că toate organizațiile PSD au cerut schimbarea lui Robert Cazanciuc
Publicat: 12/06/2015, 18:39

Nicușor Constantinescu a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că este nemulțumit de activitatea lui Robert Cazanciuc în fruntea Ministerului Justiției deoarece toate memoriile pe care i le-a trimis pentru a semnala abuzurile la care este supus de către procurori au rămas fără răspuns, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Mi-am exprimat nemulțumirea împotriva domnului Cazanciuc, ministrul Justiției, pentru simplul fapt că am făcut și eu «n» memorii ca cetățean al României către dânsul și când eram în America și când eram în România și în care am spus că am fost cercetat abuziv de către procurori – cercetarea abuzivă reprezintă o infracțiune – și nu am primit nici măcar răspuns deși domnul ministru al Justiției, indiferent cum îl cheamă este cel mandatat de lege și de Constituție să apere drepturile de cercetare în justiție ale cetățenilor români. Dreptul acesta, când îl încalcă cineva, ministrul Justiției, sesizat, trebuie să trimită Inspecția Judiciară, trebuie să sesizeze CSM și să-ți răspundă: «da, domnule, în speța în care ai reclamat dumneata s-a încălcat procedura cutare, s-au încălcat drepturile omului»”, a afirmat Nicușor Constantinescu.

El a precizat că toate organizațiile PSD au cerut la ultimul Comitet Executiv al partidului shimbarea din funcție a lui Robert Cazanciuc.

„Dacă nu am primit niciun răspuns înseamnă că este complice și dânsul la tot acest sistem. De aceea, la ultimul Comitet Executiv toate organizațiile PSD, inclusiv organizația PSD Constanța, au cerut schimbarea ministrului Justiției, Cazanciuc, care a tolerat aceste abuzuri grave. Și o să vedeți că va fi schimbat. Nu am fost acolo, am vorbit cu colegi care au fost acolo. (…) Domnul Cazanciuc va pleca din funcția de ministru al Justiției în două – trei zile, dacă eu vă spun că așa o să fie, o să vedeți”,a mai declarat Nicușor Constantinescu.

Nicușor Constantinescu a fost suspendat din PSD, printr-un ordin semnat de liderul partidului, Victor Ponta, după ce a trimis adrese în calitate de președinte executiv al PSD Constanța, deși fusese suspendat din aprilie din această funcție.

Suspendarea lui Nicușor Constantinescu din PSD vine după ce, în ultimele zile, acesta a trimis adrese către organizațiile din județ, dar și presei, pe care le-a semnat în calitatea de președinte executiv al filialei PSD Constanța, deși este suspendat din funcția respectivă.

De asemenea, el a dispus numirea unui președinte interimar la conducerea organizației PSD Mangalia și numirea unui apropiat în funcția de coordonator al Colegiului 3, pe care l-a desemnat să se ocupe de alegerile interne ale partidului în acest colegiu.

Toate acestea în condițiile în care, în 24 aprilie, Nicușor Constantinescu fusese suspendat din funcția de președinte executiv al PSD Constanța.

Președintele interimar al PSD Constanța, Nicolae Moga, a precizat, într-un comunicat de presă transmi vineri, că a luat act de seria de documente elaborate și transmise presei de Nicușor Constantinescu.

Nicușor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție în mai multe dosare penale. Într-unul dintre acestea este acuzat că nu s-a supus controlului Curții de Conturi, iar în altul este judecat pentru că a atribuit nelegal terenuri. De asemenea, el este judecat pentru că ar fi subfinanțat Centrul Militar Zonal, în acest dosar el fiind pus sub control judiciar și având interdicția de a exercita funcția de președinte al CJ Constanța. Totodată, el va fi judecat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat că a prejudiciat județul cu opt milioane de euro.

În 24 februarie 2015, Nicușor Constantinescu a fost suspendat din funcția de președinte al CJ Constanța, printr-un ordin emis de către prefectul județului, Ion Constantin.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Am fost la ambasada Rusiei să văd „Provocarea”, filmul interzis în România. S-a stricat ceva...
Ce salariu primește un angajat la 'împinge tava' în Mamaia, acum, în 2024. Are o...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Mișcarea strategică a lui Putin în Marea Neagră. Fotografii din satelit arată unde și-au mutat...
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Schimbare uriașă în ROMÂNIA. Anunț de la Guvern azi, 20 APRILIE: Am decis foarte clar
Pozele devin filme cu un singur click. Vestea momentului de la Microsoft
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Dumnezeu s-o ierte!" De ce a murit, de fapt, Naomi! Acum s-a aflat!
Gabriela Cristea, despre sacrificiile prin care a trecut pentru a ajunge un antreprenor de succes:...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Modul ciudat prin care tardigradele supraviețuiesc radiațiilor