Nicușor Dan, despre amânarea validării mandatului de primar: Caracatița de interese încearcă să-și acopere urmele, să emită acte! – VIDEO

Nicușor Dan a anunțat că preluarea funcției de primar se va amâna cu cel puțin o săptămână din cauza faptului că s-au depus nu mai puțin de 52 de apeluri la validarea mandatului său. Totodată, edilul ales preconizează o iarnă grea pentru cetățenii Capitalei, care riscă să rămână fără apă caldă și căldură.

Nicuşor Dan a susţinut, joi, o conferinţă de presă, în faţa sediului Primăriei Capitalei, pe parcursul căreia a anunțat că PSD îl blochează să-și preia mandatul și să se apuce de treabă, deși au trecut patru săptămâni de la alegeri.

„La Bucureşti, la Primăria Generală o să mai aşteptăm cel puţin o săptămână din cauza atitudinii iresponsabile a PSD, a şicanelor penibile prin care încearcă în mod iresponsabil să împiedice preluarea mandatului de primar. Vorbim de 52 de cereri de apel pe care le-au făcut consilieri PSD şi apropiaţi ai PSD-ului la hotătârea Tribunalului prin care mi-a fost validată candidatura. Sunt 52 de cereri care vor fi discutate luni de către Curtea de Apel Bucureşti. Sunt motive ridicole. Se vorbeşte despre frauda electorală în acelaşi stil conspiraţionist cu care PSD-ul ne-a obişnuit în ultimii ani. Aceste cereri sunt toate copy paste una din cealaltă. Se preiau inclusiv greşelile de ortografiere.  Se cere prin ele nici mai mult, nici mai puţin decât reluarea alegerilor locale în Bucureşti dacă vă puteţi închipui…”, a spus Nicușor Dan.

De asemenea, Nicușor Dan este de părere că numirea lui în funcția de primar al Capitalei este amânată pentru a oferi timp celor care au făcut manvre și ilegalități în instituție să își acopere urmele.

Primarul ales al Bucureștiului: „O să mă uit cu mare atenție la toate actele care au fost semnate în această perioadă”

„Am vorbit în campania electorală de o caracatiță de interese în Primăria Capitalei, ăsta e motivul pentru care se tergiversează, pentru ca oamenii ăștia, pe de-o parte, să acopere lucruri pe care le-au făcut în timpul mandatului, și, pe de altă parte, pe ultima sută de metri, să emită niște acte prin care să-și regularizeze anumite lucruri pe care le-au făcut. Promit bucureștenilor că o să mă uit cu mare atenție la toate actele care au fost semnate în această perioadă”, a punctat acesta.

Nicușor Dan: „Bucureștiul va avea trei mari probleme!”

În continuare, primarul ales al Capitalei îi atenționează pe cetățeni că este posibil să aibă o iarnă grea, în cazul în care nu va reuși cât mai rapid să-și preia mandatul.

„În mod deliberat, se pregătește o iarnă grea pentru bucureșteni în ceea ce privește serviciile de apă caldă și căldură pentru ca PSD să dea vina pe noua administrație, că nu e în stare să rezolve problemele. Eu sper ca luni să se dea respingerea acelor plângeri. Bucureștiul va avea trei mari probleme: criza medicală, criza apei calde și criza financiară. Când m-am referit la probleme spun despre măsuri preliminare, acolo e nevoie de stocuri, de materiale și nu am informații că se întâmplă acest lucru”, a mai declarat acesta.

Gabriela Firea, atacată: „Și-a abandonat mandatul!”

Nicușor Dan a mai precizat că Gabriela Firea a fost primar în ultimele patru săptămâni și că ea trebuie trasă la răspundere dacă cineva are o problemă cu apa caldă sau cu sistemul sanitar.

„În ultimele patru săptămâni, Primarul Bucureştiului a fost Gabriela Firea. Azi primarul Bucureştiului este Gabriela Firea şi săptămâna următoare primarul Bucureştiului este tot Gabriela Firea. Dacă cineva are o problemă cu apa caldă, trebuie să o întrebe pe Gabriela Firea. Este un primar care şi-a abandonat mandatul, şi-a abandonat obligaţiile legale.  Este un primar care a abandonat în plină criză sanitară, a abandonat toate preocupările pe care le avea şi ălea puţine pe care le avea în ceea ce priveşte coronavirusul. Asta este o chestiune foarte gravă”, a încheiat primarul ales al Capitalei.

Un nou TUN financiar dat de Gigi Becali în plină criză de coronavirus. Patronul de...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Greșeala pe care o fac șoferii la volan și te lasă fără 435 de lei...
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Guvernul danez, somat să exhumeze milioanele de nurci din gropile comune. Cazul provoacă noi tensiuni...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
BOMBĂ! Petre Roman, DESFIINȚAT de o femeie! Ce a putut să facă fostul premier, este...
Nu China, ci altă țară este sursa coronavirusului care a bulversat planeta. Noile dovezi
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Lili Sandu a fost surprinsă alăptându-și copilul! Imaginea a devenit virală: ”Ești superbă” / FOTO
Inchide