Nicușor Dan anunță că primăria pune la dispoziție cinci locuri în care pot fi supravegheați 1.200 de copii, în 2 din cele 4 săptămâni de vacanță

Nicușor Dan anunță că primăria pune la dispoziție cinci locuri în care pot fi supravegheați 1.200 de copii, în 2 din cele 4 săptămâni de vacanță
Nicușor Dan anunță că primăria pune la dispoziție cinci locuri în care pot fi supravegheați 1.200 de copii, în 2 din cele 4 săptămâni de vacanță / Sursa FOTO: edupedu.ro
Publicat: 01/04/2021, 19:52
Actualizat: 06/04/2021, 14:13

Nicușor Dan anunță, pe pagina sa de Facebook, că primăria pune la dispoziție cinci locuri în care pot fi supravegheați 1.200 de copii, în 2 din cele 4 săptămâni de vacanță . Potrivit acestuia, părinții din Capitală cu copii sub 12 ani care nu vor avea cu cine să îi lase în luna de vacanţă care începe vineri vor avea la dispoziție cinci spații unde vor putea fi supravegheaţi în total aproximativ 1.200 de copii, în perioada 12 – 23 aprilie.

Nicușor Dan, despre cele cinci locuri în care pot fi supravegheați 1.200 de copii

Locațiile sunt:
  • Muzeul Copiilor (situat în sectorul 3, pe Bulevardul Decebal),
  • Hub-ul educațional Proedus de la AFI Cotroceni (la limita dintre sectoarele 5 și 6),
  • Opera Comică pentru Copii (pe Calea Giulești, în sectorul 6),
  • Sala Palatului (sectorul 1, un spațiu adiacent)
  • Sediul Corului Național de Cameră Madrigal (în sectorul 4).

Soluția, deschisă copiilor cu ambii părinți la serviciu în această perioadă

Elevii și preșcolarii vor beneficia de supraveghere din partea personalului specializat în lucrul cu ei, dar și de activități educaționale – jocuri creative, vizionarea de spectacole, lucru manual, exerciții de dezvoltare personală, spune Nicușor Dan. Acesta spune că vor fi respectate riguros măsurile de protecție anti-COVID-19, copiii urmând să poarte mască și fiind împărțiți în grupe mici, cu asigurarea distanțării necesare între ei.
Edilul mai afirmă că această soluție este deschisă copiilor cu ambii părinți la serviciu în această perioadă (deci părinți care nu sunt în telemuncă), precum și copiilor din familii monoparentale, ai căror părinți sunt și ei la serviciu.

Unde vor fi postate informații suplimentare

Informații suplimentare în legătură cu programul vor fi postate în zilele următoare pe site-urile PMB, Proedus și Operei Comice pentru Copii.
Copiii de grădiniță și elevii vor fi în vacanță din 2 aprilie până în 4 mai. Vor face excepție elevii claselor a opta și a douăsprezecea, care vor avea vacanțele stabilite inițial și care vor face ore online în perioada 12 – 30 aprilie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase