Numerele de înmatriculare M..E PSD nu au fost interzise de Poliția Română. Zvonurile că proprietarul mașinii are dosar penal sunt ȘTIRI FALSE

Numerele de înmatriculare M..E PSD nu au fost interzise de Poliția Română. Zvonurile că proprietarul mașinii are dosar penal sunt ȘTIRI FALSE
Publicat: 30/07/2018, 11:43

„E o știre falsă, ce vrea să îi sperie pe toți cei care mai încearcă să facă astfel de lucruri”, susține Cristian Dide în urma unei discuții telefonice cu proprietarul mașinii. Cristian Dide este cunoscut pentru că a proiectat mesajul #rezist pe Muzeul de Artă din Capitală la festivalul Spotlight, fiind amendat ulterior.

„Aceasta este o propagandă împotriva inventivității românilor. Ceea ce a apărut în spațiul public este o știre falsă. Răzvan a confirmat că nu i s-a întocmit dosar penal”, susține Cristian Dide într-un live pe Facebook.

Românul care a stârnit aprecieri, dar și critici în ultimele săptămâni cu numărul său de înmatriculare din Suedia M..E PSD, a ajuns la Craiova. Poliția din Dolj a infirmat faptul că bărbatul s-a ales cu dosar penal, după ce un ziar local a publicat această informație.

În cursul zilei de duminică, apăruseră zvonuri potrivit cărora Răzvan Ștefănescu s-ar fi ales cu dosar penal, pentru conducerea unui autoturism ale cărui numere de înmatriculare nu sunt valabile pe teritoriul țării noastre:

„Vă informăm asupra faptului că Poliția Română poate solicita ca plăcuțele de înmatriculare în cauză să fie îndepărtate, iar în locul acestora să fie montate plăcuțele de înmatriculare comune. Plăcuțele de înmatriculare personalizate sunt valabile doar pe teritoriul național și nu pe teritoriul altor state, în condițiile în care acestea nu permit în mod specific acest lucru”, este mesajul apărut astăzi în presă, ca venind din partea autorităților suedeze.

Poliția din Dolj și posesorul mașinii dezmint aceste informații.

„La Craiova a fost oprit de Poliție, dar nu i s-au ridicat plăcuțele. El a confirmat că nu i s-a făcut dosar penal. A plecat cu aceleași numere din Craiova”, susține Cristian Dide.

Ambasada Suediei la București clarifică printr-un mesaj pe Facebook situația numerelor de înmatriculare: atâta vreme cât sunt emise legal, ele sunt valabile pe tot teritoriul Uniunii Europene. Posesorul numerelor personalizate trebuie să aibă asupra lui talonul.

Bucureșteanul s-a plimbat cu mașina prin țară, în semn de protest la adresa guvernării. Răzvan Ștefănescu are două numere de înmatriculare, unul oficial, și unul preferențial, realizat în Suedia.