Norul de praf saharian a ajuns în România. Cum arată mașinile acoperite cu praf roșu – FOTO

Redactor:
Dora Vulcan
Norul de praf saharian a ajuns în România. Cum arată mașinile acoperite cu praf roșu – FOTO
Norul de praf saharian a ajuns miercuri și în România, oamenii comentând pe Facebook evenimentul meteorologic, imortalizat prin diverse imagini postate pe rețeaua de socializare. Meteorologii au transmis marți că ploile din România vor determina depunerea prafului, concentrația norului fiind redusă.

Oamenii și-au găsit miercuri dimineață autoturismele sub un strat de praf roșu și au imortalizat fenomenul meteorologic pe paginile lor de Facebook.

Octavian Micu, cercetător, a transmis miercuri dimineață imagini cu autoturismul său, în Magurele (județul Ilfov).

„Mașină spălată ieri, după câțiva stropi de ploaie azi noapte. Nu e de la poluare, ci din cauza norului de praf saharian care bântuie deasupra Europei”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

„Nu par a fi stropi de ploaie, ci pare să fi ajuns praful egiptean la București”, comentează și Sanda Filip la postarea sa, exemplificând cu o altă imagine.

„Oare să fie praf saharian?”, se întreabă și Cosmina Mădălina Oltean, pe pagina sa de Facebook, exemplificând cu o imagine a parbrizului său blurat de un strat gros de praf.

„Un nor imens de praf saharian s-a desprins din nordul Africii și se îndreaptă spre România. Meteorologii spun că în țara noastră prezența acestuia va putea fi observată mai ales în regiunile vestice, nord- vestice și la munte, începând chiar de astăzi și până sâmbătă. In cartierul Prundu a venit mai repede?”, se întreabă și administratorii paginii „Un cartier Prundu mai CURAT si Civilizat” care exemplifică, de asemenea, cu imaginea unui parbriz pe care s-au scurs urme de praf și apă de ploaie.

Și Eugen Tapuc comentează, spunând simplu „praf saharian” și își ilustrează constatarea cu imaginea unui cer roșu.

O formulă inedită de a-și face reclamă a ales un service auto care are și servicii de carwash: „După ploaia de ieri, cu praf saharian mașinile necesită, obligatoriu, să fie spălate”, spun administratorii paginii, care ilustrează îndemnul cu imagini ale unor autoturisme care strălucesc de curățenie.

Meteorologii au anunțat marți că un nor de praf saharian va traversa România până duminică. Ei au transmis că o masă de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană va traversa sudul, centrul și estul Europei, dar că ploile din România vor determina depunerea prafului, astfel încât concentrația particulelor de praf care ajunge în România va fi destul de redusă.

Inchide