Noi măsuri pentru românii care merg cu avionul în Grecia

Redactor:
Ioana Tudorascu
Noi măsuri pentru românii care merg cu avionul în Grecia

Guvernul din Grecia a decis ca, începând cu 28 iulie, turiștii care sosesc cu avionul să prezinte în aeroport un test negativ pentru coronavirus. Testul trebuie făcut cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei.

Potrivit CNN, Nikos Hardalias, șeful Protecției Civile, a declarat că Grecia a luat noi măsuri pentru turiștii care vin pe cale aeriană.

Pe baza analizei datelor epidemiologice s-a decis că persoanele din România și Bulgaria care sosesc în Grecia cu avionul vor fi obligate să prezinte un test PCR negativ pentru coronavirus, care a fost efectuat cu 72 de ore înainte de sosirea lor pe teritoriul Republicii”, a anunțat șeful Protecției Civile.

Măsura intră în vigoare marți și se va menține până la data de 4 august

„Cetățenii greci, deținătorii permiselor de ședere și cei care efectuează călătorii esențiale sunt exceptați de la această măsură. În același timp, rămâne în vigoare obligația de a completa formularul electronic PLF cu cel puțin 24 de ore înainte de sosirea în Grecia”, mai spune Nikos Hardalias.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena 00302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic 00302310340088.

„Prezentarea, la frontierele aeriene, a unui certificat care să ateste rezultatul negativ al testului COVID-19 nu exclude procedura testării aleatorii și nici completarea formularului electronic PLF/Passanger Locator Form și prezentarea codului QR. În mod special, pasagerii care sosesc cu zboruri în data de 28 iulie sau 29 iulie și care nu au avut timp să facă testul înainte de plecare vor fi testați la sosire pe aeroporturile din Grecia”, potrivit MAE.

Românii care se confruntă cu o situație dificilă pot apela serviciul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă 00306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic 00306946049076.

Cazurile de infecție cu COVID-19 cresc în continuare. În ultimele 24 de ore, în România s-au înregistrat alte 1284 de cazuri de infecție cu noul coronavirus din 22.511 de teste efectuate.

București a raportat cele mai multe cazuri în ultimele 24 de ore (118).

Inchide