Noi controverse în Primăria Sectorului 1! Clotilde Armand este acuzată că ar BLOCA prezenţa directorilor de la ADP şi Investiţii la discuţiile pe buget

Noi controverse în Primăria Sectorului 1! Clotilde Armand este acuzată că ar BLOCA prezenţa directorilor de la ADP şi Investiţii la discuţiile pe buget
Clotilde Armand/Sursa FOTO: administratie.ro
Publicat: 14/02/2023, 16:12
Actualizat: 14/02/2023, 16:15

Preşedintele Comisiei de buget a Consiliului Local Sector 1, liberalul Dinu Gheorghe, susţine că primarul Clotilde Armand ar bloca prezenţa directorului Administraţiei Domeniului Public şi a celui de la Direcţia de investiţii la şedinţele comisiei, deşi proiectele acestora pe 2023 ar însuma aproape 1 miliard de lei.

El a menţionat că joi urmează să fie dezbătut în Consiliul local proiectul de buget al Sectorului 1 pe 2023, dar directorii de la ADP şi de la Investiţii nu au fost prezenţi la şedinţele comisiei de specialitate, deşi au fost invitaţi de două ori.

„Pentru a pregăti şi a înţelege fundamentarea bugetului şi a pune întrebările consilierilor către director, să înţelegem de ce au avut anul trecut execuţie mai mică decât ce bani au cerut, de ce anul acesta au anumite investiţii care, poate, încă nu sunt legiferate prin decizii de Consiliu local sau care este oportunitatea faţă de alte proiecte, încercând să înţelegem aceste lucruri, i-am invitat la şedinţa Comisiei de buget. Au avut un program în fiecare zi şi au putut să aleagă. Din păcate, atât directorul de Investiţii, cât şi directorul ADP, care împreună însumează un miliard de lei din bugetul local de 2,1 miliarde, deci aproape 50% din buget, nu au venit. De ce? Pentru că se pare că doamna primar nu doreşte să-i lase să vină la această şedinţă”, a afirmat, marţi, Dinu Gheorghe, într-o declaraţie de presă.

Potrivit acestuia, la şedinţele Comisiei de buget s-au prezentat directorii de la Poliţia Locală, de la DGASPC, de la Centrul Caraiman.

„La ei am înţeles (care sunt solicitările), putem face amendamente ca să ajutăm să fie bugetul echilibrat şi oportun pentru ce nevoi sunt în sector, dar avem buget de investiţii de 600 şi ceva de milioane de lei. ADP vrea 250 de milioane de lei. Pentru ce? Pentru panseluţe, iar? Păi au avut anul trecut 150 de milioane. Nu ştiu, pare ceva putred la mijloc sau, poate, nu ne dăm noi seama doar din cifre. Trebuie să vină directorii în faţa noastră să ne explice: ‘uite de ce fac asta, uite care este viziunea mea, uitaţi de ce e oportun, uitaţi ce fundamentări avem’. Adică, nu se poate să nu vină directorul la Comisia de buget, când cere bani de la Comisia de buget. Suntem într-o situaţie destul de complicată. Cred că primarul, de fapt, forţează nevotarea bugetului, prin blocarea prezenţei directorilor la aceste şedinţe. (…) Noi vrem, pe fiecare cheltuială, să existe o explicaţie, măcar, o fundamentare, o logică în spate, că altfel ne trezim iar cu un excedent incredibil, care nu este cheltuit”, a precizat consilierul PNL, potrivit Agerpres.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
ȘOCANT! Cum arată un hamburger de la McDonald’s după ce a fost ținut timp de...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
CUTREMUR în România, chiar în ziua DE FLORII. Ce magnitudine a avut seismul
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Amendă uriașă după o ceartă pe social media