Nouă școli și cinci grădinițe din Dâmbovița, fără energie electrică. Cursurile au fost suspendate

Nouă școli și cinci grădinițe din Dâmbovița, fără energie electrică. Cursurile au fost suspendate
Publicat: 10/12/2012, 12:58
Actualizat: 27/03/2019, 00:29

Cursurile au fost suspendate, luni, în nouă școli și cinci grădinițe din nouă localități din județul Dâmbovița care sunt nealimentate cu energie electrică, fiind 1.100 de elevi și 400 de preșcolari care au rămas acasă, a declarat inspectorul școlar adjunct, Ovidiu Basceanu.

Cele nouă unități de învățământ care au fost închise luni sunt din localitățile Bezdead, Bărbulețu, Cândești, Malu cu Flori, Pietrari, Dealu Frumos, Pucheni, Râul Alb și Văleni Dâmbovița, a spus inspectorul școlar adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița.

Ovidiu Basceanu a spus că decizia de a suspenda cursurile în aceste școli a fost luată pentru că „nu se putea învăța în frig și fără lumină”.

„Sunt în continuare nouă localități fără curent. Noi am informat Ministerul Educației și am cerut ca, în cursul zilei de astăzi, în nouă școli și 15 grădinițe din aceste comune, școlarii și preșcolarii să rămână acasă, iar în funcție de evoluția situației reparațiilor efectuate de echipele Electrica, vom vedea ce se va întâmpla marți”, a precizat Ovidiu Basceanu.

La ora transmiterii acestei știri, echipele Electrica lucrează pentru remedierea defecțiunilor, astfel încât să fie reluată cât mai rapid alimentarea cu energie electrică în cele nouă localități afectate.
Ministerul Educației anunța, în urmă cu o zi, că opt școli și 12 grădinițe din județul Dâmbovița riscă să nu își poată primi luni elevii, din cauza lipsei de energie electrică.
Cursurile sunt suspendate luni în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județele Timiș și Suceava, din cauza vremii.

Inspectorul școlar general din Timiș, Cornel Petroman, a declarat că s-a luat decizia ca luni, 10 decembrie, toate unitățile de învățământ din județ să fie închise din cauza zăpezii, decizia putând fi prelungită și pentru ziua de marți, în funcție de condițiile meteorologice.

„Condițiile nu sunt cele dorite, am decis să suspendăm cursurile în data de 10 decembrie în toate unitățile de învățământ din județ. Nu se poate circula pe unele drumuri, astfel că este mai bine să suspendăm. Mâine (luni – n.r.) vom discuta într-un consiliu administrativ dacă vremea se menține rea și va fi zăpadă în continuare să suspendăm și marți, dar deocamdată decizia este pentru ziua de luni”, a spus Petroman.

Totodată, cursurile sunt suspendate în Școala cu clasele I-VIII din comuna Dorobanți, județul Arad, în două școli generale din localitățile Voineasa și Mălaia, din județul Vâlcea, din cauza drumurilor blocate de zăpadă, precum și în opt școli din Breaza și Comarnic, județul Prahova, potrivit Ministerului Educației.

Inspectoratul Școlar Județean Arad a decis să suspende luni cursurile la Școala Generală Dorobanți și la grădinița din localitate, din cauză că drumurile sunt înzăpezite în zonă, iar cadrele didactice care fac naveta ar putea să rămână blocate pe drum.

Primarul din Dorobanți, Pavel Almași, a declarat că vor sta acasă aproximativ 160 de copii. El a precizat că localnicii au fost anunțați despre suspendarea cursurilor, iar orele pierdute de copii vor fi recuperate sâmbătă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
La ce oră ajunge Lumina Sfântă în România! Va fi adusă de la Ierusalim în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Bucurie imensă pentru Simona Halep. Chiar ea a făcut anunțul: Sunt recunoscătoare...
Tragedie în sport. Fotbalist ucis la doar 21 de ani, în Hunedoara
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Eta Aquaridele ating punctul maxim în zilele de Paște! Cum să vezi ploaia de meteori?