„NIMENI ÎN CLUBURI! AZI NU IEȘIM ÎN CLUB!” Îndemnul celor de pe Facebook din respect pentru morții din Clubul Colectiv

Redactor:
Departamentul Life
„NIMENI ÎN CLUBURI! AZI NU IEȘIM ÎN CLUB!” Îndemnul celor de pe Facebook din respect pentru morții din Clubul Colectiv
Acțiunea "Nimeni în cluburi! Astăzi nu ieșim în club!" a fost demarată pe Facebook după tragedia petrecută în Colectiv, utilizatorii rețelei de socializare fiind îndemnați să nu meargă în cluburi sâmbătă, din respect pentru cei decedați și ca protest față de modul în care funcționează aceste locuri.

„Unii au prieteni, alții, rude sau simple cunoștințe care au murit, au fost rănite sau au scăpat din infernul din clubul Colectiv. Oricum ar fi, nu poți rămâne indiferent la o asemenea tragedie! Cu toții suntem revoltați, îngroziți, șocați, ne întrebăm ‘cum este posibil’. Cum este posibil să funcționeze un asemenea ‘club’? O bodegă? Pentru că lumea merge acolo! Dacă lumea nu le-ar frecventa, s-ar închide! Haideți ca astăzi să facem altceva decât să ieșim în club, să realizăm că putea fi orice alt club și oricare dintre noi, doamne ferește! Din respect pentru cei care au murit și pentru a lua atitudine să nu se mai întâmple așa ceva!”, se spune pe pagina de Facebook a acțiunii „Nimeni în cluburi! Astăzi nu ieșim în club!”.

Astfel, utilizatorii platformei de socializare sunt îndemnați să nu iasă în noaptea de sâmbătă spre duminică, între orele 22.00 – 06.00, în cluburi.

„Haideți ca astăzi să nu ieșim în cluburi, baruri sau alte bodegi! Să ne anulăm ieșirile în cluburi, să ne petrecem seara în alt fel decât să ieșim în club! Să ‘protestăm’ în felul acesta pentru ca patronii să înțeleagă că nu pot face bani oricum și cu orice preț, autoritățile să înțeleagă că nu pot da oricum aprobări, să înțeleagă toți că nu mai putem merge pe principiul ‘Lasă că merge și așa!’ Să nu se mai joace cu viețile oamenilor! Să se facă controale amănunțite, să fie publicate cluburile care nu au avize de funcționare și care reprezintă un pericol pentru clienți! Altfel, peste o lună, două, trei se uită… trebuie să luăm atitudine! Ieșim, bem, ne distrăm, dar nu știm la ce riscuri ne expunem! Conștientizăm doar când se întâmplă o astfel de tragedie! Aflăm apoi de la tv că locurile astea de fapt nu au autorizație de la pompieri sau că personalul care activează înăuntru este necalificat… acum ne întrebăm ‘oare câte cluburi chiar au toate autorizațiile?’. Haideți să nu rămânem indiferenți! 90% din tineri cred că măcar o dată au ieșit într-un club! Puteau fi alții aseară acolo. E vorba de siguranța noastră, de viața noastră!”, se mai spune pe pagina de Facebook a acestei acțiuni.

De asemenea, utilizatorii de Facebook sunt îndemnați să doneze sânge pentru victimele incendiului și să publice sâmbătă seară fotografii pe rețeaua de socializare cu lucrurile pe care le fac atunci când nu merg în cluburi, pentru care sunt sfătuiți să folosească hastagul #nimeniincluburi.

Până în momentul difuzării acestei știri, 5.400 de persoane sunt interesate de acțiunea „Nimeni în cluburi!”.

Pe de altă parte, mulți dintre utilizatorii români ai platformei Facebook și-au schimbat, sâmbătă, după producerea tragediei, fotografia de profil de pe această rețea de socializare, cu o imagine neagră.

În urma incendiului produs vineri seară în Clubul Colectiv din centrul Capitalei și-au pierdut viața 27 de oameni, iar alți aproximativ 200 au fost răniți. La acest moment, 146 de persoane sunt internate la 12 spitale din București.

Inchide