Noul președinte desemnat al CNA: Soțul meu lucrează în TVR, dar nu sunt în conflict de interese

Noul președinte desemnat al CNA: Soțul meu lucrează în TVR, dar nu sunt în conflict de interese
Publicat: 16/01/2013, 13:58
Actualizat: 31/01/2019, 22:50

Laura Georgescu, desemnată președinte al CNA, dar încă nevalidată de Parlament, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că soțul ei, Marius Georgescu, lucrează ca editor în Televiziunea Română, precizând că nu se consideră într-un eventual conflict de interese.

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a organizat, joi, o conferință de presă, pentru a „se prezenta” publicului, în noua formulă, care cuprinde patru noi membri: Laura Georgescu, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda și Florin Gabrea. Cu toate acestea, Florin Gabrea nu a participat la conferința de presă, nefiind precizat motivul absenței sale.

„Scopul întâlnirii noastre este să ne prezentăm în noua formulă și să aflați ce strategie își pregătește CNA pentru anul în curs. Patru din cei 11 membri sunt noi și mă refer la Florin Gabrea, Monica Gubernat, Viorel Buda, votat acum două zile vicepreședinte, și la mine, propunerea Consiliului pentru funcția de președinte”, a spus în conferința de presă Laura Georgescu.

Întrebată în conferință dacă consideră că este în vreun fel incompatibilă cu noua funcție de președinte al CNA, asimilată celei de ministru, având în vedere că, potrivit propriei declarații de avere, (publicată pe site-ul Departamentului pentru Lupta Antifraudă din cadrul Guvernului României, n.r.) soțul său, Marius Georgescu, este angajat al Televiziunii Române, Laura Georgescu a răspuns: „Da, recunosc «delictul» (exprimare ironică, n.r.) de a fi soția unui editor la programul de știri al Televiziunii Publice. Pornim într-un parteneriat firesc, cu mici dubii. Orice relație, credeți-mă, funcționează până la jumatea drumului. Eu vin până la jumatea drumului în fața dumneavoastră și aștept reciprocitate. Cum ar putea un editor care redactează știri să fie în conflict de interese cu funcția asimilată rangului de ministru, dar plătită sub salariul meu de consilier superior al Guvernului României de zece ani, să vină în contradicție cu deciziile unui organism colectiv, care înseamnă 11 membri și primele 4 instituții reprezentate aici”.

Pe de altă parte, în cadrul CNA nu a mai existat o astfel de situație, ca soțul sau soția unui membru al CNA, desemnat președinte, să fie angajat al vreunei televiziuni.

„(…) eu sunt funcționar public și am absolvit curs de conflict de interese și incompatibilități, aștept cu mare drag să împărtășesc (…) unde este conflictul de interese între un editor angajat al Departamentului Emisiunilor Informative și Sport din cadrul Televiziunii Române (…) – ce delict, Dumnezeule mare?! (…) și un om propus de CNA și susținut de alți 10 oameni, cred eu, cerebrali, reprezentând primele patru instituții din această țară, dar aștept”, a mai spus Laura Georgescu.

Întrebată cine a propus-o și de ce și-a dorit funcția de președinte al CNA, pentru care Laura Georgescu a fost singura candidată și câștigătoare într-o ședință cu ușile închise desfășurată pe 28 decembrie, aceasta a răspuns: „Zece ani de zile am fost jurnalist și producător TV. După 10 ani, din raționamente absolut umane, dorința de a avea copii, am trecut în administrația publică centrală. De zece ani, lucrez în Guvernul României. Am fost propunerea acestei instituții fiindcă de zece ani mă cunoșteau”.

Ea a mai spus că și-a dorit să vină pentru a fi alături de ceilalți membri ai CNA. „De ce mi-am dorit să vin? Există o perioadă în viața oricărui om în care deși toate judecățile spun nu, el spune da. Și sunt vie, mulțumesc lui Dumnezeu, încât să spun da încerc, da putem. Cred că am venit în primul rând din respect pentru Cristina Trepcea și Narcisa Iorga, două femei pe care a trebuit să le cunosc întâi din presă. Cred că am venit pentru Răzvan Popescu, pentru Mihai Mălaimare, pentru Cristian Mititelu, pentru Valentin Jucan, pentru Lorand Turos, să pun umărul să ne facem treaba și cred că am venit pentru toți colegii mei, care astăzi sunt puncte cheie în toate televiziunile și sunt mândră de acest lucru și am venit pentru toți românii, cu care mă solidarizez, în secunda în care mă uit la televizor”, a spus Laura Georgescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Nu mai trec ITP-ul! Sunt vizate mașinile mai vechi de 12 ani din România
Sebastian Bălășescu, primul proprietar român de Rolls Royce Spectre. Poartă două ceasuri, ca Maradona
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
James Clerk Maxwell, omul de știință care a demonstrat pentru prima dată legătura dintre electricitate,...