Noi detalii în cazul sinuciderii băiatului de doar 12 ani din Drobeta Turnu-Severin, fiu de preot: „Am văzut semne grave pe acest copil de la bătăi”

Noi detalii în cazul sinuciderii băiatului de doar 12 ani din Drobeta Turnu-Severin, fiu de preot: „Am văzut semne grave pe acest copil de la bătăi”
Sursă Foto - Facebook
Publicat: 10/11/2022, 18:21

O româncă stabilită în Marea Britanie a dezvăluit că a vorbit cu mai mulți prieteni de-ai lui Ioan, băiatul preotului care și-a luat viața la doar 12 ani. Femeia a postat pe Facebook detalii cutremurătoare relatate de apropiații băiatului.

Claudia Guțulescu, o româncă stabilită în Marea Britanie, a spus că a stat de vorbă cu mai mulți prieteni ai lui Ioan, iar aceștia i-ar fi povestit motivele reale care l-au dus pe adolescent la acestă decizie tragică.

”Astăzi va fi înmormântat Ioan, băiatul de preot din Drobeta Turnu Severin care a decis sa își pună capăt zilelor aruncându-se de pe o clădire părăsită. Un copil frumos de 13 ani, un copil dezvoltat perfect, cu prieteni si cunoștințe foarte multe, cu simțul umorului (așa cum chiar cei din jur spun), cu “iubite”, cu absolut niciun motiv aparent de a recurge la acest gest. Social era bine, la școală era bine, sănătos era, plăcut de fete, deci DE CE?

Tatăl si unchiul său, ajunși la locul tragediei, au lămurit-o imediat: se certase cu iubita! Eșec în dragoste! Și asta a rulat imediat în paginile ziarelor și în toate știrile despre eveniment. “Iubita”, o fetiță de 14 ani. Bun titlul, s-au hăhăit la știre câțiva, alții l-au clasat imediat ca slab de înger pe băiat, majoritatea i-au plâns părinții și aia a fost. Caz clasat”, a scris Claudia pe Facebook.

„Sunt mamă de băiat de 14 ani. Și da, Într-adevăr cam asta este vârsta la care încep sa tatoneze relaționări “mai altfel” cu o fată sau alta. Însă, dacă cineva crede că din astfel de relații absolut nevinovate un băiat sare de pe o clădire, vă rog să vă reveniți cu picioarele pe pământ. Știm și despre ce fusese așa-zisa ceartă: o problemă la matematică, spun prietenii. Și se împăcaseră pe la 6, când de fapt au și schimbat ultimele mesaje. Și atunci, din nou, DE CE??”, a continuat ea.

De aici, lucrurile par să devină mai serioase decât am crede. Aparent, băiatul trăia o viață pe care nu și-o dorea, având probleme cu familia, dar și cu alți factori.

„Am făcut, după cum bine știți, apelul către prietenii și cunoștințele lui Ioan, să îmi povestească despre motivele pentru care ei cred că prietenul lor nu mai este. Și vă rog, încă o dată, să rețineți: nici măcar un singur om nu a spus ceva diferit”, a spus ea.

În jur de cinci persoane au discutat cu românca, majoritatea având aceeași părere despre întâmplarea aceasta nefericită.

„Din toate mesajele primite răzbate însă în primul rând durerea pentru pierderea unui prieten și neputința că nu i se face dreptate. Toți acești copii cer ajutor. Ajutor pentru prietenul lor. Părintii unora le spun să nu se bage, să lase lucrurile așa, însă ei vorbesc”, a continuat ea.

Totodată, altcineva a mai spus că de nenumărate ori a observat semne grave pe corpul băiatului, pe coaste sau pe mâini, și că ar fi avut tendințe suicidare de ani întregi din cauza tatălui sau.

”De multe ori tatăl lui îl bătea și pe el și pe frații lui și pe soția acestuia”

Mai multe persoane au relatat cam aceleași detalii, și anume, băiatul ar fi fost bătut deseori de către tatăl său, și nu numai, ar fi fost lăsat să doarmă în frig sau chiar a fost amenințat cu cuțitul.

“Va rog sa nu renunțați la cazul lui Ioan, merită să se afle adevărul încetul cu încetul/Noi am fost foarte apropiați de el și ne-a traumatizat aceasta întâmplare și chiar vrem să ajutăm cu tot ce știm”, i-a scris Claudiei unul dintre prietenii băiatului.

“Va rog sa nu renunțați la cazul lui Ioan, merită să se afle adevărul încetul cu încetul”, i-a mai scris altcineva.

“Noi am fost foarte apropiați de el și ne-a traumatizat această întâmplare și chiar vrem să ajutăm cu tot ce știm. Ioan își rupsese mana, iar taică-su i-a spus să stea acasă să i se sudeze, ca e bărbat”, a dezvăluit un alt copil.

„Ideea că s-a sinucis ”din dragoste” nu este adevarată”

Claudia a întrebat și dacă băiatul a ajuns vreodată la spital din cauza loviturilor.

“Nu a ajuns. Tatăl sau a refuzat să îl dea cu o cremă care ameliora durerea de spate, deoarece acest lucru îl feminiza și era împotriva bisericii”, a spus o vecină.

“Bună ziua! Am fost prietena lui Ioan și colega lui, cunoșteam toți din grupul nostru de prieteni situația acestuia. Ioan era un copil bun niciodată nu i-a dezamăgit sau să le încalce cuvântul, de multe ori tatăl lui îl bătea și pe el și pe frații lui și pe soția acestuia, tatăl lui era foarte violent cu ei din câte ne povestea îi luase apărarea fratelui cel mic care făcuse o prostie” și tatăl lui a luat cuțitul… Ideea că s-a sinucis din ”dragoste” nu este adevărată…toți prietenii chiar și profesorii știu situația acestora”, a mai detaliat o apropiată de-a copilului.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Epidemie de singurătate printre părinți, dezvăluie un studiu din SUA